Skocz do zawartości
sensei

Fortron 300 W - czy podola konkretnej konfiguracji ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ten zawodnik

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19981070

pociagnie nastepujaca konfiguracje :

MSI KT4V

1x512 RAM

XP2000+ @ 12,5x184 przy 1,75

Radek 9500 64mb 8 potokow @ 375/320

2xHDD

1xDVD/R/RW

1xFDD

3xwentyle 80mm Arctic Cooling

Alternatywa bedzie dwa razy drozszy :( Chief 360

pzdr

sensei

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze tak przecierz to jest fortron tylko jest jeden prblem jest on po serwisowy i ciekawe co tam mu wstawil w miejsce zepsutej czesci? :? Gwara 0 polecam ci modecoma na fortronie 300w jest to to samo i do tego 3 lata gwary!!!!!!!! Koszt 105zl pozdrawiam:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, jakos mi umknelo ze Modecom ma w srodku Fortrona ... troche dostal minusow ten model za gloscnosc .. zalezy mi zeby to byl cichy zestaw

nie wierzysz ze to jest to samo co ten fortron co mowisz?

jest on cichy jak za ta cene? nie wierzysz zobacz testhttp://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zasilacze2003_2/modecom_300gt.html jest tam napisane na tabliczce made by fsp group wiec jest glosny jak mowisz ten fsp na alegro :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ee, tylko bez :lol:

:wink:

No wlasnie na tym benchmarkowym tescie wyczytalem ze jest on nienajcichszy, jak glosny jest ten fortron z allegro nie wiem.

Ale chyba mam lepszy pomysl

http://www.popland.pl/nav/prod.php?action=...v_prod&pid=1243

Jakos pewniej chyba sie bedzie komp czul z 50W wiecej pod maska :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ee, tylko bez  :lol:  

:wink:  

No wlasnie na tym benchmarkowym tescie wyczytalem ze jest on nienajcichszy, jak glosny jest ten fortron z allegro nie wiem.

Ale chyba mam lepszy pomysl

http://www.popland.pl/nav/prod.php?action=...v_prod&pid=1243

Jakos pewniej chyba sie bedzie komp czul z 50W wiecej pod maska  :wink:

oj nie kupuj tego to jest bubel wiem ze fajnie wyglada bo grilla ale juz duzo slyszalem negatywow o tym zasilaczu jest on zrobiony by cwt nie wyszedl im najepiej juz kup wersje 350w gtf jaka ja mam ma cichszy wiatrak i wieksza moc i jest by fortron czyli fsp :) http://sklep.benchmark.pl/pelny_9592.html zobacz:) to jest pewniak;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy ten zawodnik 

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19981070

pociagnie nastepujaca konfiguracje :

MSI KT4V 

1x512 RAM

XP2000+ @ 12,5x184 przy 1,75

Radek 9500 64mb 8 potokow @ 375/320 

2xHDD 

1xDVD/R/RW

1xFDD

3xwentyle 80mm Arctic Cooling

Alternatywa bedzie dwa razy drozszy  :( Chief 360

pzdr

sensei

Witam

Ja mam taki zasilacz i ciągnie:

xp1700@2400mhz, epoxa 8rda+, winfasta Ti4200 niekrecony, 3 wiatraki,1hdd,1cdrw,256MBramu

Napięcia mierzone miernikiem znajdują się w zakresie dopuszczalnych wartości. Jedynie co zauważyłem, że na tym zasilaczu grafika bardziej się grzeje niż np. na chiftecu 360WDF. Co do głośności to jest super cicho i nic nie słychać a mam wc i te 2 wentyle co w opisie to są na nagrzewnicy i na 5v. Zasilacz kupiłem we wrześniu u tego gościam którego aukcje wkleiłeś.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Fortron FSP300-GTP

1,7@2,1 GHz

1x80 Gb

1x40 Gb

radeon 9700 pro

2x256 Mb ram

8rda3+

nagrywarka

cdrom

3 x 80 mm wentyle

i dobrze dziala zasilacz i na cichym biegu

jednak jak podkrece procka na 2,4 Ghz i zapuszcze prime to po parunastu minutach wlacza sie glosny bieg pracy zasilacza

wazne zebys kupil FSP-300GTP

bo ten ma nawiecej W na +5V i 3,3V (200 W) i ma aktywne PFC

ten 300 W modecom jest slabsza wersja z pasywnym pfc i ma na +5V i 3,3 V tylko 180W

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Fortron FSP300-GTP

1,7@2,1 GHz

1x80 Gb 

1x40 Gb

radeon 9700 pro

2x256 Mb ram

8rda3+

nagrywarka 

cdrom

3 x 80 mm wentyle

i dobrze dziala zasilacz i na cichym biegu

jednak jak podkrece procka na 2,4 Ghz i zapuszcze prime to po parunastu minutach wlacza sie glosny bieg pracy zasilacza

wazne zebys kupil FSP-300GTP

bo ten ma nawiecej W na +5V i 3,3V (200 W) i ma aktywne PFC

ten 300 W modecom jest slabsza wersja z pasywnym pfc i ma na +5V i 3,3 V tylko 180W

pozdr

pszepraszam a skad te informacje ze to slabsza wersja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm

sam podales linka do recki ste3an

Dołączona grafika

jak byk pisze ze na 3,3V i 5V ma 175 W gdzie FSP300-GTP ma 200W

...modecom 300Gt to inaczej fortron FSP300-BTV

wiec pasywne PFC i mniej mocy..

oki pomylilem sie ale skad wiesz ze gt to btv i ten fortron o ktorym mowisz jest poserwisowy wiec zero gwary a an modecoma dostajesz 3lata!!!!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm

Dołączona grafika

oki pomylilem sie ale skad wiesz ze gt to btv i ten fortron o ktorym mowisz jest poserwisowy wiec zero gwary a an modecoma dostajesz 3lata!!!!:)

Ten fortron z linka z allegro to jest poserwisowy bo taki sam mam jak już pisałem i kupiłem go u tego kolesia z aukcji. Poserwisowy jest napewno bo ten człowiek rozkręca te zasilacze czyści wiatraczki i wnetrze z kurzu i jak coś jest zepsute to naprawia. Gwarancji udziela na 3 miesiace od daty zakupu u niego. Kupiłem u niego zasiłke we wrześniu ale coś mi się komp resetował na nij co chwila więć pogadałem z nim i odesłałem zasiłke a on mi przysłał ten sam model ale już inną bo sprawdzałem numery seryjne. No i działa zasilacz po dziś dzień i jestem zadowolony.

Naprawde warto kupić ten zasilacz 100zł dałem i nie musze kupowac za 300zł chifteca :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm

Dołączona grafika

Ten fortron z linka z allegro to jest poserwisowy bo taki sam mam jak już pisałem i kupiłem go u tego kolesia z aukcji. Poserwisowy jest napewno bo ten człowiek rozkręca te zasilacze czyści wiatraczki i wnetrze z kurzu i jak coś jest zepsute to naprawia. Gwarancji udziela na 3 miesiace od daty zakupu u niego. Kupiłem u niego zasiłke we wrześniu ale coś mi się komp resetował na nij co chwila więć pogadałem z nim i odesłałem zasiłke a on mi przysłał ten sam model ale już inną bo sprawdzałem numery seryjne. No i działa zasilacz po dziś dzień i jestem zadowolony.

Naprawde warto kupić ten zasilacz 100zł dałem i nie musze kupowac za 300zł chifteca :)))

tak 3 miechy to to samo co 3 lata;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no 3 lata a 3 miesiace to kosmiczna róznica ale fortony od haszyda sa bardzo dobre.wytrzymuja bardzo duze obciazenie.kolega kupil i napiecia tzryma dobrze(sprawdzałem miernikiem) , moze nie jak chieftec ale jak na zasilacz ponizej 100zł to jest to chyba najlepszy wybór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no 3 lata a 3 miesiace to kosmiczna róznica ale fortony od haszyda sa bardzo dobre.wytrzymuja bardzo duze obciazenie.kolega kupil i napiecia tzryma dobrze(sprawdzałem miernikiem) , moze nie jak chieftec ale jak na zasilacz ponizej 100zł to jest to chyba najlepszy wybór

oki powiedz ktora lepsza marka chief czy fortron?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci powiem tak...traf tak trzymajacego napiecia chiefa jak moj to fortona nie kupisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja ci powiem tak...traf tak trzymajacego napiecia chiefa jak moj to fortona nie kupisz

fortron 400w fsp pfn jest lepszy niz ten chief;)http://www.modecom.pl/katalog.php?kategoria=2&model=MODE+COM+FSP400PFN+400W+PFC&send=Szukaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi