sebasw Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 zassalem knoppixa najnowszego odpalam z plyty wpisuje w boot: knoppix lang=pl pojawia sie pingwinek i pod nim napis hde: lost interrupt i nic dalej sie nie dzieje ! co to ? dysk mam caly w ntfs, ale jedna partycja (swap windy) jest w FAT co robic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a na probe odepnij fizycznie tego hdd'eka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 ale wtedy nie bedzie w kompie zadnego hdd moze blad powoduje to ze mam hdd na SATA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 nie szkodzi, pierw niech sie wogule odpali, pozniej sie doda hdd :) co do sata to nie wiem czy knoppix obsluguje, jakby co to zerknij na jego strone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 a czy wystarczy wyl. dysk w biosie, czy musze kabelek odpinac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 niektore systemy nie przejmuja sie ustawieniami biosu ;) mozesz sprawdzic, ale imo lepiej odlaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 udalo sie, ale innym sposobem otoz sata mialem ustawione w trybie enhanced, czyli jako third ide. po ustawieniu sata jako primary ide wszystko poszlo :) teraz jednak mam pytanie.... jak w knoppixie ustawic siec, tj. wpisac IP, dns etc. ? i jak zmienic odswiezanie ekranu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 sieć: netcardconfig odświeżanie to zależy czy knoppix ma stery pod Twoją kartę. Polecam xf86config, ale musisz wiedzieć co masz w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 radek 9500pro wykrywa knoppix wiec jak ? lopatlogicznie :) gdzie wchodze, po kolei ? (jestem super nowym userem [brzydkie określenie na linuksa]o podobnych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Nie wchodzisz tylko wklepujesz te polecenia z konsoli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...