Skocz do zawartości
sinus

SinuS WC rev 2.0 pytania....

Rekomendowane odpowiedzi

Buduje moje drugie WC, narazie kupilem sobie bloczki na GPU i chipset wiercone by mate (THX Un_ix) na szybkozlaczkach Camozzi 10/12 i waz eheim 9/12 i jestem pod wrazeniem...:)

chce przerobic caly uklad na szybkozlaczki, ale sie zastanawiam, czy te dwa bloki + cristal C3 moze tez przerobiony, i 2 nagrzewnice od kadeta (tez szybkozlaczki) to nie bedzie za duze obciazenie... :?

Czy Eheim 1250 da sobie z tym rade? i czy nie bedzie mu przeszkadzac praca na wezach 9/12?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: nie ma za co dziekowac Sinus ;)

Eheim 1250 to dla mnie jak narazie krol wsrod pompek. da rade ze wszystkimi elementatmi WC, ktore wymieniles. srednica weza (9/12) nie powinna byc jakas duza przeszkada dla tej pompki, moze nawet wrecz przeciwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"da rade" przecierz sie nie zatrzyma :wink: przeplyw spadnie ale nie do zera :D ta pompa utrzyma dobry przeplyw przez twoj przyszly uklad :)

ja do wezy 10/12 nie jestem zabardzo przekonany :) ale taki juz moj kaprys :)

co masz zamiar dac na drugiego kadeta ?? bo wiem ze masz juz jednego papsta ,a nagrzewnice beda 2

jak masz zamiar podlączyc nagrzewnice ?? rownolegle/szeregowo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wiem, ze nie wiadomo, ale mi chodzi o to, czy to tak na oko bedzie pracowac spokojnie.... jakbym powiedzial, ze chce na to wsadzic AquaEl'a 600l/h to byscie powiedzieli, ze nie ma sznas, a przeciez tez wytworzy jakis przeplyw...

Chodzi mi o optymalna prace, proste pytanie: nie ma szans, zeby to dzialalo, albo spokojnie powinno uciagnac, jak nie ma szans to pomysle nad dwoma PH 802...

Acha i co myslicie o tym:

Dołączona grafika

albo lepiej Hydor, jesli uda sie go dostac gdzies.... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wiem, ze nie wiadomo, ale mi chodzi o to, czy to tak na oko bedzie pracowac spokojnie.... jakbym powiedzial, ze chce na to wsadzic AquaEl'a 600l/h to byscie powiedzieli, ze nie ma sznas, a przeciez tez wytworzy jakis przeplyw...

Chodzi mi o optymalna prace, proste pytanie: nie ma szans, zeby to dzialalo, albo spokojnie powinno uciagnac, jak nie ma szans to pomysle nad dwoma PH 802...

Acha i co myslicie o tym:

Dołączona grafika

albo lepiej Hydor, jesli uda sie go dostac gdzies.... :?

http://4max.com.pl/produkt.asp?g=106&gg=61&id=488

http://4max.com.pl/produkt.asp?g=106&gg=61&id=487

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kubasik, a widzisz "na zamowienie" ??

A skad maja zamowic, skoro z dystrybutorem na Polske jest problem, zreszta bylo juz o tym pisane na tweaku, jedyna szansa, to jakas lezaca na sklepie pompka, ale u mnie napewno nie ma :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydor SELTZ L-30 II :

Wydajność: max. 1200 l/h,

Moc: 27 W,

Wysokość pompowania: 195 cm

bardzo zblizony parametrami do Eheima 1250 ktory jest troche drozszy

Hydor SELTZ S-40 II

Wydajność: max. 900 l/h,

Moc: 10 W,

Wysokość pompowania: 80 cm

Maxi Jet 1000: