Skocz do zawartości
azyl

Deskorolka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wsyztskich :)

Z nadejściem cieplejszych dni planuje rozpocząć jazde na deskorolce. Mam 2 pytania :

:arrow: jakie strony tej dziedzinie sportu polecacie (w googlach znalazlem andegrand.pl ale chcialbym jeszcze jakichs informacji)

:arrow: czy deskorolke (taka do cwiczen ) lepiej kupic w sklepie internetowym czy lepiej pojechac na miasto i w jakims skateshopie (czy jak to sie pisze )

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wsyztskich :)

Z nadejściem cieplejszych dni planuje rozpocząć jazde na deskorolce. Mam 2 pytania :  

:arrow: jakie strony  tej dziedzinie sportu polecacie (w googlach znalazlem andegrand.pl ale chcialbym jeszcze jakichs informacji)

:arrow: czy deskorolke (taka do cwiczen ) lepiej kupic w sklepie internetowym czy lepiej pojechac na miasto i w jakims skateshopie (czy jak to sie pisze )  

pozdrawiam

lepiej jedz do SKATE SHOPU i jak ci sie uda a masz kolo 100-150zł to kup deske ze SMITHS'a z serii SKATELETON, tylko nie kupuj z serii z tymi potworkami bo one pekaja tak z 5x szybciej ;/ kumpel zajechal w tydzien 4 deski z tymi potworkami a 2 ze skateletonu mial 4 miesiace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za tyle kupisz zwykłom deske ale jak na początek to w zupełności wystarczy wiem bo sam mam taką z supermarketu za 100zl i po paru dniach nauki skakania musiałem wymienić trucki bo sie pourywały a koszt wyczynowych trucków to min 60zł a co do stron to w google jest ich całe mnóstwo ale andergrand.pl chyba najlepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jezdze na desce juz 4 lata i wydaje mi sie ze najwiekszy blad poczatkujacych jest taki ze kupoja beznadziejny sprzet na poczatek

na takiej desce za 130 nie da sie jezdzic !!!

a jesli sie juz da to nie ma z tego zadznej przyjemnosci

kup wszystko osobno czyli

deck 220

tracki 220

kuleczka 120

przy takim sprzecie deska tak cie wciagnie ze bedziesz jezdzil c

aly czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie 1 deska bedzie do cwiczen wiec zaliczy pewnie mnostwo upadkow i udezen .. czy jest sens wydawania tyle kasy od razu na deske ? czy nie lepiej kupic desce za 130 zeta do cwiczen a jak sie joz bedzoe umialo jezdzic to by sie kupila porzadna ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic się nie stanie ja przy nauce ollie rozwaliłem trucki i dla początkujących wystarczy taka deska za 100zł azaz_pl myślisz ze na desce za 100zł nie da sie jeździć to się mylisz a początkujący nie będzie przecierz robił odrazu trików nauka trwa długie miesiące by umieć podsatawowe triki a niewarto na początek kupować deski za 900zł bo często zdarza się że ktoś rezygnuje z jazdy po jakimś czasie i co wtedy 900zł w błoto no i najwarzniejsze DO TEGO ZEBY DEsKA WCIAGNELA NIE TRZEBA MIEC TAKIEJ ZA 900ZŁ jak tylko na takiej umiesz jeździc tzn że tak naprawde nie lubisaz deski tylko jeździsz dla szpanu!!!! :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: chyba nigdy nie jezdziles na pozadnej desce i teraz masz jakies kompleksy!!!

Gdybys mial dobra deske choc przez chwile pod nogami to wiedzial bys jaka jest ogromna roznica!!!!

Na jakiej podastawie cioto oceniasz ze jezdze dla szpanu ???

stuknij sie w leb

Jezeli ktos sie naprawde zapalil na deske a mysle ze z azylem tak wlasnie jest to napewno nie skonczy z deska

Moich trzech kumpli wciagnelo sie w deske od czasu kiedy ja zaczolem i kazdy zalowal ze na poczatku kupi dziadostwo z supermarketu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@azaz_pl

jesli uwazasz ze na Smith's Skateletone nie da sie jezdzic to smiech na sali u mnie ;)

kumpel mial 2 z tej serii i jezdzil na nich po 2 miesiace chyba no i jakos umial na nich grindowac, kickflip itd,

IMHO NIE OPŁACA SIĘ KUPOWAĆ NA POCZĄTKU DESKI ZA 500zł

taka za 130 styknie i to dobrze tylko nie kupuj z zadnych supermarketow tylko firmowa najlepiej takie jakie wymienilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

azaz miałem pod nogami profesjonalnom deske i różnica jest ale bez przesady na zwykłej da się jeździć normalnie a dla początkującego jest wystarczające ale niektórzy poprostu muszą mieć drogą deske bo na innej to się nie da tragiczny jesteś koleś a co do zapalania się na deske to jest tak że przez miesiąc ktos jest zafascynowany ale potem mu przechodzi deska lezy gdzies w kącie znam wiele takich osób!!! :evil: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT: rowerek rulezzz :P

sorki ale musialem to napisac ;) przy okazji to zbluzgacie mnie ale nienawidze tych piep.. malych skur.. co nosza spodnie do kolan krzycza ze robia tricki na profesionalnych deskach za xx zł a calosc ogranicza sie do jarania, wyzywania ludzi i noszenia deski w lapie, wybil bym takie scierwo :evil:

co innego ludzi co wkladaja w to swe zycie wiaza swe marzenia trenuja ciezko by udowodnic cos sobie a nie przechwalac sie co to oni niby umieja, takich ludzi naprawde szanuje i nie wazne co robia czy jezdza na desce, na rowerku czy cokolwiek innego :)

wybaczcie ale jestem zmarzniety i jeszcze takie male scierwo mnie wkurzylo bo jade se na rowerku kolo ostrowa tumskiego a to goffno wychodzi pod kola i jesczez sie drze zebym uwazal bo tricki kreci (niesie deske w reku i nie ma zamiaru nic tak naprawde zrobic bo i pewie jedno wielkie goffno umie :wsciekly:

oczywiscie azyl zycze ci powodzenia jesli to dla ciebie prawdziwa pasja, tylko prosze cie nie rob jak te pie... malolaty bo ja jush trace cierpliwosc :evil:

wybaczie jezyk wilczek jush spac chyba powinien isc bo zly i zmeczony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiscie azyl zycze ci powodzenia jesli to dla ciebie prawdziwa pasja, tylko prosze cie nie rob jak te pie... malolaty bo ja jush trace cierpliwosc :evil:

dzieki :) spox takich szopek to nie bede odstawial :D a tak poza tym to wiesz moze gdzie we wrocku mozna pojezdzic na desce tak zeby bylo w miare duzo iejsca i mozliwe malo ludzi ? (chyba mwoia na to "miejscowki" )

pzdr4all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak sie jezdzi na Smith's Skateletone ale czy naprawde jest tak bardzo lepsza niz te z supermarketu ????

bo one do niczego sie nie nadaja

jest ogromna ;) wiem bo kumpel mial obydwie :) przy trickach typu kickflip to moze nie ma takich roznic ale przy samej jezdzie to ogroooomna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec takie jest moje zdanie: na poczatek mozesz miec deske za ~130PLN, sam taka mialem, a jako ze mam spora mase to przy nauce olka ja rozwalilem :> Aczkolwiek dlugo wytrzymala - chyba ze dwa miechy, pozniej kupilem sobie fajnego nonamea za ~300PLN, ktorego jedyna wada jest to, ze jest cholernie ciezki :| Narazie nic nie potrafie bo IMHO jest to trudny sport a i czasu nie mam zbytnio.

A co do szerokoscie deski to szersza jest lepsza do jazdy a wezsza do flipow ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja uwazam ze jesli ktos nie ma kasy i jest pewien ze deska to nie jest cos chwilowego to oszczedniej jest kupic raz pozadny sprzet

jak ja zaczynalem to tez mialem beznadziejna deske ale coz nie bylo kasy to trzeba bylo jezdzic na tym co sie ma

Kiedy nadszedl czas gdy zlamal mi sie kolejny deck

chcialem konczyc z deska poniewaz myslalem ze tak bedzie caly czas i nie wyrobie z kasa

jednak kumpel dostal od cioci taki profesjonalny deck

bylem w szkou bo wogule sie nie niszczyl

postanowilem pozbierac troche kasy zaryzykowac i kupic cos pozadnego

troche sie balem ze nowy deck skonczy tak jak wszystkie wiec postanowilem nie szalec i kupilem decka za 150zl k2 nie wiem, moze ktos kojazy

jednak po pewnym czasie deck znowu sie zlamal a z nim moje serce :(

jednak po tym wydazeniu moja pasja do deski jeszcze bardziej sie poglebila i postanowilem cala kase wpakowac w nowy deck ktory tez nie byl zbyt drogi byl to syndrom za jakies 180 zl

ten deck to byla poezja byl bardzo wytrzymaly

obecnie zreszta mam taki drugi bo poprzedni mimo i tak dobrej wytrzymalosci nie przetrwal

jesli teraz cos stanie sie mojemu syndromikowi to chyba kupie cos drozszego

dlatego zawsze kazdemu redze pozbierac i kupic cos lepszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj premiuma albo mini logo 150-170zl ja preferuje 18-18.5 cm(deski sie szybko lamia wiec nie warto wydawac 200 zl na drewno bo zaraz i tak sie zlamie rozwarstwi albo cos(chyba ze ktos lubi ladne obrazki:) pod zadnym pozorem nic z supermarketu aha i papier jak juz to tylko czarny bo te z obrazkami szybko sie scieraja i ogolnie badziew wedlug mnie chu*** sie nogi trzymaja:) i zadnych zestawow bo to badziew wyjatkiem sa blindy itp:) trucki polecam independent dobre i tanie w to lepiej zainwestowac wiecej bo to najdluzej przetrwa:)70-80 zl x2 koleczka to jak kto woli twardsze miekrze srednie obojetnie:) rampa szersze - street ciensze:) a strony to masz www.flip.pl :P Witos&Jutrzena Rulz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj premiuma albo mini logo 150-170zl ja preferuje 18-18.5 cm(deski sie szybko lamia wiec nie warto wydawac 200 zl na drewno bo zaraz i tak sie zlamie rozwarstwi albo cos(chyba ze ktos lubi ladne obrazki:)  pod zadnym pozorem nic z supermarketu aha i papier jak juz to tylko czarny bo te z obrazkami szybko sie scieraja i ogolnie badziew wedlug mnie chu*** sie nogi trzymaja:) i zadnych zestawow bo to badziew wyjatkiem sa blindy itp:) trucki polecam independent dobre i tanie w to lepiej zainwestowac wiecej bo to najdluzej przetrwa:)70-80 zl x2 koleczka to jak kto woli twardsze miekrze srednie obojetnie:) rampa szersze - street ciensze:) a strony to masz www.flip.pl :P Witos&Jutrzena Rulz

calkowicie sie z toba zgadzam tylko zastanawiam sie czy jest sens oszczedzac te 30 zl i kupowac mini logo ktore jest cienkie i szybko sie lamie

moj kumpel kupil sobie elementa za jakies 220 i trzyma mu sie super caly sezon przejezdzil i deck jeszcze dobrze sie trzyma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam deske z supermarketu i musze przyznać zę deck jest bardzo wytrzymały urwałem trucki jeździłem w deszczu i w garażu w czasie zimy co sprawiło że na butach miałem błoto cała deska mokra i obłocona ale deck tylko minimalnie się odkształcił ale nadal się trzyma może poprostu miałem farta przy zakupie deski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj premiuma albo mini logo 150-170zl ja preferuje 18-18.5 cm(deski sie szybko lamia wiec nie warto wydawac 200 zl na drewno bo zaraz i tak sie zlamie rozwarstwi albo cos(chyba ze ktos lubi ladne obrazki:)  pod zadnym pozorem nic z supermarketu aha i papier jak juz to tylko czarny bo te z obrazkami szybko sie scieraja i ogolnie badziew wedlug mnie chu*** sie nogi trzymaja:) i zadnych zestawow bo to badziew wyjatkiem sa blindy itp:) trucki polecam independent dobre i tanie w to lepiej zainwestowac wiecej bo to najdluzej przetrwa:)70-80 zl x2 koleczka to jak kto woli twardsze miekrze srednie obojetnie:) rampa szersze - street ciensze:) a strony to masz www.flip.pl :P Witos&Jutrzena Rulz

calkowicie sie z toba zgadzam tylko zastanawiam sie czy jest sens oszczedzac te 30 zl i kupowac mini logo ktore jest cienkie i szybko sie lamie

moj kumpel kupil sobie elementa za jakies 220 i trzyma mu sie super caly sezon przejezdzil i deck jeszcze dobrze sie trzyma

Jeszcze zalezy od wagi(moj kumel wazy 9 dych i lamie deske w niecaly miesiac:)) i stylu jazdy mysle ze na poczatek mini logo starczy nie zlamie go przynajmniej przez 2-3 miechy:) a mini loga wcale nie sa takie cienke one sa strasznie twarde w porownaniu do np zero albo blinda:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś te wasze deki jakieś z dolnej półki sa :lol: żartuje

Mój 3 i ostatni deck to był Zero model z jezusem po 2 miechach pękł przy olie z 5 schodów 8O a płaciłem za niego 250zł.

A co do poczatków. Ja bym polecał tobie sprzęt średniej klasy coś koło 250 zł za komplet bo te szaisy za 100 zł z supermarketów itp. to są ... nic nie warte, nawet na początek. Szkoda ze wcześniej nie kupowałeś to bym ci sprzedał moje trakery prawie nowe. Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja osobiscie nie jezdze ale w temacie sie orientuje... wiec, deski smitha są typowe dla początkujących.... jesli chcesz kupic deske ktora ci sie nie rozudpi po miesiacu to przynajmniej te 250-300 złociszy musisz miec... nie kupuj gotowych poskładanych desek typu np. Kryptonics bo to jest najwieksze gowno jakiego mozesz sie czepic... deck najlepiej, zero, ale z tej serii ze sredniej polki, toy machine ew. Darkstar, mozesz jeszcze zastanowic sie nad deckiem firmy blind, ktore sa nie wiele droższe a dodatkowo wzmacniane włóknami syntetycznymi... aha no i zafunduj sobie wygodne buty, to jest wlasciwie podstawa, jak bedziesz ial na nogach byle tramki to po tygodniu nie bedziesz mogl chodzic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok deska joz kupiona : ) Smith's drunko, wiem wiem , ze mi ja odradzaliscie ale za 150 zeta nic innego nie dostalem a na jednej stronie psialo ze jest calkiem niezla :P

P.S. czy ze man cos nie tak xcy co ? na tej aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=20384605 gosx sprzedaja ja za 100 a "kup teraz" za 300 ... czy on se jaj robi czy ona rzeczywscie jest duzo warta ? ( dla mnie 300zl to bardzo duzo :P )

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi