Skocz do zawartości
virtuomaniak

Kingston HyperX 256MB PC-400

Rekomendowane odpowiedzi

chciałbym kupić 2x512 ale żle sie chyba wyraziłem nie ma takich w ofertach hurtowni i to mnie martwi . Zabrałem z dużej hurtowni ostatnie 2 sztuki i od paru m-cy nie dostali takich.

Na nalepce Kostki jest:

9905192-012 A02

2,6V

Może to Tobie pomoże w poszukiwaniach a warto!!!!

Ja ci polece Infineony 2x512 MB - w b.dobrej cenie maja w Wilku (kostki lepsze niz te chlamowate TwinMosy (ostatnio zeszly a psy))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde byly na allegro? :/ a powiedz przynajmniej po ile 2x512 i po ile 2x256

Ja kupilem KHX3200/256 jedna za 200 zl a druga za 250 zl bo osobno kupywalem. Natomiast 512 mb poszla za 400 zl. Nie bylo cen minimalnych wiec szly za takie pieniadze jakie sobie wylicytowales.

Ps. Zna ktos odp. na moje pytanko :) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstyd mówić ale kupiłem swoje(jesień 2003r.) za 699(2 sztuki)

Fakt KHX 3200 z A są dużo tańsze.Najgorsze jest też że Kingston klepie te kostki na tym co ma pod ręką z tąd te rozbieżności w cenach i np. w zasilaniu a to 2,5V a innym razem2,6V,a importer łyka z regoły tańsze i wali go czy są na Winbondach czy na samsungach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee to sa w takim razie KHX3200a bo za tanie :D

No chyba zartujesz, wiem co kupywalem. To i nie tylko to forum przekopalem doglebnie poza tym wyraznie pisze na pudelku i na radiatorach. Jeszcze jedno nawet jak w biosie wbijam "by SPD" to sie ustawia na 2-2-6. Jezeli dzis brat wroci z aparatem to cykne fotke i sie sam przekonasz skoro mi nie wierzysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez wogole Infineony to jakies NoName ? :D po raz 1 o nich slysze :D

Ech.... ale ignorancją się popisałeś.... trzeba było chociaż w google sprawdzić.

Infineon to jeden z największych producentów półprzewodników na świecie - jeśli idzie o ramy, to nie są one zbyt popularne w polsce, ale na świecie jest to uznana marka. Infineon produkuje pamięci OEM dla różnych producentów (i wtedy na kostkach pojawiają się nadruki Samsung, Nanya itp ;) ) - a oprócz tego sam wypuszcza b.dobre pamięci. Jak TwinMOS miał dobre kości na BH-5, to infineony w porównaniu z nim wypadły jeszcze klika punktów procentowych lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstyd mówić ale kupiłem swoje(jesień 2003r.) za 699(2 sztuki)

Fakt KHX 3200 z A są dużo tańsze.Najgorsze jest też że Kingston klepie te kostki na tym co ma pod ręką z tąd te rozbieżności w cenach i np. w zasilaniu a to 2,5V a innym razem2,6V,a importer łyka z regoły tańsze i wali go czy są na Winbondach czy na samsungach.

#1 - Aktualnie sprzedawane pamieci Kingston KHX maja chip'y Winbond'a CH-5

(CH-6). Starsze KHX'y byly zaopatrzone w chip'y Winbond'a BH-5. Winbond od

dosyc dlugiego czasu nie produkuje tych chip'ow, ich zapasy wyczerpaly sie dla

wszystkich producentow pamieci DDR. Mushkin sprzedaje resztki swoich bardzo

udanych pamieci Black-Level 2 (na 100% BH-5) lecz ich cena jest zbyt wysoka.

#2 - Kingston do produkcji KHX'ow nigdy nie uzywal chip'ow Samsunga, only Winbond.

Zdazalo sie czasami znalesc pod radiatorami KHX'ow chip'y z nadrukiem Kingston'a, byly

to takze chip'y Winbond'a z tym ze Kingston zazyczyl sobie chip'y ze swoim logo.

#3 - Kingston'y KHX z default'owym vdimm 2.5V sa na chip'ach BH-5 (2-2-2-5/7/11-1).

Kingston'y KHX z default'owym vdimm 2.6V (zazwyczaj te z literka A) sa na chip'ach CH-5

(2-3-2-5/7/11-1 lub 2-3-3-5/7/11-1).

P.S.

Racuch: Jezeli chcesz mozemy zamienic sie na jakis czas pamieciami. Mam pamieci

Kingston KHX3500 (KHX3500/512MB), pojedyncza 512MB kosc. Chcialbym potestowac

Twoje. Moja plyta ABIT NF7-S 2.0 ma zrobionego vdimm mod'a. Regulacja napiecia vdimm

w zakresie od 2.75V do 3.30V.

Infineon to ...

... kupa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

shorty2001 dałem swój namiar na PW i sam już nie wiem co mam pod maską w trybie(turbo)domyślnie kostki poadają 5-2-2-2 aż do 203MHz.Ostatnio lecę na 2-2-2-11 217MHz i nic się złego nie dzieje,nie podnosiłem Vdimm???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaka FSB wycisnales na swoim epox'ie?

tyle co kostki mogą 223

A propo kostek zaliczyłem blue screena przy 217MHz 11-2-2-2 i na szybkiego stabilnie hulaja 5-3-2-2 (217MHz)3-ras@cas delay

jak na razie najszybsze ustawienia 11x217,2 (2388,8Mhz)17168 3desmark2001 (Radek Default)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi