Skocz do zawartości
neotbg

Mooy wynik w 3D marq 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Zrób test 3D Markiem 2001. Nikt już nie używa 2000, jest on za stary żeby testować nim współczesne karty. Dlatego nie mam pojęcia ile powinno być punktów. Jak podasz wynik z 2001, to powiem Ci czy z grubsza jest w granicach normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30% to lekka przesada. Nie zapominaj że dużo zależy od pozostałych komponentów. Np. możesz pogrzebać w BIOSie, i pozmieniać ustawienia na bardziej optymalne (np. dla pamięci) . Pozatym w zakładkach sterowników możesz zwiększyć wydajność kosztem jakości obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięć RAM powinna chodzić na 133 MHz

I tu się mylisz, pamieci powinny chodzić na 100Mhz bo durony mają FSB100Mhz :P

No i co z tego że Durony chodzą na FSB 100 MHz? Sam mam takiego Durona, i testowałem pamięci na 100 i 133 MHz. Lepsze wyniki były przy pamięci ustawionej na 133 MHz. Wniosek: Nie ucz ojca dzieci robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięć RAM powinna chodzić na 133 MHz

I tu się mylisz, pamieci powinny chodzić na 100Mhz bo durony mają FSB100Mhz :P

No i co z tego że Durony chodzą na FSB 100 MHz? Sam mam takiego Durona, i testowałem pamięci na 100 i 133 MHz. Lepsze wyniki były przy pamięci ustawionej na 133 MHz. Wniosek: Nie ucz ojca dzieci robić.

To prawda - im szybciej ustawione pamięci tym komp wydajniejszy, ale oczywiście taktowanie powyżej synchro z CPU już niewiele daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Razor, tylko pamietaj że ja cały czas mówię o pamięciach SDR. Przy ustawieniu FSB/pamięć = 100(200 w DDR)/100, pamięć ma tylko połwę przepustowości FSB. Przy ustawieniu 100/133 przepustowość pamięci osiąga 67 % przepustowości FSB, stąd wzrost wydajności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Razor, tylko pamietaj że ja cały czas mówię o pamięciach SDR. Przy ustawieniu FSB/pamięć = 100(200 w DDR)/100, pamięć ma tylko połwę przepustowości FSB. Przy ustawieniu 100/133 przepustowość pamięci osiąga 67 % przepustowości FSB, stąd wzrost wydajności.

RACJA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...