Skocz do zawartości
Radzio80

co jest przyczynÄ…?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam spory problem, mam internet w sieci osiedlowej,radiowy z futuro, wszystko by było dobrze ale to co najbardziej lubie czyli granie w gry fpp(first player person) jest niemożliwe:( NIe wiem co jest grane.

W przeglądarce The all seeing eye pingi po skanowaniu mam niskie na poziomie 50-100 a gdy wejde do gry to mam caly czas 400-999, w kazdej grze(cs, cod, q3,q2,urbanterror) wczesniej było dobrze czasami lagowalo ale nie caly czas 999. Co może byc przyczyną takiego czegoś, czy to może p2p zapychają sieć? co admin sieci musi zrobić zebym mógł spokojnie sie bawić w gry online?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,mam spory problem, mam internet w sieci osiedlowej,radiowy z futuro, wszystko by było dobrze ale to co najbardziej lubie czyli granie w gry fpp(first player person) jest niemożliwe:( NIe wiem co jest grane.

W przeglądarce The all seeing eye pingi po skanowaniu mam niskie na poziomie 50-100 a gdy wejde do gry to mam caly czas 400-999, w kazdej grze(cs, cod, q3,q2,urbanterror) wczesniej było dobrze czasami lagowalo ale nie caly czas 999. Co może byc przyczyną takiego czegoś, czy to może p2p zapychają sieć? co admin sieci musi zrobić zebym mógł spokojnie sie bawić w gry online?

po.1 dzieki za wyjasnienie :lol:

po.2 nie wyjasniaj jak nie znasz definicji :lol:

po.3 first person perspective

po.4 oczywiscie ze p2p obciaza sie

po.5 wylacz na czas grania doslownie wszystko co ma kontakt z netem (glownie chodzi o kazy, osiolki ,dc++) to pingi powinny spasc

problem jest jednak tez w tym ze jak inni uzytkownicy tej samej sieci tego nie wylacza to pingi mozesz miec nadal fatalne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]czyli granie w gry fpp(first player person) [...]

:lol:

chodzi o to ktore pakiety maja isc jako pierwsze.... czy tez z p2p czy z gier, www itp.... powiesz, zeby ustawil priotytet na pakiety z gier to Ci sie pingi polepsza

hmm przecież pakiety idą po określonych portach , więc chyba na serverze priorytet powinien ustawić na porty na których dana gra chodzi.

noose : Troche nie qmam sensu twojej wypowiedzi , być może chodzi nam o to samo tylko troche dziwnie to wyjaśniłeś :D

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to ktore pakiety maja isc jako pierwsze.... czy tez z p2p czy z gier, www itp.... powiesz, zeby ustawil priotytet na pakiety z gier to Ci sie pingi polepsza

noose : Troche nie qmam sensu twojej wypowiedzi , być może chodzi nam o to samo tylko troche dziwnie to wyjaśniłeś :D

Pozdrawiam

dokladnie o to chodzi, ale chcialem mu to wyjasnic, aby zrozumial :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi