Skocz do zawartości
cinucha1

ile wycisneliscie z radka 9500pro?

Rekomendowane odpowiedzi

nizej taktowana karta 19 Mhz rdzeni pamieci tez nizej FSB nizsze o 20 Mhz

nie,nie...nie.patrz.na.to.jak.mam.w.podpisie...jak.wyzej.mowilem.puszczalem.ja.n

a.371/324.i.kapa..

zwiekszylem.w.biosie.ramy.z.OPTIMAL.na.AGRESSIVE.i.obecnie.sa.na.(7,3,3,2.5)

w.opcjach.grafy.dalem.na.WYDAJNOSC..i.obecnie.wyszlo.mi.14290

...no.ale.roznica.2000.pkt?..nie.wiem.jak.to.jest.mozliwe..

znaczne.roznice.to.tylko.:

-fsb:__200(ja)__220(cinucha)

-system:__XP(ja)__win2000(cinucha)

-6mhz.wyzsze.taktowanie.ramow...

..........no.ale.czy.to.moze.wplywac.na.az.2000pkt.roznicy?

oto.porownanie.wynikow....widac.ze.u.mnie.w.32bit.mam.slabsze.wyniki..

Dołączona grafika

zamiast dawac jak najwyzsze taktowanie ustaw je synchronicznie z prockiem a dostaniesz kopa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko odnoścnie podrekcania karty , posiadam Radeon 9500 build by ATi (3.3ns )kupilem w komputroniku niestety nie dalo sie odblokowac dobrze 4 dodatkowych potokow bo byly artefakty i szachownice , chcialbym sie dowiedziec , ile wycisne z tego radka przy dokupieniu standardowych radaitorow na pamiec i przy nie zmienionym chlodzeniu GPU ? Na benchmark.pl pisalo ze mozna GPU do 320 mhz i ddr do 580mhz z radiatorkami na pamieciach , wiec o ile bede mugl podkrecic karte po dokupieniu radiatorkow ( najtanszych) na pamieci i bez zmieniania chlodzenia GPU ? I czy sa jakies inne sposoby podrkecania tej karty ? Czytaj inne watki pojawialy sie takie nazwy jak vmod itp . ale nie wiem coto znaczy bo malo sie znam na podkrecaniach kart , wiec jesli muglby mi to ktos wytlumaczyc bylo by spoko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yo all ja mam mały problemiK:P sorry ze nie robie nowego tematu ale niechce zaśmiecać forum i tego ego no:P mam tego R9800@9800 pro puszczony na 385//355 i zero artefaktow ale nie podkrecam dalej bo nie mam tylko chlodzenie boxowe(herca) i zresztą jak sprawdzić jakie mam pamięci ?? chodzi mi o to zeby nie sciagac radiatorow z pamieci:) i tego w 3dmarku 2003 mam coś koło 6 k (5900 ileś) ale za to w 2001se...klapa 14 i pól tysiaka;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi