Skocz do zawartości
minevra

Problem z asusem i p4 HT

Rekomendowane odpowiedzi

hmm... no więc: kupiłem sobie dwa komputery

pierwszy: abit is7, p42.6 ht, gf3 ti200, 512 ddr (400)

drugi: asus p4s8x-x, p42.6 ht, radeon 9200, 256 ddr (333) + 256 ddr (400)

I mam taki problem... na tym abicie wykrywa mi 2600MHz, a na tym asusie 1733! i nie mam zielonego pojęcia, bo fsb nie mogę zmienić na 200, tylko 166 max... hm, moze da się to odblokowac jumper free mode, ale nie wiem gdzie są zworki ... a mianowicie dvi, dsw i jem... moze ma ktos zdjecie ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech, wyjmowanie pamięci (tej 333mhz) nic nie dało... resa biosa też próbowałem...

wymyśliłem dwie opcje:

1. płyta główna obsługuje tylko 333 mhz ram :D,

2. jumperfree mode... ale nie wiem które zworki mam zmienic... tzn wiem (dvi, dsw i jem) ale nie wiem które to na płycie, bo są inaczej oznaczone jakos... w manualu nic nie pisze. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.. bateria podtrzymuje tylko czas wg ciebie? moze w twojej mobo tak ale w mojej nie . wyjmuje baterie na kilka sek. i mam zresetowanego biosa , zegar , ustawienia [fsb, vcore,vdimm itd] wracaja do stanu pierwotnego.

a poza tym to nie wiem:((( sprobuj moze pozamieniac proce na obu plytach i zobacz czy ruszy z fsb 200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi