Skocz do zawartości
mpapmp

Niecodzienny problem mojego kumpla...

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm około 9 miesięcy temu mój kolega zakupil komputer w "świetnej" firmie PTR... i od własnie 9 miesięcy ma ciągłe problemy...

Cała sprawa wygląda tak... Komputer chodzi z ok.8 h a na WIn.Me i 98 wyskakują błędy rejestru i wysztskie aplikajce się zwieszają... a na win Xp komp po ok.8 h ciagle się resetuje...

W kompie były już wyminiana płyta główna, Hdd a na innych ramach był testowany i ciagle to samo ... moze to wina Procesora (Celeron 1700 na płycie PROCOMP).. a może wina taśm ?? Na płycie ECS działo się to samo... co mu poradzić ??

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ello :) to ja jestem tym kumplem mpapmp

temperatura procesora nie przekracza 46 stopni! tesr ramow? jak to zrobic? steroniki to napewno nie sa poniewaz instalowalem juz wiele innych steronikow- bez efektu a po 2 mmnie sie to dzieje codzienie po dluzszym uzytkownaniu na komputerze! pomozcie mi? a jak mam sprawdzic ten zasilacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co  do zasilacza, to wgraj jakiś program, np. SpeedFan i zobacz jakie masz napięcia, czy nie odbiegają zbytnio od normy. A co do pamięci to chyba Memtestem (nie bić mnie jak sie pomyliłem  :roll: )

hmmm tam w speedFanie przekaracza sie maxymalnie o 0.2 napiecie jest to za duzo?a moze to procesor powoduje takie konflikty? a mzoe tasmy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ta temperatura procka za wysoka mój celek 1.7 w stresie nie przekracza 35 stopni sprawdzone Aidą, w biosie i organoleptycznie , może na procku za duże napięcie??

za duza? mi znowu mowia ze to normalna temperatura! ale przecierz ja tez nei siedze caly dzien na grach zeby komputerl byl ciagle w stersie :/ ja juz nie wiem co mam z nim zrobic! dzis zmieniam tasmy i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi