snorri Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 No wlasnie, taj jak w temacie. Ja posiadam saphire R9600xt i idzie mi na firmowym chlodzeniu nastepujaco -> GPU:288 RAM:339,75 . Jak to wyglada u was?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Rouzmiem ze te "288" to nalezy pomnozyc razy dwa, ale w sumie przy GPU tego robic sie nie powinno. U mnie pamieci poszly 337. GPU krecilem tylko do 553, nie sprawdzalem dalej czy da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 No ludzie podawajcie wyniki, chce wiedziec ile mozna na standartowym chlodzeniu z niej wycisnac. ; ) Tak przy okazji to ten Sapphire nie ma zadnej diody do mierzenia tamperatury? Bo widzialem ze produkt asusa ma oprogramowanie pokazujace temp. core i temp. ramu, wiec asusik chyba ma cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 Nie dziel GPU przez 2 :evil: Ten Radeon ma fabryczne taktowanie rdzenia 500 MHz i nie dzieli sie tego przez 2. Tak sie robi tylko z pamieciami - producenci podaja ich taktowanie w trybie ddr (pomnozone przez 2), bo wyzsze cyferki lepiej wygladaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Gpu 575, Ram bez zmian 337 i ciagne dalej. ; p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 A ja ceh zapytac czy ten RADEK XT ma 8 czy 4 potoki :) I jaka szyne pamieci? Ja na moim PRO [nie XT] wykrecilem 500 // 750 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 A ja ceh zapytac czy ten RADEK XT ma 8 czy 4 potoki :) I jaka szyne pamieci? Ja na moim PRO [nie XT] wykrecilem 500 // 750 :) 4 potoki 128 bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 To czym TOTO sie rozni od PRO? w takim razie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 To czym TOTO sie rozni od PRO? w takim razie? 9600TX 500/600 (gpu/mem) 9600Pro 400/600 (gpu/mem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 I TO WSZySTKO :| No nie powiem extra, po protu wypasik :) jestem w szoku...., A kosztuje 100 zeta drozej? No niezle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 NIE WSZYStKO! Odsyłam na www.tomshardware.pl - szczegółowy opis jest. Kumpel ma Saphire 500/315-630 standardowo, a będą jeszcze szybsze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 NIE WSZYStKO! Odsyłam na www.tomshardware.pl - szczegółowy opis jest. Kumpel ma Saphire 500/315-630 standardowo, a będą jeszcze szybsze! a czym poza roznicami kosmetycznymi (jakis soft lepszy) kotre nie wplywaja w praktyce na wydajnosc sie jeszcze roznic, poza wspomnianym taktowaniem rdzenia btw nawet temat wspomnianego artykulu jest cyt:"Kosmetyka: ATi Radeon 9600 XT" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Niemniej jednak, procesor RV350 z którego korzysta Radeon 9600 XT, ma nowszy kontroler pamięci, nowszą technologię Smoothvision 2.1, oraz dysponuje poprawioną technologią HyperZ III+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Jakby już coś, to RV 360 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Oj chyba nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 9600TX ma rdzeń R350 i to juz nie powinno budzić dyskusji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 za ta same cene lepiej kupic 9700 tak mi sie wydaje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorri Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 no taaa.... ale jednak roznica w cenie pomiedzy XT a 9700np troche jest. Dla mnie 150plnow to troche jest. Mi kasa z nieba naprzyklad nie spada. nie wiem jak innym forumowiczom... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 150? W czasie promocji w komputroniku była <50 zyli, dlatego się skusiłem na starszego 9700, chociaż myślałem o 9600TX :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Ludzie - jakbym mial dolozyc 100 zl do 9700 to bym sie 3 minut nie zastanawial :) Przeciez to skok ok. 5k w 3dsmarku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Przy cenie oscylujacej w granicach 1000 zl 100 zl chyba mozna jakos wyskrobac? Poza tym R9600 tx - 4 potoki, 128 bit. R9700 nonpro 8 potokow, 256 bit - zupelnie inna liga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorri Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 ZAVADER- no troszke przesadziles! roznica to moze byc gora 2k w 3dmarku, a tak pozatym to R9600xt sie lepiej kreci wiec wyrownac to sie napewno nie da ale zblizyc dystans mozna spokojnie. Nie wiem skad ci sie wziela te 5 tysiecy ale napewno sam tego nie sprawdzales, wiec nie wypisuj bujd. Respect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Roznica w cenie to przynajmniej 200zl, nie wiem gdzie takie drogie xt macie? : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snorri Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 nuttie- ile masz w 3dsmarku?? na takim sprzecie??jaka masz czestotliwosc pamieci?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 9600TX ma rdzeń R350 i to juz nie powinno budzić dyskusji :D ROTFL :lol: NIe ma jak rozmowa początkujących użytkowników :lol: A co do dyskusjii- żygać mi się chce od tych bzdur z 3D Syfem 2001-2003 :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Dobra ja juz nic nie mowi bo mnie jeszcze zbluzgaja :) Powiem tak - 9600 [nawet XT] nigdy nie zblizy sie do 9700 bo to jakby "nie ta klasa" bo nie zapominajcie ze 9700 tez sie kreci... To jakby oszukiwanie samego siebie :) Wiec prosze - nie piszcie bzdur tylko na przyklad POSZUKAJCIE: www.google.pl www.benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kal-el Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 ja mam sapphire 9600XT FireBlade - 532/650 :] założyłem wczoraj radiatorki miedziane OCZ na pamięć wiec dziś podkręcę cosik :) p/s czym podrecac ?? bo chyba nie ma nic lepszego niz powerstrip :?: a i czemu nie ma softu do podkrecania w nowych omegach (red clocker?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ja krece RAD CLOCKEREm bo najszybszy i najlatwiejszy w obsludze... Poszukaj w necie. Poza tym latwo sie komponuje z reszta Panelu Sterowania ATI :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_3vil Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 9600TX ma rdzeń R350 i to juz nie powinno budzić dyskusji :D zeby byl EOT co do rdzeni :roll: TX = r300 - tx to ten medion XT = r360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ile mozna to tluc... Wystarczy troszke poszukac www.benchmark.pl - > chociazby :) A jeszcze jedna rzecz dla MYSLACYCH inaczej: 9600 SE < 9600 < 9600 TX < 9600 PRO < 9600 XT Juz wszystko jasne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...