Skocz do zawartości
Kaeres

3dmark2001- gf4ti4600 vs ati9700!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Nie taka rewelacja ten ATI zwazywszy na to, ze testy ATI sa na szybszym procku i z wieksza iloscia ramu.

Zwroccie uwage na wyniki testow karuzeli :)

Update:

Nie wiem co sie stalo ale zniknal link do stronki na podstawie ktorego umiescilem topic [zdziwienie na maxa] wiec daje go teraz w postaci obrazka - pochodzi z hardocp.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włącz filtrowanie anizotropowe i AA 4x i wtedy pogadamy ok?

ja wiem czy to taki bajer. gram z aa i bez aa i dla mnie brak aa to żadna tragedia ale jak ty grasz w 640x480 to faktycznie wszystko kanciaste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem czy to taki bajer. gram z aa i bez aa i dla mnie brak aa to żadna tragedia ale jak ty grasz w 640x480 to faktycznie wszystko kanciaste

Nie przesadzasz? Roznica jest bardzo duza i to w kazdej rozdzielczosci, takie jest moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie taka rewelacja ten ATI zwazywszy na to, ze testy ATI sa na szybszym procku i z wieksza iloscia ramu.

Ale o co ci dokladnie chodzi? Na takim samym sprzecie (p4 2ghz) jest ok 3tysiace punktow szybszy. malo? jak dla mnie sporo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale o co ci dokladnie chodzi? Na takim samym sprzecie (p4 2ghz) jest ok 3tysiace punktow szybszy. malo? jak dla mnie sporo

Nie o 3k tylko o 2,3k. Nie zapominajmy, ze jest to kolejna karta ATI, na ktora odpowiedz bedzie dopiero zapowiadana NV30.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres:

1.Slabo zoptymalizowane stery ATI

2. Roznica w testech nature i testach pixel i vertex shaderow sa spore a to tak naprawde jest wazne. Wali mnie ilosc 3dmarkow 2001 wole zeby mi doomIII chodzil. Zreszta zobaczysz ze roznica w 3dmarku 2002 bedzie napewno wieksza (wykorzystnie DX9 itp).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres:

1.Slabo zoptymalizowane stery ATI

2. Roznica w testech nature i testach pixel i vertex shaderow sa spore a to tak naprawde jest wazne. Wali mnie ilosc 3dmarkow 2001 wole zeby mi doomIII chodzil. Zreszta zobaczysz ze roznica w 3dmarku 2002 bedzie napewno wieksza (wykorzystnie DX9 itp).

Ja wcale nie przecze, ze R9700 jest zajeb... karta. Tylko spodziewalem sie wynikow powyzej 20k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) Co do wiekszej ilosci ramu to sie zgodze, ale nie od dzis wiadomo ze szybsza magistrala jest 'neiznacznie' lepsza niz wyzsze taktowanie proca (o ile pamieci wyrabiaja sie z wyzszym taktowaniem jako tako - przy ich sprzecie testowym 'raczej' dali rade ).... szczegolnie przy takich tytanach MHz'ow jakimi p4 sa :D (szkoda ze wydajnosciowo troszke kuleja 8O, ale gdzie kucharek 6.... tam zupy sporo bedzie :D ).

20K markow do zycia wcale potrzebne nie jest.. no i poczekajmy na optymalizacje driverow... i directa nowego... zreszta raz na wierzchu intel, raz amd, raz swat spalin wacha ati.. innym razem nvidia, a my placmy za nowosci ile tylko mozemy i cieszmy sie z przyrostu 4% 8) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzasz? Roznica jest bardzo duza i to w kazdej rozdzielczosci, takie jest moje zdanie.

nie napisałem że nie ma różnicy ale że brak aa nie jest dla mnie problemem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gef 44600 i radek dla goscia co nielubie biegac za nowinkami to karty o podobynch mozliwosciach, jednak jak ktos zapusci aa 4 i anizo 8 a na radku 16 to i tak radek go dwa razy przescignie, poczekojmy na dx9 panowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...