kowiczek Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 A jeszcze jedna rzecz dla MYSLACYCH inaczej: 9600 SE < 9600 < 9600 TX < 9600 PRO < 9600 XT a mi sie wydaje ze cos poprzekrecales. powinno to wygladac raczej tak: 9600 SE < 9600 < 9600 PRO < 9600 XT < 9600 TX bo racja jest zawsze moja 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Ah - sorry - nie zauwazylem ze TX ma 8 potokow :) No to fatk masz racje... Jak sie jeszcze raz ktos zapyta - KTORA LEPSZA to pozabijam :) MACIE : 9600 SE < 9600 < 9600 PRO < 9600 XT < 9600 TX Nyo:) Pozdroofka ALL :) PS - I tak ja rzadze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Gdzie wy widzieliscie Radeona 9600 TX ? ; ) btw. Snorri na tym sprzecie bez o/c i przy wlaczonym overdrive (gpu525/ram650) mam prawie rowne 13k. Co ciekawe po o/c Bartona z 2500 na 3200 i o/c gpu555/ram670 mam przyrost punktow raptem o 1000. ; ) Moze to te ramy robia bo na 400 chodza 2.5-3-3-7, badz 3-3-3-8. : ( Ramow Radka wiecej nie moge dac bo przy ~680mhz mam juz artefakty. : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 A naprzykład ja mam takiego radeona 9600TX i ma się świetnie! I te twoje wyniki coś kiepskie! :twisted: Ja na 9600TX@390/303Mhz mam 15k w 3DMARK2001 i 4,2k w 3DMARK2003! Karta wysmienita. Niestety już ją sprzedałem bo zamówiłem 9800 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Co ja poradze, ze kiepskie przeciez o tym wiem. ; ) Ale nic poradzic na nie nie moge, zreszta nigdy nie przywiazywalem uwagi do 3dmarka2k1, juz wole Aquamarka3. TT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Nie nie! Chodziło mi o ten tekst cyt.:"Gdzie wy widzieliscie Radeona 9600 TX ?". Nirzmiało z niego jakbyś o 9600TX nie słyszał! :wink: A co do twoich wynikó to mimo wszystko masz tylko 4potoki! Ja mam ich 8. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Dobra niewazne. : ) Ale fakt faktem, ze wyniki moglyby byc lepsze. : P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Hehe. Zgadza sie. Wyniki mogłyby być lepsze. U mnie też. Ale ja dla poprawy wyniku zamówiłem 9800! Hehe. Może będzie lepiej! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Ludzie "TX" to tylko 9500 PRO by MSI - nic wiecej - dlatego swietnie sie kreci i ma tyle poktow bo ma 8 potokow!!!! Mam nadzieje ze wszystko jasne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 A teraz powiedzcie ile podkreciliscie Radeona 9600 pro mi udało sie na Rdzen 452 a pamięć 350 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 No tak - mi sie udalo 500 // 750 tylko ze nie do grania tylko na test 3dmarka :) BO byly male artefakty a w takim UT 2003 to by ta krata chyba nie wyrobila... Dlatego musze wpic jakies chlodzonko :) Ale na takich taktowaniach w 3d marku jest 13200 pktow a w 3dmarku 2003 - 3990 - uwazam ze przyzwoicie:) ale sadse ze da sie jeszcze bardziej pojechac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Jasne, ze przyzwoicie tyle ze z xteka mozna wycisnac w 3dmarku03 4600, odpowiednio podkrecajac core/ram tyle ze to sie wiaze z dodatkowym chlodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Co ty powiesz :) jak chcesz krecic to kupuj chlodzenie - zawsze tak jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Tyle, ze ja jakos wizualnie nie jestem przekonany do tych pasywnych zalmanow - takie molochy - juz osobiscie wolalbym revolteca vga blue + radiatory na pamiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Eh - uwierz mi - jest dobry :P A jak nie chcesz PASYWNEGO molocha to bierz VGA silencera by Arctic Cooling - fajne toto, tylko ze nie kazdemu wchodzi do kompa... Moze TOBIE sie uda? Poszukaj na forum - to chyba zreszta nawet MOJ topic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Najgorsze jest to ze nie ma artefaktów po podkreceniu wyzszym tylko komp albo sie zawiesza albo spada fps :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Eh - SPROSTOWANIE: 1. Za mocne podkrecenie RDZENIA powouje zwisy 2. Za moce podkrecenie PAMIECI powoduje artefakty... Ludzie - czytajcie forum - to nie boli:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2by4 Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 9600 SE < 9600 < 9600 TX < 9600 PRO < 9600 XT Juz wszystko jasne? czy aby na pewno 9600TX (czyli 9500pro) z 8 potokami jest gorsza od 9600 pro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Eh - SPROSTOWANIE: 1. Za mocne podkrecenie RDZENIA powouje zwisy 2. Za moce podkrecenie PAMIECI powoduje artefakty... Ludzie - czytajcie forum - to nie boli:) Ta, to wytłumacz mi o co chodzi w moim przypadku: Rdzeń na 370, pamięć na 680 - wszytko ok Rdzeń na 380, pamięć na 680 - artefakty Rdzeń na 390, pamięć na 680 - jeszcze większe artefakty Co ty na to? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallout Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 JA na swoim Sapphire 9600Xt mam standartowo taktowanie 500/650 Dokupiłem VGA Silencera no i poszedł rdzeń na 575 (już sie miarka skończyła oi musze jakiś inny program wziąć :) a pamięciami aż tak sie nie bawiłem bo czekam na radiatorki na pamięci ale na razie szły na 355 czyli 710 w trybie Ddr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDed Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mam teg mediona co w podpisie. Powiedzcie mi kiedy nalezy podlaczyc ta wtyczkie zasilajaca od dyskietek. Czy wplynie to na polepszenie OC. Mam ustawione AGP 8x. BTW moj wynik 14,5 tys. Cyba nie tak zle zwazywszy ze ram sie prawie nie podkrecil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Ten medion to nie jest XT tylko Pro. A jeśli masz gniazdo na karcie to wtyczkę podłącz to pozwoli ustabilizować napięcia i wpłynie na oc. Wynik całkiem całkiem tylko podaj przy jakiej częstotliwości GPU i pamięci. A tak w ogóle to spróbuj 3DMark03 bo 2k1 za bardzo korzysta z proca Sorry niedoczytałem :oops: TX to 9500Pro z trochę gorszymi pamięciami 8 potoków nowoczesna karta nic dodać nic ująć. Będzie dużo lepsza od R9600Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Miałem w sumie dwa HISy 9600XT Turbo (500/325, pamięci 2.8ns Samsunga, firmowe radiatory Al, iCooler na GPU - wypasik :)) : 1) Pierwszy kręcił się świetnie na GPU aż do 585-590Mhz na firmowym chłodzeniu bez żadnych zwisów, ale pamięci miał za to niedovoltowane i szły max. 340-350Mhz w zależności od aplikacji. 2) Drugi dokładnie na odwrót - rdzeń cieńko jak barszcz, max. 530-535Mhz, za to pamięci świetnie do 380-385Mhz bez żadnych artefaktów nawet po wielogodzinnym graniu. Poszedł niedawno na Allegro : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=28383185 Gdyby cholera wziąć GPU z pierwszego i memki z drugiego, to dopiero byłby wypas! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Mam problem jak przy twoim pierwszym. GPU sztan a pamięci lipa. Ale i tak po przesiadce z GF5700 widzę dużą różnicę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Eh - SPROSTOWANIE: 1. Za mocne podkrecenie RDZENIA powouje zwisy 2. Za moce podkrecenie PAMIECI powoduje artefakty... Ludzie - czytajcie forum - to nie boli:) Ta, to wytłumacz mi o co chodzi w moim przypadku: Rdzeń na 370, pamięć na 680 - wszytko ok Rdzeń na 380, pamięć na 680 - artefakty Rdzeń na 390, pamięć na 680 - jeszcze większe artefakty Co ty na to? :lol: Proste jak sikanie na trzeźwo : objawy zawieszania się komputera przy kręceniu rdzenia występują na RV350/RV360 czyli Radosławach 9600PRO/XT. Wychodzi na to, że i ty i zavader macie obydwoje rację, ale w odniesieniu do konkretnych modeli kart! :D BTW Czasem VPU Recover uda się zresetować kartę i wywala się jedynie benchmark/gra, a czasem wisi cały system. Mowa oczywiście o R9600PRO/XT - sprawdzane ogranoleptycznie na dwóch moich kartach i dwóch innych u znajomych. EDIT : jeżeli mowa o sprawdzeniu na szybko stabilności GPU w różnych markach-smarkach, to u mnie najszybciej następował zwis na Gun Metal Benchmark, na drugim miejscu 3D03. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2004 Ja zaobserwowałem u siebie tylko arty spowodowane za wysoko ustawionymi pamięciami. DDR ok 648MHz i już się zaczyna jazda. GPU nie dokręciłem jeszcze tak mocno bo mam orginalne chłodzenie ale i tak benchmarka 03 przeszedł na 570MHz bez zająknięcia. Zgadzam się z Mietmanem za wysokie GPU zwis, za wysokie pamięci arty. Miałem tak na swojej poprzedniej grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 No ParanoiK masz moze racje ja wiem ze U MNIE KONKRETNIE tak jest i przy rdzeniu na 500 komp pada a na 480 juz jest spokojnie natomiast RAMY wplywaja na arty ;] NBIe wiem jak jest u innych, ale zdawalo mi sie ze tak samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 No wiec moj R9600XT Sapphire jak w podpisie. Mam problem: Podkrecam Karte RadLinkerem i ladnie sie podkreca, po restatcie uruchamia sie ok z podkreconymi taktowaniami ale.... kiedy uruchomie 3d marka 2001se czy 2003 oraz jakakolwiek gre pamieci zostaja ok, czyli podkrecone ale rdzeń spada do 513 Mhz Moze ktos mi wyjasni dlaczego tak sie dzieje i co mam robic Z GORY WIELKIE DZIEKI, POZDRAWIAM. ----- mozna utworzyc podwieszony topic o radkach 9600xt! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 4 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2004 subon2 --> wyloncz w sterach Vpu Recover i powinno byc ok :) pozdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 5 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2004 subon2 gdyby u mnie poszły tak pamięci :( Ale przy tych ustawieniach co mam wyciągnąłem 4258pkt. w 3DMark03. :) Czy próbował ktoś zmieniać timingi na tej karcie bo może po poluzowaniu uda się podnieść bardziej pamięć :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...