Skocz do zawartości
Encik

Ktory cooler wybrac ?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.. Musze zmienic swojego Volcano 9 bo nie wystarcza juz do chlodzenia duronka. Zastanawiam sie na paroma coolerami ale nie jestem do konca przekonany. Ma byc przedewszystkim cicho i wydajnie. Zalman 7000 mi nie wejdzie takze juz na poczatku odpada.

Moj wybor :

1. Thermaltake SilentBoost

2. CoolerMaster Aero 7+

3. Zalman CNPS 6000-Cu

Pomozcie w wyborze... Aktualnie przy przegladaniu stron w necie, mp3, mam temperature na ABS II - ok 64 stopnie. Po godzinie prime dochodzi do 75-78..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie nie "wycisnąłeś" ze swojego coolera wszystkiego co potrafi. Oczywiście Thermaltake SilentBoost czy CoolerMaster Aero 7+ są wydajniejsze, ale wierząc testom to różnice są wielkości 2 - 4 stopni, a o wiele więcej można wycisnąć dopracowując cooler.

Mój własny przykład :) spire falconrock2 (mniej wydajny niż vulcano9) - prosto ze sklepu założyłem na bartka2500+, no i 68 st w stresie 8O (abs - soltek). Po obróbce - szlifowanie spodu (papier 500~~2500) - jest lustro, pasta arctic ceramique, coopershit (również odrobinę wyszlifowany coby był cieńszy - tak na wszelko wypadek :wink: ). No i efekt - 54 stopnie przy pełnym obciążeniu (abs), przy normalnej pracy - mp3 + word + net - 48~50 stopni (abs).

Więc może warto kupić papier ścierny, lepszą pastę, piwko no i 1-2godzinki popracować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi