nrg Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Witam Wymieniłem wentylator w zasilaczu Huntkey 300W na bardzo cichego Papsta 8NGL jednak nie jestem pewien ta wymiana wyjdzie z korzyścią zasilaczowi ponieważ jak zauważyłem papst dmucha znacznie słabiej niż stary głośny wentylator... Moim zdaniem znaczenie moze miać fkat iż stary wentylator potrzebuje DC12V 0.11A a Papst DC12V 45mA czyli troche wiecej i przesto prawdopodobnie kreci sie wolniej niz stary. Co o tym myślicie czy przepływ powietrza bedzie wystarczający zeby ochłodzić zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Ten papst powinien starczyc. M.in. u Niemcow mozna kupic Chifteca 360W z Papstem i jakos dziala stabilnie. Czyli z tym HK nie powinno byc problemow. A jezeli boisz sie, to mozesz zamontowac dodatkowy wentyl do zasilki (jak nie chcesz ciac blachy, to mozesz kupic gotowe obudowy z akrylu z wycieta dziura). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 zasilacz będzie cieplejszy ale mysle ze to jedyna rzecz ktora moze mu sie przytrafic po zmnianie wentylatora aha no i jescze cisza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...