minevra Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 hmm... no więc: kupiłem sobie dwa komputery pierwszy: abit is7, p42.6 ht, gf3 ti200, 512 ddr (400) drugi: asus p4s8x-x, p42.6 ht, radeon 9200, 256 ddr (333) + 256 ddr (400) I mam taki problem... na tym abicie wykrywa mi 2600MHz, a na tym asusie 1733! i nie mam zielonego pojęcia, bo fsb nie mogę zmienić na 200, tylko 166 max... hm, moze da się to odblokowac jumper free mode, ale nie wiem gdzie są zworki ... a mianowicie dvi, dsw i jem... moze ma ktos zdjecie ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 hm... to i tak dziwne. z fsb 166 i tak powinienes miec przeszlo 2,1ghz. 13x133=17xx czyli wychodzi na to ze plytka nie ten tego:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minevra Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 hmm... ale mam do wyboru, 1300 mhz, 1733 mhz, manual. a na manualu moge ustawic max 166/33, a pamiec ustawic max 200mhz. sorki zapomnialem screena dodac ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 hm.. dalej nie wiem dlaczego tak sie dzieje :(( ale sprobuj wyjac ta pamiec pc2700. jesli to nie pomoze to sprobuj zresetowac biosa [bateryjka/zworka]. jesli i to nie pomoze to nie wiem :(( niby obsluguje p4 ht a tu taki zonk... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minevra Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 hm... ale to obsługuje ht, tylko nie działa z magistralą 200. spróbuję wyjąć tą słabsza pamięć... moze dlatego nie chce zmienic taktowania proca, bo nie moze zmienic taktowania jednej pamieci...? popróbuję.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minevra Opublikowano 20 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2004 ech, wyjmowanie pamięci (tej 333mhz) nic nie dało... resa biosa też próbowałem... wymyśliłem dwie opcje: 1. płyta główna obsługuje tylko 333 mhz ram :D, 2. jumperfree mode... ale nie wiem które zworki mam zmienic... tzn wiem (dvi, dsw i jem) ale nie wiem które to na płycie, bo są inaczej oznaczone jakos... w manualu nic nie pisze. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 sprobuj tez wyjac baterie biosu na jakis czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minevra Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 ech, bios już próbowałem resetować zworką, ale nic nie dało... a bateria przecież podrzymuje tylko czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 hm.. bateria podtrzymuje tylko czas wg ciebie? moze w twojej mobo tak ale w mojej nie . wyjmuje baterie na kilka sek. i mam zresetowanego biosa , zegar , ustawienia [fsb, vcore,vdimm itd] wracaja do stanu pierwotnego. a poza tym to nie wiem:((( sprobuj moze pozamieniac proce na obu plytach i zobacz czy ruszy z fsb 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minevra Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 hm, u mnie ustawienia biosu się zmienia zworką... już resetowałem... proce też przekładałem - było to samo... już nie wiem co robic! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...