Zoltar Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 Witka Na mojej płycie mam taki problem. Jak miałem wszadzonego mx-a to miałem 2000 pkt. w 3D Marku, ale nie chodzi o punkty... Ogólnie karta chodziła dobrze w grach. Poprzedni właściciel płyty miał Ati Rage Maxx 64 MB, i wystarczyło wyjąć kabel od klawiatury z portu a komp dostawał zwiechy. Widać, że albo płyta albo zasilacz ma problem z napięciem. A niedawno jak kombinowałem z wyciszeniem i chłodzeniem obudowy zauważyłem, że kable od "dysku" dają za niskie napięcie, i podłączony wiatrak do obudowy kręcił sie dobre 3 razy wolniej niż powinien. Jak podłączyłem go pod pina na płycie to było ok. Kiedyś czytałem o dodatkowych kablach z prądem do kart graficznych, sytuacja powtarza się z Ati 9700... Czy te problemy to wina za słabego zasilacza czy płyty ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 jezeli 3 razy, to pewnie podpjales go pod 5v :D a tak btw, co ma wyjecie kabla od klawoorki do zasilanai? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 30 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2002 jezeli 3 razy, to pewnie podpjales go pod 5v :D a tak btw, co ma wyjecie kabla od klawoorki do zasilanai? Wydaje mi się że wypięcie klawiatury przy włączonym kompie to nie dobry pomysł. Podpięta jest przecież pod kontroler przerwań i może polecieć mobo. Ale mogę się mylić. Pozdr. PS Z tym wiatrakiem to faktycznie chyba na 5V jest puszczony (pod czerwony i czarny z zasilania do HDD) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 31 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2002 Myślę, że podłączałem dobrze, jeszcze sprawdze. A kto wie czy problem zasilania karty to wina płyty czy zasilacza ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...