Uneek Eth Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Kupiłem ten zestawik, narazie bez wentyla ZM-OP1. Założyłem na R9700 i... Dolny radiator (ten po stronie GPU) gorący jak cholera, heat pipe gorąca jak cholera, natomiast górny radiator letni. Co z tym zrobić :?: :roll: Instrukcję czytałem 2x, 2x zakładałem ten zestaw. Blok dobrze przylega do GPU. Użyłe ASIII do smarowania połączeń pomiędzy radiatorami (tak jak w instrukcji) ale odprowadzanie ciepła na górny radiator nadal kuleje :!: Poradźcie coś :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Jezeli wszystko wysmarowales pasta jak w instrukcji to powinno byc wsio OK. Ja jak zakladalem ver. A to dalem pod gorny radiator wiecej pasty (na prawie calej dlugosci heatpipe'a) i roznica temp obu radiatorow jest mala. Sprawdz jeszcze wzajemne ulozenie radiatorow i obadaj czy HP sie nie rusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 HP siedzi sztywno - ani drgnie. Spróbuję jeszcze wysmarować porządnie górę, tak jak mówisz na całej długości HP. Zobaczymy czy to coś da :?: :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Tylko uwazaj, bo pasta latwo wycieka. Ale to pewnie wiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 ja uzylem arctic silver 5 do h-p i jest letni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 Gdzieś w instrukcji (albo w necie) pisali, że przy 9700 trzeba BEZWZGLĘDNIE założyć ZM-OP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 5 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2004 albo jakikolwiek inny went :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 6 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2004 Gdzieś w instrukcji (albo w necie) pisali, że przy 9700 trzeba BEZWZGLĘDNIE założyć ZM-OP1 Faktycznie - wyczytałem w necie. Wygrzebałem stary wentylatorek 40x40 i jest OK. Radiator dolny (od GPU) lekko ciepły, HP - chłodna i radiator górny chłodny. Trzeba jednak kupić jakiś wentyl 80x80 i zamontować wg instrukcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 I jeszcze jedno pytanko. Czy ma znaczenie zamocowanie HP :?: tzn. z jednej strony jest "stożek" a z drugiej "ściśnięte" zakończenie. Od strony GPU ma być "stożek" czy to drugie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 7 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2004 Nie ma znaczenia - rurka (a właściwie jej zawartość) przenosi ciepło z ciepłego końca do zimnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Nie ma znaczenia - rurka (a właściwie jej zawartość) przenosi ciepło z ciepłego końca do zimnego. Tak też myślałem, lecz lepiej się upewnić... DZIĘKI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Witam! a czy ten radiator pauje do plyty ASUS A7N8X2.0 Deluxe??? bo chce go kupic, ale nie wiem czy mi sie tam smiesci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Witam! no to zakupilem... powinno byc w ciagu kilku dni :) zobaczymy co to za cacko... zaplacilem 140zl razem z OP-1 na www.cooling.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...