mpapmp Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Hmm około 9 miesięcy temu mój kolega zakupil komputer w "świetnej" firmie PTR... i od własnie 9 miesięcy ma ciągłe problemy... Cała sprawa wygląda tak... Komputer chodzi z ok.8 h a na WIn.Me i 98 wyskakują błędy rejestru i wysztskie aplikajce się zwieszają... a na win Xp komp po ok.8 h ciagle się resetuje... W kompie były już wyminiana płyta główna, Hdd a na innych ramach był testowany i ciagle to samo ... moze to wina Procesora (Celeron 1700 na płycie PROCOMP).. a może wina taśm ?? Na płycie ECS działo się to samo... co mu poradzić ?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esor Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Podaj temp procka, bo moze sie zgrzewa i sie niestabilny kompr robi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 a mozesz sprawdzic to progsami - aida32 - sandra 2004 - speed fan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 sprawdz: zasilacz, temp. procka, przeskanuj pamięci na koniec konflikt sterownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2p2s Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 ello :) to ja jestem tym kumplem mpapmp temperatura procesora nie przekracza 46 stopni! tesr ramow? jak to zrobic? steroniki to napewno nie sa poniewaz instalowalem juz wiele innych steronikow- bez efektu a po 2 mmnie sie to dzieje codzienie po dluzszym uzytkownaniu na komputerze! pomozcie mi? a jak mam sprawdzic ten zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esor Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 co do zasilacza, to wgraj jakiś program, np. SpeedFan i zobacz jakie masz napięcia, czy nie odbiegają zbytnio od normy. A co do pamięci to chyba Memtestem (nie bić mnie jak sie pomyliłem :roll: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2p2s Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 co do zasilacza, to wgraj jakiś program, np. SpeedFan i zobacz jakie masz napięcia, czy nie odbiegają zbytnio od normy. A co do pamięci to chyba Memtestem (nie bić mnie jak sie pomyliłem :roll: ) hmmm tam w speedFanie przekaracza sie maxymalnie o 0.2 napiecie jest to za duzo?a moze to procesor powoduje takie konflikty? a mzoe tasmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbych1 Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 Coś ta temperatura procka za wysoka mój celek 1.7 w stresie nie przekracza 35 stopni sprawdzone Aidą, w biosie i organoleptycznie , może na procku za duże napięcie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2p2s Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Coś ta temperatura procka za wysoka mój celek 1.7 w stresie nie przekracza 35 stopni sprawdzone Aidą, w biosie i organoleptycznie , może na procku za duże napięcie?? za duza? mi znowu mowia ze to normalna temperatura! ale przecierz ja tez nei siedze caly dzien na grach zeby komputerl byl ciagle w stersie :/ ja juz nie wiem co mam z nim zrobic! dzis zmieniam tasmy i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...