misieksc Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Mam juz nadajnik IrDA podłączyłem do płyty ale nie wiem jak ustawić w biosie żeby mi wykrywało to urządzenie. Prosze o dokłądny opis jak mam to ustawić w biosie !!! :( Mam win XP !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemac Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 jak dobrze pamietam to biosie trzeba w integrated priperals/features setup > serial port2mode ustaw na irda/sir/ir/askir jak wszystko bedzie ok to winda sama ci wykryje urzadzenie podczerwieni, jak nie to powalcz z ustawieniami portu szergowego2. P.S. zreszta wszystko jest opisane w instrukcji plyty lub w necie - ale trzeba sobie pomagac. jesli nie pojdzie to dam ci znac w poniedzialek jakie maja byc ustawienia portu - duzo ich nie ma wiec powinno sie udac - nawet za pierwszym razem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...