Skocz do zawartości
medievil

MaX Power z athlona 2200 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe...czyli to znaczy ze moj model sie wogole nie kreci :)

Nie idzie nawet na 2000..heh..:(

To nic bede szukal jakiegos lepszego okazu, moze ktos bedzie chcial sie wymienic :)

Pozdry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy orintujecie sie moze czy to nie czasem wina biosu kompa?

Bo moze jest jakis nowy bios dla SL-75FRV gdzies (bo na stronie producenta jest tylko stary) i moze po jego wymianie na nowszy cos da cie zrobic...?

Pozdry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi [Medievil] dlaczego mam tylko 5840 w 3DMarku 2001 SE?

Wedlug opinii i recenzjii powinienem miec na Radeonie 64MB okolo 6500 lekko, co moze walic? Karta jest juz podkrecona a dalej jest to samo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi [Medievil] dlaczego mam tylko 5840 w 3DMarku 2001 SE?

Wedlug opinii i recenzjii powinienem miec na Radeonie 64MB okolo 6500 lekko, co moze walic? Karta jest juz podkrecona a dalej jest to samo :(Powiedz mi [Medievil] dlaczego mam tylko 5840 w 3DMarku 2001 SE?

Wedlug opinii i recenzjii powinienem miec na Radeonie 64MB okolo 6500 lekko, co moze walic? Karta jest juz podkrecona a dalej jest to samo :(

Lece na Catalystach 4.1 by ATI :)

ustawienie karty to 280/520 - po overze.

Karta to Saphhire Radeon 9100 64 MB.Powiedz mi [Medievil] dlaczego mam tylko 5840 w 3DMarku 2001 SE?

Lece na Catalystach 4.1 by ATI :)

ustawienie karty to 280/520 - po overze.

Karta to Saphhire Radeon 9100 64 MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze mi sie udalo z 2200+ wycisnac 2700MHz na 1,85v (13,5*200) zablokowany mnoznik jak ktos wie jak odblokowac niech pisze rd55@op.pl lub posle jakis link wtedy moze udac sie w CCR wiecej pociagnac ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze mi sie udalo z 2200+ wycisnac 2700MHz na 1,85v (13,5*200) zablokowany mnoznik jak ktos wie jak odblokowac niech pisze rd55@op.pl lub posle jakis link wtedy moze udac sie w CCR wiecej pociagnac ;-)

Moze jakis link do Orba?? I jakie miales chlodzenie bo nie chce mi sie zbyt wierzyc ze wykreciles 2700Mhz na AC....Daj jakies zrzuty ekranow z sisoft sandra bo tak to moze sobie kazdy napisac ze wykrecil 2,7Ghz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doooooobry jestes :) Tylko jeszcze powiedz jakie chlodzenie masz :)

Co do tematu - najbardziej podobalo mi sie TO:

zasiłka słabiutka, 230mhz megabajt

Naprawde - musisz podniesc VCORE potem VMEM i moze zjedz z timingami? Powinno pojsc lepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok niech Ci bedzie juz go mam AXDC2200DUV3C 1053386K30084 AQYHA 0347TPMW 1999AMD :P kolor brązowy kształt kwadratowy na środku prostokącik koloru jasnobłękitnego a od spodu ma kolce i nie śmierdzi jezeli ma zalożony radiatorek i wiatraczek ;-) wiec moze to Twoj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie....po przerwie :)

Zmienilem proca na Athlona XP 2000+ (thbrd) i podjechalem go od razu do Athlona XP 2600+ na szynie 166MHz, a wiec tamten procek byl do luftu :(

Teraz ATHLON XP 2000+ chodzi mi jako 2600+ czyli 2085 MHz (12.5x166) :D

Pozdry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Moja plyta glowna max'a ma tylko do 166 MHz FSB, wiecej nie pojedzie :(

Ale ciesze sie i tak z tego co mam :)

Acha mam pytanie czy temperatura srednio 52-56 stopni jest poprawna, czy zaduza w tym momencie?

Mam cooler Igloo 2450 na athlona, a ewentualnie jaki polecacie oczywiscie nie w cenie z kosmosu (max 200zl).

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  

Acha mam pytanie czy temperatura srednio 52-56 stopni jest poprawna, czy zaduza w tym momencie?

Mam cooler Igloo 2450 na athlona, a ewentualnie jaki polecacie oczywiscie nie w cenie z kosmosu (max 200zl)

Temp w miare, sprobuj zmniejszyc napiecie i zobaczysz czy bedzie stabilny no i wtedy temp troche spadnie.

Test coolerów http://www.sirius.pl/art.php?id=141&typ=te...t&aid=109&pid=1

P.S chyba tez mnie czeka wymiana proca bo z tego to qpa i nic juz z niego nie wydoje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzieki medievil, mam Igloo 2450, taki sobie, teraz jak pisze odpowiedz to mam na Soltek HW monitor 52 stopnie na liczniku(ABS II).

Nie wiem czy to dobra temperatura dla Athlona w stanie spoczynku (bo korzystanie z internetu nie jest az tak obciazajace), ale dziala.

Pozdry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dzieki medievil, mam Igloo 2450, taki sobie, teraz jak pisze odpowiedz to mam na Soltek HW monitor 52 stopnie na liczniku(ABS II).

Nie wiem czy to dobra temperatura dla Athlona w stanie spoczynku (bo korzystanie z internetu nie jest az tak obciazajace), ale dziala.

Pozdry.

Jak na stan spoczynku to temp troche za duza a wentylator nie jest taki ostatni a napewno nie gorszy od mojego coolemastera cp5

silenta wiec przesmaruj pasta i moze temp spadnie, i sprawdz napiecie na procesor bo byc moze za duze i dlatego tak goraco

P.S. a ile masz jak puscisz prime lub jakas gierke :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Z reguly mam jakies 56 po wyjsciu z gry, ostatnio testowalem na Unreal'u 2, Fifie 2004, Max Pain'ie 2 i GTA 3 Vice City.

po meczarniach mial 56 - 58 stopni.

Troche za duzo, moim zdaniem.

Paste mam Titan'a ze srebrem, jeszcze po poprzednim wentylu i innej nie mam.

Mam Cooper Shim miedziany do bezpiecznego montazu wentyla na procu, aby nie ukruszyc rdzenia, ale nie sadze zeby on mi tu tempe podwyzszal.

Napiecie wynosi w chwili obecnej 1,696V - na nizszej proc po uruchomieniu jakiejkolwiek gry jest niestabilny i resetuje kompa :(

Pozdry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Z reguly mam jakies 56 po wyjsciu z gry, ostatnio testowalem na Unreal'u 2, Fifie 2004, Max Pain'ie 2 i GTA 3 Vice City.

po meczarniach mial 56 - 58 stopni.

Troche za duzo, moim zdaniem.

Paste mam Titan'a ze srebrem, jeszcze po poprzednim wentylu i innej nie mam.

Mam Cooper Shim miedziany do bezpiecznego montazu wentyla na procu, aby nie ukruszyc rdzenia, ale nie sadze zeby on mi tu tempe podwyzszal.

Napiecie wynosi w chwili obecnej 1,696V  - na nizszej proc po uruchomieniu jakiejkolwiek gry jest niestabilny i resetuje kompa :(

cos cienki ten igloo jak masz 58C i to na 1,70v...Ja mam CM X-Dream na minimum rpm i mam w stresie 49-50C(buda slabo wentylowana, jeden wentylem wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze z tylu) ja bym ci radzil zdjac CS-a moze zle dolega i masz przez to takie kosmiczne temperaturki?

Pozdry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Chcialem zauwazyc [grzesiu], ze podalem temperature ABS II z diody termicznej wbodowanej w jadro proca. Czujnik na plycie pokazuje mi 43/44 stopnie po meczarni.

pozdry for all.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...