Skocz do zawartości
Stempel

Radek 9100 @ TV

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem ostatnio Radka 9100 64 mb ramu (4ns). Kupilem ta karte rownierz ze wzgledu na to ze jest mozliwosc ogladania filmow na TV. Wiec kupilem kabel s-video - euro (15m - wiem ze dlugi ale jestem straszliwym leniem i nie chce mi sie co wieczor kompa przenosic do duzego pokoju) podlaczylem odpowiednio i [gluteus maximus] - obraz z windy jest ale z filmow nie ma. Probowalem rozne ustawienia i nic. Musze jeszcze sprobowac z krotszym kablem moze to cos rozjasni.

PS TV mam podlaczonego do wiezy i jak slucham sobie muzy z winampa to obraz TV zmienia sie w DJ-a (skacze w rytm muzyki)

Z gory THX za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmmmmmmm ja sie podepne do tematu moze ktos wie dlaczego nie mam napisow na tv dziwek jest obraz tez tylko napisow nie ma ustawialem juz rozne pozycje na dole na goze na srodku na kompie napisy sa ale na tv ich nie wyswietla wie ktos moze dlaczego dodam jeszce ze sprawdzalem na 3 telewizorach i to samo:?

pozdr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W obu przypadkach problem tkwi w ustawieniach sterowników - należy przejść do zakładki Nakładka -> Opcje trybu klonowania -> i w "trybie wyświetlania nakładki" zaznaczyć "To samo na wszystkich". Wcześniej oczywiście w zakładce Ekrany należy uaktywnić TV (u mnie to pomaga)! Inny sposób to zastosowanie ekranu rozszerzonego - wówczas na TV mamy poszerzony pulpit (tak jakby drugi niezależny ekran), gdzie można przenieść okno z filmem a na monitorze mamy dalej czysty pulpit - przydaje się gdy dwie osoby chcą w tym samym czasie korzystać z komputera i jedna z nich ogląda film, a druga np. przegląda forum tweaka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi