Encik Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Siemka.. Musze zmienic swojego Volcano 9 bo nie wystarcza juz do chlodzenia duronka. Zastanawiam sie na paroma coolerami ale nie jestem do konca przekonany. Ma byc przedewszystkim cicho i wydajnie. Zalman 7000 mi nie wejdzie takze juz na poczatku odpada. Moj wybor : 1. Thermaltake SilentBoost 2. CoolerMaster Aero 7+ 3. Zalman CNPS 6000-Cu Pomozcie w wyborze... Aktualnie przy przegladaniu stron w necie, mp3, mam temperature na ABS II - ok 64 stopnie. Po godzinie prime dochodzi do 75-78.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! SZUKAJ!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Encik Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 wlasnie na taka odpowiedz czekalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshi_tom Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Z tych 3 to chyba Aero... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Przeczytaj TEN temat i zastanow sie czy warto ladowac tyle kasy dla tak malych roznic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Z tych co podales to Aero, ale pomysl nad zwyklym poczciwym Volcano 7+ - na allegro mozna tanio dostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 ja slyszalem duzo dobrych opini o SilentBoost, Areo 7+ jest glosny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Według mnie nie "wycisnąłeś" ze swojego coolera wszystkiego co potrafi. Oczywiście Thermaltake SilentBoost czy CoolerMaster Aero 7+ są wydajniejsze, ale wierząc testom to różnice są wielkości 2 - 4 stopni, a o wiele więcej można wycisnąć dopracowując cooler. Mój własny przykład :) spire falconrock2 (mniej wydajny niż vulcano9) - prosto ze sklepu założyłem na bartka2500+, no i 68 st w stresie 8O (abs - soltek). Po obróbce - szlifowanie spodu (papier 500~~2500) - jest lustro, pasta arctic ceramique, coopershit (również odrobinę wyszlifowany coby był cieńszy - tak na wszelko wypadek :wink: ). No i efekt - 54 stopnie przy pełnym obciążeniu (abs), przy normalnej pracy - mp3 + word + net - 48~50 stopni (abs). Więc może warto kupić papier ścierny, lepszą pastę, piwko no i 1-2godzinki popracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...