boofi Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Witajcie na wstepie powiem ze czytalem duzo na tym forum jak i na innych , wiem co to funkcja szukaj ! itp , czytalem testy Polskie i zagraniczne Najpierw myślałem o pamięciech 512mb typu OCZ 2700rev3.2, 3200 rev2 ,kingston HYPERX 3200 i 3500 , twinmos TWISTER 3200 i geilach 3200 i 3500 ultra i ultra platinum .... potem cztajac stwierdzilem ze wystarcza normalne twinmosy cl2.5 ktore przy odrobinie szczescia pójdą na 207-217MHz przy np 2-3-2-6(albo i lepiej) i napieciu do 2.8v na BH-5 juz sie raczej nic nei dostanie (chyba ze cos uzywanego - jak ktos cos ma to na priv ) zostaje M-tec troche gorszy ale jednak.... co do tanszych pamieci to mógłbym kupić od razu 1024 MB (cena prawie jak za 512 mb wcześniej wymienianych ... a majac 2 razy tyle mozna sprobowac powiedziec plikowi wymiany narka :D ale jednak z kilku opinii dowiedzialem sie iż jest mały problem ... a więc twinmos kochany lepsze modele przyodziewa w radiatory i nazywa twister . wiec obecnie normalne twinmosy juz moga nei zapewnic tego co kiedys - jak i wiele osob opisywalo w swoich przezyciach odnosnie ww. i teraz takie pytania : 1)co sądzicie o tym co napisałem 2) proszę podajcie przykładowo pamięci chodzące ok 205-220 Mhz przy napięciu do 2,8v i przy ostrych TIMINGACH moze być z roznych klas cenowych - ale najlepiej o wysokim współczynniku jakości do ceny :) oczywiscie wiadomo ze to troche ruletka i nigdy nie wiadomo co sie trafi.... gorąco pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na rozwiązanie mojego problemu .... POZDRAWIAM Przemo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 acha bym był zapomniał w zestawieniu z ASUS A7N8X-DELUXE + barton 2500+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 TwinMOS TMD...E50B 1x512MB pójdą stabilnie na FSB211MHz z CL2 RCD=3 RP=2 tRAS=11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 hynix'y 4.3ns na 220 przy 2-3-3-6 i 2.5-2.6v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 hmm...moje kingstony na kosciach winbonda 6ns idą na 225 mhz przy cas 2.5,2,2,6 :) polecam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 twin mos na m teckach hodza jak w podpisei jak chcesz moge zapodac zdjecie tych pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 twin mos na m teckach hodza jak w podpisei jak chcesz moge zapodac zdjecie tych pamieci Przepustowość zwiekszy sie jak tRAS bedzie =11 dla FSB>=200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Moj TwinMOS DDR400 (1x512MB, Mtec, 5ns) smiga na FSB=220, 11-3-2-2cl przy 2,7V ustawionym w biosie (11-2-2-2cl niestety czasem sie wysypuje :? ) Zalozylem radiatory ale w sumie nie chcialo mi sie testowac i dalej wyciagac kolejne MHz'e i zostalo tak jak w podpisie :wink: Nie wiem 3 czytales, ale polecam ten temat :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 co do "Propozycje PAMIĘCI do ostrego O/C" - to czytam to codziennie 2 razy :) a co sadzicie o tym ze obecnie ciezko trafic dobrze chodzące twinmosy m-tec --- ze niby wszystko co lepsze idzie do twisterów !! bo to jest taka moja OBAWA !! co do hynixów 4,3ns - słyszałem że lubią bardziej rozluźnione timingi... jak na razie jestem i tak za twinmosami (mtec -- szkoda ze nei BH-6 ) wole dać ok 300 zł za coś co będzie na średnim poziomie niż 2 X tyle za ciut lepsze osiągi/wygląd/markę czekam na dalsze "przemyślenia" pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 hmm...moje kingstony na kosciach winbonda 6ns idą na 225 mhz przy cas 2.5,2,2,6 :) polecam :DTrudno się nie zgodzić z tym faktem co osobiście sprawdzałem. BTW - FumFel_20, czy każda twoja odpowiedź na temat pamięci wygląda jak ta powyższa, bo pewnie to połowa Twoich postów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 A ja mam najprostsze i najtańsze noname na kościach seiteca i śmigają 220 na 2.7V przy timingach 2,5/3/3/8. Jak nie potrzebujesz ekstremalnie kręcić to chyba dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 ale nie chce 2,5 -3-3-8 tylko np 2-3-2-11 !! i nie musi to byc 224 mhz ino mniej starczy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 hmm...moje kingstony na kosciach winbonda 6ns idą na 225 mhz przy cas 2.5,2,2,6 :) polecam :DTrudno się nie zgodzić z tym faktem co osobiście sprawdzałem. BTW - FumFel_20, czy każda twoja odpowiedź na temat pamięci wygląda jak ta powyższa, bo pewnie to połowa Twoich postów :wink: hmm.....dlaczego sie czepiasz?czy napisałem cosnie na temat :?: chodziło o pamieci wiec napisałem o moich z których jestem bardzo zadowolony bo dałem za nie 180 zł i smigaja extra.Jak chcesz to prześledź wszystkie moje posty jak masz jakiś z tym problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 wy mi tu lepiej o pamiątkach piszcie a nie przepychanki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacrell Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 Ja mam Mushkiny 2x256 i chodzą tak 6-2-2-2 na magistre 218 MHz na znamionowym napięciu. Ale jest za...sta wada..droggggggggieeeeee !!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 co do mushkinów masz rację ! tylko mi aż taki wypas nie potrzebny !! gdyby kosztowały pół ceny to bym wziął :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 hmm...moje kingstony na kosciach winbonda 6ns idą na 225 mhz przy cas 2.5,2,2,6 :) polecam :DTrudno się nie zgodzić z tym faktem co osobiście sprawdzałem. BTW - FumFel_20, czy każda twoja odpowiedź na temat pamięci wygląda jak ta powyższa, bo pewnie to połowa Twoich postów :wink: hmm.....dlaczego sie czepiasz?czy napisałem cosnie na temat :?: chodziło o pamieci wiec napisałem o moich z których jestem bardzo zadowolony bo dałem za nie 180 zł i smigaja extra.Jak chcesz to prześledź wszystkie moje posty jak masz jakiś z tym problem Nie czepiam się, tylko śmiać mi się chce jak wchodzę do kolejnego tematu o pamięciach Kingstona, a tam po raz kolejny radzisz to co ja zamierzałem również zrobić :D Prawie zawsze mam pewność, że już coś na ten temat skreśliłeś :lol: Zabawne jest to czasami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 hmm.....jak chciałes to samo napisać a ja napisałem pierwszy to w czym problem :?: Chyba że żal ci doope sciska :D niewiem......Jak tak ci nie odpowiada to omijaj tematy związane z pamiećiami kingston :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Oj coś ciężko przychodzi Ci zrozumienie żartu :D BTW nie zmienia to faktu, ze wspomniane pamięci są naprawdę godne uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ale nie chce 2,5 -3-3-8 tylko np 2-3-2-11 !! i nie musi to byc 224 mhz ino mniej starczy ! hmm, gdybym miał kasę brałbym OCZ PC3200 Rev2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boofi Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 a czy twinmos cl 2,5 512mb 400mhz na kościach "twinmos" i M.tec to TO SAMO ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Nie to samo, ale podobna wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 a czy twinmos cl 2,5 512mb 400mhz na kościach "twinmos" i M.tec to TO SAMO ?? Nie ! to nie to samo - te na kościach TwinMOS to ostatnia kaszana ! nie chodzą nawet na deklarowanych DDR400 - te na M.tec były kiedyś dobre - ale też się zpesuły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 a czy twinmos cl 2,5 512mb 400mhz na kościach "twinmos" i M.tec to TO SAMO ?? Nie ! to nie to samo - te na kościach TwinMOS to ostatnia kaszana ! nie chodzą nawet na deklarowanych DDR400 - te na M.tec były kiedyś dobre - ale też się zpesuły. Infineon 512 MB - powinien śmigać na 2,8 przy niskich timingach na powyżej FSB 200 do kupienia w wilku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Oj coś ciężko przychodzi Ci zrozumienie żartu :D BTW nie zmienia to faktu, ze wspomniane pamięci są naprawdę godne uwagi. Dobra finito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darmach Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 polecam OCZ 2700 rev. 3.2 , pierwsza chodzila mi na 217 2-3-3-7 na standartowym napieciu, druga chodzi na 222 2-3-3-7 na 2.7. I fajnie wygladają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Oj coś ciężko przychodzi Ci zrozumienie żartu :D BTW nie zmienia to faktu, ze wspomniane pamięci są naprawdę godne uwagi. Dobra finito sory za odgrzebanie topiku :) HANU dopiero zakumałem żarta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 ja osobiscie polecilbym OCZ PC2700 perf. rev3.2 pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...