dub Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Mój problem zakoczył mnie bardzo , może ktoś będzie mi mógł pomoc. Szukałem w innych tematach ale nie znzlazłem podobnej sytuacji,a więc................................ Mój problem: Wymieniałem coolera z obrzydliwego , głośnego Titana na SPire Whisperrocka IV,niby klasyczna procedura.Zdemontowałem płytę ,delikatnie zdjąlem stary cooler,wyczyściłem procka z pasty,zamontowałem whispera i ponownie wszystko zlożyłem, wszystko tak samo jak bylo przed wymianą..........i dół komp nie odpala,własciwie to wszystko rusza(nowy cooler się kręci) ale po kilku sekundach (3-4)się wyłącza cały komp..........sprawidziłem procka(chyba lekko uszkodzony rdzeń).Myslę no to musze kupić nowe CPU, bo zniszcone,ale jeszce raz złożyłem zestaw i teraz podczas uruchamiania, zaraz po naciśnięciu power wcisnąłem RESET i nagle patrze a komp wczytuje windę i wszystko działa poprawnie......więc chyba proc jest ok?.................ale dlaczego za każdym razem muszę kompa uruchamiać wciskając Reset?..............pomózcie... Pozdrowienia dub Oto mój zestaw : Abit Kt7a v.1.2;Athlon 1,2;256 (133);sound blaster live;Gforce 2MX 64MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Nie masz Ty przypadkiem wlaczonego jakiegos zabezpieczenia w biosie?? Jesli mozesz to sprawdz czy na tym Titanie bedzie dzialo sie to samo. Jak kumpel zmienial wyjca 6500rpm na CoolerMastera 2500rpm to efekt byl ten sam... komp sie wlaczal ale po 3-4 sek autoOFF. W biosie bylo ustawienie zeby wylaczal kompa ponizej 5000rpm :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Jak napisał Radoha, może to być wina zabezpieczenia. Przepnij kabelek od założonego wentylatora do FAN2, a do FAN1 podłącz stary wentylator (dzięki temu nie będziesz musiał ściągać nowego). Jeśli komputer się uruchomi do wejdź do BIOSu: PC Health Status/CPU protect CPUFan Off; ustaw na Disablet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...