Kaeres Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Nie taka rewelacja ten ATI zwazywszy na to, ze testy ATI sa na szybszym procku i z wieksza iloscia ramu. Zwroccie uwage na wyniki testow karuzeli :) Update: Nie wiem co sie stalo ale zniknal link do stronki na podstawie ktorego umiescilem topic [zdziwienie na maxa] wiec daje go teraz w postaci obrazka - pochodzi z hardocp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 Włącz filtrowanie anizotropowe i AA 4x i wtedy pogadamy ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 29 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2002 ok lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Włącz filtrowanie anizotropowe i AA 4x i wtedy pogadamy ok? ja wiem czy to taki bajer. gram z aa i bez aa i dla mnie brak aa to żadna tragedia ale jak ty grasz w 640x480 to faktycznie wszystko kanciaste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 ja wiem czy to taki bajer. gram z aa i bez aa i dla mnie brak aa to żadna tragedia ale jak ty grasz w 640x480 to faktycznie wszystko kanciaste Nie przesadzasz? Roznica jest bardzo duza i to w kazdej rozdzielczosci, takie jest moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Nie taka rewelacja ten ATI zwazywszy na to, ze testy ATI sa na szybszym procku i z wieksza iloscia ramu. Zwroccie uwage na wyniki testow karuzeli :) Ale o co ci dokladnie chodzi? Na takim samym sprzecie (p4 2ghz) jest ok 3tysiace punktow szybszy. malo? jak dla mnie sporo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Nie taka rewelacja ten ATI zwazywszy na to, ze testy ATI sa na szybszym procku i z wieksza iloscia ramu. Zwroccie uwage na wyniki testow karuzeli :) Ale o co ci dokladnie chodzi? Na takim samym sprzecie (p4 2ghz) jest ok 3tysiace punktow szybszy. malo? jak dla mnie sporo Nie o 3k tylko o 2,3k. Nie zapominajmy, ze jest to kolejna karta ATI, na ktora odpowiedz bedzie dopiero zapowiadana NV30. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Kaeres: 1.Slabo zoptymalizowane stery ATI 2. Roznica w testech nature i testach pixel i vertex shaderow sa spore a to tak naprawde jest wazne. Wali mnie ilosc 3dmarkow 2001 wole zeby mi doomIII chodzil. Zreszta zobaczysz ze roznica w 3dmarku 2002 bedzie napewno wieksza (wykorzystnie DX9 itp). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Kaeres: 1.Slabo zoptymalizowane stery ATI 2. Roznica w testech nature i testach pixel i vertex shaderow sa spore a to tak naprawde jest wazne. Wali mnie ilosc 3dmarkow 2001 wole zeby mi doomIII chodzil. Zreszta zobaczysz ze roznica w 3dmarku 2002 bedzie napewno wieksza (wykorzystnie DX9 itp). Ja wcale nie przecze, ze R9700 jest zajeb... karta. Tylko spodziewalem sie wynikow powyzej 20k. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Juz mam 1K pln odlozone na nia :) Poczekam az stanieje albo do wyjscia DOOM'a III. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 pamietaj ze to testy przedpremierowe wiec stery itd. nie sa dopracowane Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Kto taką karte kupi żeby grać w 1024x768 bez Fsaa i Af ??? Strata wydajności jest niewielka a jakoś obrazu dużo lepsza . Po włączeniu 4x Fsaa i Af 8x R300 uzyskuje 10k a GF4 tylko 4,5k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malleus Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Nie taka rewelacja ten ATI zwazywszy na to, ze testy ATI sa na szybszym procku i z wieksza iloscia ramu. Zwroccie uwage na wyniki testow karuzeli :) 8) Co do wiekszej ilosci ramu to sie zgodze, ale nie od dzis wiadomo ze szybsza magistrala jest 'neiznacznie' lepsza niz wyzsze taktowanie proca (o ile pamieci wyrabiaja sie z wyzszym taktowaniem jako tako - przy ich sprzecie testowym 'raczej' dali rade ).... szczegolnie przy takich tytanach MHz'ow jakimi p4 sa :D (szkoda ze wydajnosciowo troszke kuleja 8O, ale gdzie kucharek 6.... tam zupy sporo bedzie :D ). 20K markow do zycia wcale potrzebne nie jest.. no i poczekajmy na optymalizacje driverow... i directa nowego... zreszta raz na wierzchu intel, raz amd, raz swat spalin wacha ati.. innym razem nvidia, a my placmy za nowosci ile tylko mozemy i cieszmy sie z przyrostu 4% 8) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 ja wiem czy to taki bajer. gram z aa i bez aa i dla mnie brak aa to żadna tragedia ale jak ty grasz w 640x480 to faktycznie wszystko kanciaste Nie przesadzasz? Roznica jest bardzo duza i to w kazdej rozdzielczosci, takie jest moje zdanie. nie napisałem że nie ma różnicy ale że brak aa nie jest dla mnie problemem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rave Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 gef 44600 i radek dla goscia co nielubie biegac za nowinkami to karty o podobynch mozliwosciach, jednak jak ktos zapusci aa 4 i anizo 8 a na radku 16 to i tak radek go dwa razy przescignie, poczekojmy na dx9 panowie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...