przeciwnik Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 a macie nowa sandre :?: bo moze stara nie wie ze jest dzielnik 1/6 :wink: mam nową sandre 2004 i pokazuje mi że na FSB 200 PCI mam 80 i AGP 40. może ktoś z posiadaczy płyt na kt600 wysili się i sprawdzi u siebie jakie pci ma przy 200 FSB ? wiadomo by było czy sandra oszukuje..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Ktos wyżej wspomniał... zwiększ napięcie na AGP. Jeśli faktycznie chodzi na 80Mhz to potrzebuje trochę więcej prądu a jak go nie dostaje to grymasi. Spróbuj, może zadziała. No tak, tyle ze nie powinno chodzic na 80 bo to niedobrze dla niej prawda? tak samo na pci, jak jest na 200 to pci ma 40mhz a to niedobrze, powinno byc 33 lub oscylowac. a jakie powinno byc napiecie bezpiecze i wysokie? 1.7? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 a macie nowa sandre :?: bo moze stara nie wie ze jest dzielnik 1/6 :wink: mam nową sandre 2004 i pokazuje mi że na FSB 200 PCI mam 80 i AGP 40. może ktoś z posiadaczy płyt na kt600 wysili się i sprawdzi u siebie jakie pci ma przy 200 FSB ? wiadomo by było czy sandra oszukuje..... chyba agp 80 a pci 40 :wink: pozatym masz chyba jednak lepsza plyte, bo widze ze msi to jakas lekka kaszanka, chyba ze moja lsr jest lipna tylko. jak to jest, czytam tu i owdzie, to i owo o tej plycie i raczej ja chwala, a jesli chodzi o cos tak banalnego to nie daje rady, jak to jest, czy to mozliwe? Moze jednak ktosik looknalby do manuala mojej plytki? prosze. adres do niej podawalem:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 kolego ale sandra chyba oszukuje więc napewno AGP masz 66 i PCi 33. potwierdziło by się to jak by ktoś inny z kt 600 sprawdził jak ma u siebie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 kolego ale sandra chyba oszukuje więc napewno AGP masz 66 i PCi 33. potwierdziło by się to jak by ktoś inny z kt 600 sprawdził jak ma u siebie... JA bardzo chce ci wierzyc i wierze (doczytalem jeszcze mnustwo artykulow), tylko mnie ta sandra we lbie namieszala :roll: to jesli agp w porzadku to co nie wporzadku? Grafa? za stara? memorke ma za wolna? w normlanym stanie chodzi dobrze przeciez i zadne stresy jej nie przeszkadzaja. Postaram sie zdobyc Geforca fx 5200 od kuzyna i sprawdze, moze na nie pojdzie lepiej. To ja ide spac, odpowiem za jakies 10 godzin. Pozdro i dziekuje za pomoc i prosze o wiecej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 a sprawdzałeś na FSB 166 ? jak nie to sprawdz i zobacz czy będą takie same objawy. gdyby ich nie było to może faktycznie podzielnik 6 się nie załancza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Obejrzałem sobie manuala od tej płyty i artykuł o którym wspominasz. Jesli zasiłka jest OK i grafa nie uwalona to Sandra kłamie w żywe oczy. Innej mozliwości nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 panowie jak macie płyte na kt 600 to sprawdzcie na fsb 200 jakie macie PCI i AGP za pomoca SANDRY 2004. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 a sprawdzałeś na FSB 166 ? jak nie to sprawdz i zobacz czy będą takie same objawy. gdyby ich nie było to może faktycznie podzielnik 6 się nie załancza. Na fsb 166 wszystko chodzi ladnie i pieknie. Nie ma zadnych bledow. 3dmark 01 i 03 chodza bez bledow, memtest sprawdza mi pozytywnie pamieci przez kilka godzin. Zasilki nie obwiniam bo to samo bylo na 400watowce. na fsb 166 sandra mi pokazuje normlanie ustawienia dla pci i agp(33 i 66). moze jednak grafa:( sprawdze ja jak tylko bede mogl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Aha, tak wogole to jade teraz na magistrali 170mhz i nie mam zadnych blyskow. odczyt z sandry (jak na chlopski rozum to sluszny, tak mi wychodzi z moich obliczen tez), agp: 68mhz, pci 34mhz, wiec moze nie mryga bo mhz w normie jeszcze. mozliwe ze nie zalacza sie ten ***** dzielnik. tyle ze jak probowalem na 205 fsb to zaliczam restart po kilku minutach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakamoto_us Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 No dobra, mam teraz na skladzie nowiutkiego geforce fx 5200 i moze mi nie blyska juz jak podkrecam i uzywam, ale:( ale wlasnie, po 7 min wywala mi sie prime, napiecie na procu juz zwiekszylem az do 1.825 i nawet chyba na pamieciach (juz nie pamietam czy taka konfiguracje testowalem:P), dalej sie wywala. Timingi ramu mam ustawione dosc agresywnie jak na nie 2-6-3-3 i reszta to mi bios ustawil jak dalem opcje "hi-performance". chlodzenie mam w miare dobre i nie boje sie o temp jesli dam wiecej napiecia na core ale nie mam opcji 1.9 tylko odrazu 2V! Teraz musze testy zawiesic, ale za jakis czas powroce do nich. Dziekuje wszystkim za rady i cierpliwosc. Tylko dalej nie wiem czy ta sandra klamie czy nie, i czy jest jaksi inny progz do sprawdzenia pci i agp? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...