sensei Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Witam Czy ten zawodnik http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19981070 pociagnie nastepujaca konfiguracje : MSI KT4V 1x512 RAM XP2000+ @ 12,5x184 przy 1,75 Radek 9500 64mb 8 potokow @ 375/320 2xHDD 1xDVD/R/RW 1xFDD 3xwentyle 80mm Arctic Cooling Alternatywa bedzie dwa razy drozszy :( Chief 360 pzdr sensei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Moze tak przecierz to jest fortron tylko jest jeden prblem jest on po serwisowy i ciekawe co tam mu wstawil w miejsce zepsutej czesci? :? Gwara 0 polecam ci modecoma na fortronie 300w jest to to samo i do tego 3 lata gwary!!!!!!!! Koszt 105zl pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Dzieki, jakos mi umknelo ze Modecom ma w srodku Fortrona ... troche dostal minusow ten model za gloscnosc .. zalezy mi zeby to byl cichy zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Dzieki, jakos mi umknelo ze Modecom ma w srodku Fortrona ... troche dostal minusow ten model za gloscnosc .. zalezy mi zeby to byl cichy zestawnie wierzysz ze to jest to samo co ten fortron co mowisz? jest on cichy jak za ta cene? nie wierzysz zobacz testhttp://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zasilacze2003_2/modecom_300gt.html jest tam napisane na tabliczce made by fsp group wiec jest glosny jak mowisz ten fsp na alegro :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ee, tylko bez :lol: :wink: No wlasnie na tym benchmarkowym tescie wyczytalem ze jest on nienajcichszy, jak glosny jest ten fortron z allegro nie wiem. Ale chyba mam lepszy pomysl http://www.popland.pl/nav/prod.php?action=...v_prod&pid=1243 Jakos pewniej chyba sie bedzie komp czul z 50W wiecej pod maska :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ee, tylko bez :lol: :wink: No wlasnie na tym benchmarkowym tescie wyczytalem ze jest on nienajcichszy, jak glosny jest ten fortron z allegro nie wiem. Ale chyba mam lepszy pomysl http://www.popland.pl/nav/prod.php?action=...v_prod&pid=1243 Jakos pewniej chyba sie bedzie komp czul z 50W wiecej pod maska :wink: oj nie kupuj tego to jest bubel wiem ze fajnie wyglada bo grilla ale juz duzo slyszalem negatywow o tym zasilaczu jest on zrobiony by cwt nie wyszedl im najepiej juz kup wersje 350w gtf jaka ja mam ma cichszy wiatrak i wieksza moc i jest by fortron czyli fsp :) http://sklep.benchmark.pl/pelny_9592.html zobacz:) to jest pewniak;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 O widzisz, dzieki wielkie, dawno juz nie skaldalem lightowego kompa, a tu widze pulapka ma pulapce .. kurdeee jak ja nie lubie zamawiac w komputroniq .. na dualpada logitecha czekam juz 3ci tydzien :evil: no ale trudno. Thx jeszcze raz i pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Witam Czy ten zawodnik http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19981070 pociagnie nastepujaca konfiguracje : MSI KT4V 1x512 RAM XP2000+ @ 12,5x184 przy 1,75 Radek 9500 64mb 8 potokow @ 375/320 2xHDD 1xDVD/R/RW 1xFDD 3xwentyle 80mm Arctic Cooling Alternatywa bedzie dwa razy drozszy :( Chief 360 pzdr sensei Witam Ja mam taki zasilacz i ciągnie: xp1700@2400mhz, epoxa 8rda+, winfasta Ti4200 niekrecony, 3 wiatraki,1hdd,1cdrw,256MBramu Napięcia mierzone miernikiem znajdują się w zakresie dopuszczalnych wartości. Jedynie co zauważyłem, że na tym zasilaczu grafika bardziej się grzeje niż np. na chiftecu 360WDF. Co do głośności to jest super cicho i nic nie słychać a mam wc i te 2 wentyle co w opisie to są na nagrzewnicy i na 5v. Zasilacz kupiłem we wrześniu u tego gościam którego aukcje wkleiłeś. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ja mam Fortron FSP300-GTP 1,7@2,1 GHz 1x80 Gb 1x40 Gb radeon 9700 pro 2x256 Mb ram 8rda3+ nagrywarka cdrom 3 x 80 mm wentyle i dobrze dziala zasilacz i na cichym biegu jednak jak podkrece procka na 2,4 Ghz i zapuszcze prime to po parunastu minutach wlacza sie glosny bieg pracy zasilacza wazne zebys kupil FSP-300GTP bo ten ma nawiecej W na +5V i 3,3V (200 W) i ma aktywne PFC ten 300 W modecom jest slabsza wersja z pasywnym pfc i ma na +5V i 3,3 V tylko 180W pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ja mam Fortron FSP300-GTP 1,7@2,1 GHz 1x80 Gb 1x40 Gb radeon 9700 pro 2x256 Mb ram 8rda3+ nagrywarka cdrom 3 x 80 mm wentyle i dobrze dziala zasilacz i na cichym biegu jednak jak podkrece procka na 2,4 Ghz i zapuszcze prime to po parunastu minutach wlacza sie glosny bieg pracy zasilacza wazne zebys kupil FSP-300GTP bo ten ma nawiecej W na +5V i 3,3V (200 W) i ma aktywne PFC ten 300 W modecom jest slabsza wersja z pasywnym pfc i ma na +5V i 3,3 V tylko 180W pozdr pszepraszam a skad te informacje ze to slabsza wersja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 hm sam podales linka do recki ste3an jak byk pisze ze na 3,3V i 5V ma 175 W gdzie FSP300-GTP ma 200W ...modecom 300Gt to inaczej fortron FSP300-BTV wiec pasywne PFC i mniej mocy.. to zdjecie mojego zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 hm sam podales linka do recki ste3an jak byk pisze ze na 3,3V i 5V ma 175 W gdzie FSP300-GTP ma 200W ...modecom 300Gt to inaczej fortron FSP300-BTV wiec pasywne PFC i mniej mocy.. oki pomylilem sie ale skad wiesz ze gt to btv i ten fortron o ktorym mowisz jest poserwisowy wiec zero gwary a an modecoma dostajesz 3lata!!!!:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 wiem stad ze mialem w reku btv i modecoma i srodek mialy identyczny i nawet tyle samo wazyly wiec to to samo :-) zawsze mozna poszukac GTP nowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 a ja mam wersje modecoma 350w gtf to fortron jaki to bedzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 hm sam podales linka do recki ste3an jak byk pisze ze na 3,3V i 5V ma 175 W gdzie FSP300-GTP ma 200W ...modecom 300Gt to inaczej fortron FSP300-BTV wiec pasywne PFC i mniej mocy.. oki pomylilem sie ale skad wiesz ze gt to btv i ten fortron o ktorym mowisz jest poserwisowy wiec zero gwary a an modecoma dostajesz 3lata!!!!:) Ten fortron z linka z allegro to jest poserwisowy bo taki sam mam jak już pisałem i kupiłem go u tego kolesia z aukcji. Poserwisowy jest napewno bo ten człowiek rozkręca te zasilacze czyści wiatraczki i wnetrze z kurzu i jak coś jest zepsute to naprawia. Gwarancji udziela na 3 miesiace od daty zakupu u niego. Kupiłem u niego zasiłke we wrześniu ale coś mi się komp resetował na nij co chwila więć pogadałem z nim i odesłałem zasiłke a on mi przysłał ten sam model ale już inną bo sprawdzałem numery seryjne. No i działa zasilacz po dziś dzień i jestem zadowolony. Naprawde warto kupić ten zasilacz 100zł dałem i nie musze kupowac za 300zł chifteca :))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 hm sam podales linka do recki ste3an jak byk pisze ze na 3,3V i 5V ma 175 W gdzie FSP300-GTP ma 200W ...modecom 300Gt to inaczej fortron FSP300-BTV wiec pasywne PFC i mniej mocy.. oki pomylilem sie ale skad wiesz ze gt to btv i ten fortron o ktorym mowisz jest poserwisowy wiec zero gwary a an modecoma dostajesz 3lata!!!!:) Ten fortron z linka z allegro to jest poserwisowy bo taki sam mam jak już pisałem i kupiłem go u tego kolesia z aukcji. Poserwisowy jest napewno bo ten człowiek rozkręca te zasilacze czyści wiatraczki i wnetrze z kurzu i jak coś jest zepsute to naprawia. Gwarancji udziela na 3 miesiace od daty zakupu u niego. Kupiłem u niego zasiłke we wrześniu ale coś mi się komp resetował na nij co chwila więć pogadałem z nim i odesłałem zasiłke a on mi przysłał ten sam model ale już inną bo sprawdzałem numery seryjne. No i działa zasilacz po dziś dzień i jestem zadowolony. Naprawde warto kupić ten zasilacz 100zł dałem i nie musze kupowac za 300zł chifteca :))) tak 3 miechy to to samo co 3 lata;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 no 3 lata a 3 miesiace to kosmiczna róznica ale fortony od haszyda sa bardzo dobre.wytrzymuja bardzo duze obciazenie.kolega kupil i napiecia tzryma dobrze(sprawdzałem miernikiem) , moze nie jak chieftec ale jak na zasilacz ponizej 100zł to jest to chyba najlepszy wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 no 3 lata a 3 miesiace to kosmiczna róznica ale fortony od haszyda sa bardzo dobre.wytrzymuja bardzo duze obciazenie.kolega kupil i napiecia tzryma dobrze(sprawdzałem miernikiem) , moze nie jak chieftec ale jak na zasilacz ponizej 100zł to jest to chyba najlepszy wybóroki powiedz ktora lepsza marka chief czy fortron? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 no 3 lata a 3 miesiace to kosmiczna róznica ale fortony od haszyda sa bardzo dobre.wytrzymuja bardzo duze obciazenie.kolega kupil i napiecia tzryma dobrze(sprawdzałem miernikiem) , moze nie jak chieftec ale jak na zasilacz ponizej 100zł to jest to chyba najlepszy wybóroki powiedz ktora lepsza marka chief czy fortron? ja ci powiem tak...traf tak trzymajacego napiecia chiefa jak moj to fortona nie kupisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 no 3 lata a 3 miesiace to kosmiczna róznica ale fortony od haszyda sa bardzo dobre.wytrzymuja bardzo duze obciazenie.kolega kupil i napiecia tzryma dobrze(sprawdzałem miernikiem) , moze nie jak chieftec ale jak na zasilacz ponizej 100zł to jest to chyba najlepszy wybóroki powiedz ktora lepsza marka chief czy fortron? ja ci powiem tak...traf tak trzymajacego napiecia chiefa jak moj to fortona nie kupisz fortron 400w fsp pfn jest lepszy niz ten chief;)http://www.modecom.pl/katalog.php?kategoria=2&model=MODE+COM+FSP400PFN+400W+PFC&send=Szukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...