Skocz do zawartości
zNAcHOR

Najlepsze chłodzenie na GF 4 4200Ti AGPx8

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Gf 4200 (dokładnie jak w temacie) i zamierzam zacząć go podkręcać. Jako człowiek przezorny ;) chcę najpierw zmienić chłodzenie na jakieś pożądniejsze, bo ten wiatraczek co jest to mały jak pinezka, złabo daje, i jeszcze przy starcie go muszę ręcznie rozkręcać żeby wogle wstał :-. Firma mojej karty to PalitDaytona.

Myślałem o Zalmanie ZM 80C-HP, oczywiście z domontowanym wiatraczkiem (obrazek jest na dole podanego linka).

Więc teraz pytam się wprost:

Czy znacie lepsze chłodznko na GF 4?! (W granicach 200zł i AC).

Co do radiatorków to nic szczególnego, bo więcej mi się pod tym gigantem nie zmieści :).

http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=453

Złucham wszelkich uwag i rad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wydajniejsze by było tylko troche pracy by cie to kosztowało jakiś duzy miedziany radiator i na to jakiś mocny wentyl np delta :D mogło by sie okazać nawet sporo wydajniejsze tylko pare pci tez by ci to pozarło i jak juz bys tak chciał to pozadnie zchłodzić to na poczatek zeszifuj rdzen bo w 4ti jest wklesniety jak studnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby pisze że wydajniejsze itd, ale szczerze mówiąc nie wygląda mi. Przecież ten zalman to jest taki wielki i taki duperelek miałby go prześcigać? Jest tańszy fakt, ale czy nie znacie czegoś mocniejszego, do 200zł? Nie wierze żeby aż do takiej sumki najlepszy był wentyl za 80....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazłem też coś takigo

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=564f...e545f49495f4850

Konstrukcją przypomina Zalmana, jednak co jest lepsze?

Bo ja wiem....

Jednak zalman ta stronie gdzie są pamiątki jest wysoko i można na spokoojnie zamontować jakieś radiatory na pamięci. W Giant'cie raczej wygląda na to że nie ma szans. No to pospieszcie się z proponowaniem de best coolerów bo mi się już spieszy i chcę sobie gf 4200 podkręcić :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi