QbaS Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 mam pytanie jak w temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 :D wiesz teraz raczej cięzko znaleśc jednostronne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 To nie zawsze chodzi o czystą 'dwustronność" - pamięć "dwustronna" (DoubleBank lub DoubleSides) to pamięć korzystająca jednocześnie z dwóch banków na płycie głównej, i nie koniecznie ma kości po obu stronach laminatu (choćprzy dzisiejszych pojemnościach to raczej trudne :lol: . Jednym słowem - jeżeli twoja płyta nie obsługuje pamięci DB to będzie widziała połowę jej wielkości (np. 256MB zamiast oczekiwanych 512MB) a w innym przypadku na płycie będziesz mógł w trzy gniazda wsadzić tylko jedną kość DB i dwie (lub jedną) SB i to w odpowiedniej kolejności slotów (tak miałem na ASUSie P4PE). Poza tym jak pisał Marcinsz0 - prawie wszystkie na rynku kości to DB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 tzn mi chodzi tylko z ciekawosci czysa pamieciktore maja moduly po obu stronach kosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Aaaaa... to są - i to zarówno SB jaki DB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...