Skocz do zawartości
rooland

Co ma zrobić z tą naklejką na radiatorze??? Help!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem dziś copper shima i arctic ceramique i jak zwykle chciałem sobie odrazu to założyć oki ale zdejmuję radiator z procka i co widzę... pod spodem radiatora mam jakąś dziwną naklejkę... chyba po to żeby przewodziła ciepło... ale co teraz mam zrobić z nią, odkleić ja(ale czym i jak)??? może jednak lepiej jak zostanie... proszę o pomoc może ktoś z was sie już spotkał z taką sytuacją

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na spodzie radiatora to:

1. odkleić, usunąć, wywalić, pozbyć się.... wszystko dozwolone :wink:

2. papier ścierny (polecam najpierw 500, potem 1500) - spód radiatora wyszlifować na gładko - ma być równo optycznie i przy przejechaniu paznokciem ma nie być wyczuwalnych zagłębień, rys itp. Potem umyć, wysuszyć, przetrzeć spód spirytem.

3. trzeba pamiętać, że arctic ceramique zakłada się inaczej niż inne pasty tzn. kropla (jak piszą na stronie arctica - wielkości 1/2 ziarna ryżu) na środek rdzenia, oraz b.niewielką ilość nanieść "wetrzeć" na spód radiatora. Potem nałożyć i zapiąć radiator i delikatnie poruszać ruchem okrężnym w obie strony - rezprowadzenie pasty.

4. Cieszyć się ............ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi