Qix Opublikowano 12 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2004 Mam małe pytako, odnośnie monitora (Belinea 106060 19") podłączonego do k.graficznej za pomocą kabla BNC. Bardzo liczę na Waszą pomoc... A problem mam taki : nie mogę ustawić w WinXP PL (bez SP1 i 2) innej częstotliwości odświerzania niż 60Hz, tzn. mogę ale w OSD monitora ciągle nic się nie zmienia pomimo tego, iż w windzie jest jak wół - 85Hz. Próbowałem także programiku - Refresh Force (ze sterami Omegi), i ciągle to samo - 60Hz. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów Tweak.pl (mam nadzieję, że znajdzie sie ktoś kto mi pomoże, no forum Siriusa niestety się nie udało :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qix Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 ... Panowie, nawet nikt z Moderatorów tego nie wiedział ?! (albo nie kwapił się z wyjaśnieniem, nieważne). Cóż, info jak rozwiązać ten problem dostałem od gościa z Allegro, który sprzedawałi kable BNC i monitory (swoją droga to świetny sposób na wyrobienie sobie opini o sprzęcie, po prostu wystarczy spytać użytkownika). A oto jak rozwiązać problem odświerzania (na sterach Omega) : Ustawienia Ekranu->Zaawansowane-> ->Zakładka "Ekrany"->przycisk nad obrazkiem monitora-> ->z listy rozwijalnej wybrać np. 1600x1200 i 100Hz->zastosuj, a następnie można juz do woli ustawiać różne częstotliwości tak jak w monitorze podpiętym na zwykłym kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Siema miałem tak samo z monitorem LG Flatron F900P i kablem BNC. Po paru tygodniach walki z tym kablem dałem sobie siana i kupiłem normalny kabel, który nic nie ustępował kablowi BNC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...