sinus Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Buduje moje drugie WC, narazie kupilem sobie bloczki na GPU i chipset wiercone by mate (THX Un_ix) na szybkozlaczkach Camozzi 10/12 i waz eheim 9/12 i jestem pod wrazeniem...:) chce przerobic caly uklad na szybkozlaczki, ale sie zastanawiam, czy te dwa bloki + cristal C3 moze tez przerobiony, i 2 nagrzewnice od kadeta (tez szybkozlaczki) to nie bedzie za duze obciazenie... :? Czy Eheim 1250 da sobie z tym rade? i czy nie bedzie mu przeszkadzac praca na wezach 9/12? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 :arrow: nie ma za co dziekowac Sinus ;) Eheim 1250 to dla mnie jak narazie krol wsrod pompek. da rade ze wszystkimi elementatmi WC, ktore wymieniles. srednica weza (9/12) nie powinna byc jakas duza przeszkada dla tej pompki, moze nawet wrecz przeciwnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 no spoko, tylko z tego co ja slyszlem to eheim rzezi jak ma za cienkie weze podpiete.... w sumie wlotowy bylby 16/22 bo prosto ze zbiornika, ale ten wylotowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 "da rade" przecierz sie nie zatrzyma :wink: przeplyw spadnie ale nie do zera :D ta pompa utrzyma dobry przeplyw przez twoj przyszly uklad :) ja do wezy 10/12 nie jestem zabardzo przekonany :) ale taki juz moj kaprys :) co masz zamiar dac na drugiego kadeta ?? bo wiem ze masz juz jednego papsta ,a nagrzewnice beda 2 jak masz zamiar podlączyc nagrzewnice ?? rownolegle/szeregowo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 :arrow: mialem podpietego Eheim'a 1250 do Nukleona na szybkozlaczkach skrecanych (waz oczywiscie 9/12). zadnych niepokojacych odglosow wydobywajacych sie z pompki nie slyszalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 O... nastepny: "Czy Eheim 1250 da sobie z tym rade?" A czy samochod X bedzie jezdzil? Co ma sobie nie dac rady. Jakis przeplyw bedzie, ale czy bedzie on optymalny czy nie (raczej nie) tego nikt nie wie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 ok wiem, ze nie wiadomo, ale mi chodzi o to, czy to tak na oko bedzie pracowac spokojnie.... jakbym powiedzial, ze chce na to wsadzic AquaEl'a 600l/h to byscie powiedzieli, ze nie ma sznas, a przeciez tez wytworzy jakis przeplyw... Chodzi mi o optymalna prace, proste pytanie: nie ma szans, zeby to dzialalo, albo spokojnie powinno uciagnac, jak nie ma szans to pomysle nad dwoma PH 802... Acha i co myslicie o tym: albo lepiej Hydor, jesli uda sie go dostac gdzies.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 ok wiem, ze nie wiadomo, ale mi chodzi o to, czy to tak na oko bedzie pracowac spokojnie.... jakbym powiedzial, ze chce na to wsadzic AquaEl'a 600l/h to byscie powiedzieli, ze nie ma sznas, a przeciez tez wytworzy jakis przeplyw... Chodzi mi o optymalna prace, proste pytanie: nie ma szans, zeby to dzialalo, albo spokojnie powinno uciagnac, jak nie ma szans to pomysle nad dwoma PH 802... Acha i co myslicie o tym: albo lepiej Hydor, jesli uda sie go dostac gdzies.... :? http://4max.com.pl/produkt.asp?g=106&gg=61&id=488 http://4max.com.pl/produkt.asp?g=106&gg=61&id=487 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 jaka popka lepsza maxjet1000 czy którys z hydorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 kubasik, a widzisz "na zamowienie" ?? A skad maja zamowic, skoro z dystrybutorem na Polske jest problem, zreszta bylo juz o tym pisane na tweaku, jedyna szansa, to jakas lezaca na sklepie pompka, ale u mnie napewno nie ma :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Hydor SELTZ L-30 II : Wydajność: max. 1200 l/h, Moc: 27 W, Wysokość pompowania: 195 cm bardzo zblizony parametrami do Eheima 1250 ktory jest troche drozszy Hydor SELTZ S-40 II Wydajność: max. 900 l/h, Moc: 10 W, Wysokość pompowania: 80 cm Maxi Jet 1000: Wydajność 1000l/h Moc 14W słup : 1,48m wiec wedlug parametrow lepsza od Hydor SELTZ S-40 II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 nie wiem czemu piszesz o S40, ja biore pod uwage tylko L30.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...