<SmILek> Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 no własnie mam mozliwosc zamiany za dopłata symboliczna mojego radeona firmy supergrace co sie kreci na 275na510 na MSI gf 3 ti 128mb 3,8ns co sie kreci na 275na555mhz i teraz powiedzcie mi czy sie cofne w tył przy takiej wymianie?? moja karta w sumie nie ma zadobrego obrazu;/ a w zakładkach sterowniów i tak mam wsio na wydajnosc..oprocz anzio, a wiec czy odczuje roznice w grach?? np. nfs underground ktory przy max detalach potrafi ostro skakac miejscami :| wogole jak ten gf sie plasuje wydajnoscowo?? dodam ze z wyjscia Tv nie korzystam ps. pewnie mnie zbluzgacie za ten temat ale ekmm No RisK no Fun : :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 GF3 będzie wydajniejszy głównie dzięki wysokiemu taktowaniu, do tego mnóstwo łatwych modów więc można znacznie więcej jeszcze wyciągnąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 Odpuść sobie. IMO zamiana Radeona 8500 LE na GF 3 Ti 200 jest pozbawiona sensu. Nawet jeśli po podkręceniu ten GF 3 będzie szybszy w niektórych grach, to i tak róznica będzie tak niewielka, że nie warta zachodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 gdyby ten radek 8500LE miał pamięci 4ns lub lepsze taktowane 500MHz to może bym sięzamienił ze względu na true form (do NFS 1 i CS) i lepsze wyjście TV. różnica w wydajności jest mała ale jest, na korzyść GF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 eheh własnie ten radek ma pamieci 4ns ale jakos ledwo na 500mhz chodza; niedowoltowane jakies cholera sam juz nie wiem co robic w sumie z nowych gier na full tylko nfs u mi nie chodzi tak dobrze... heh atomówiki masz radka i tego bronisz:DD amd rulezz za gf 3 jednak ... jak sie bedzie plasował ten gf 3 ti 275na554mhz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 cholera powiedzcie mi tylko ze gorzej nie wyjde na tym:( bo karta juz zamówiona .. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20419909 gosc pokrywa koszta wysyłki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Szczerze w to wątpie zeby na gpu przy normalnym chlodzeniu uzyskac stabilne 275.. mhz no ale cuda sie zdazaja (wałki tez ;] ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SikohR Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Myślę, że żle na pewno na tym nie wyjdziesz. Wszystkie gry jak chodziły dobrze takteż będą chodzić, a na pewno NFS:U będzie śmigał na maxa z blurrem (wiem bo miałem znany wszystkim GF3 Ti200 GS Gainwarda i puszczałem go na 250@550 (10500 w marku) - wyżej też spoko chodził bez artefaktów, ale szkoga mi było go przegrzewać bo był na standardowym chłodzeniu). Generalnie jeżeli nie zależy ci specjalnie na abjerach w stylu Trueform, PS1.4 i porządnym TVout, to na pewno warto przejść na GF3 - po podkreceniu na pewno będzie szybszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 "Karta obsługuje wszystkie testy w 3d marku 2003" - ahahah :lol: jasne dx 9,0 gf3ti200 buuahaha :lol: , "w 3d marku 2002" - hahaah takiego nawet nie ma jest przecież 3d mark 2001 se jak dla mnie to wałek :lol: cytaty są z tego linka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20419909 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 "Karta obsługuje wszystkie testy w 3d marku 2003" - ahahah :lol: jasne dx 9,0 gf3ti200 buuahaha :lol: , "w 3d marku 2002" - hahaah takiego nawet nie ma jest przecież 3d mark 2001 se jak dla mnie to wałek :lol: cytaty są z tego linkahttp://www.allegro.pl/show_item.php?item=20419909 LooooooooooooooL wycofaj sie poki mozesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 napisałem mu takie cos ''czy karta kreci sie stabilnie tak jak napisałes czyli 275na554mhz. i czym ja w takich ustawieniach testowałes i jak długo..'' on opdisał : "Witam testowałem ją w 3D Marku 2001 jak długo kilka razy raz po razie żeby się zagrzała .bo w gry niestety nie grywam bo mnie nudzą " chłodzenie i tak zamierzam zmienic... :wink: gosc ma sporo pozytywów ale takze negatywy i to nie tak dawne... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 radek 9100/8500le jest szybszy na stadardowych ustawieniach niz gf3 ti 200!! po podkreceniu obu kart nie ma praktycznie roznic w 3dmarku 2001 (wiadomo ze w zaleznosci od gry to raz lepiej spisuje sie karta nvidi a innym razem ati) jak dla mnie wymiana pozabawiaona najmniejszego sensu (w sumie na gorsze a w kazdym badz razie nie na lepsze) ps mialem Gainwarda 3 ti 200 Sapphire 9100 wiec wiem co mowie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 to nie bedzie roznicy miedzy moim radkiem 275na510 a gf3 na 275na555mhz? (10300pkt w 3dmarku robie na 300na535mhz i z aferaktami...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 to nie bedzie roznicy miedzy moim radkiem 275na510 a gf3 na 275na555mhz? (10300pkt w 3dmarku robie na 300na535mhz i z aferaktami...) Gdyby GF3 szedl tak jak pisze tamten kolo to GF3 bylby szybszy, ale jakos w to nie wierze. Na stronce sprzedawca pisal ze podkrecal karte programem od MSI - te programy to parodie - w/g softu od Gigabyte moj Radek biega na 327/327 bez najmniejszego wysilku :?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 dobra wiadomosc dizeki tym błeda w opisie moge sie wycofac w aukcji... ale poprosiłem go o to by sprawdził innym programem te taktowania i 3dmarka 2001SE zaposcił pare razy takze jestem dobrej mysli:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 hmm ja tez nie widze sensu pozatym masz lepszy sprzet niz moj a mowiesz ze ci NFS:U laguje hmm mi tez ale to tylko na pierwszym przejezdzie potem sie wczyta plansza i jest ok a pozatym to wina malej ilosc pamieci przydalo by sie 512 MB a co do wydajnosci obydwu kart jest taka sama na korzysc ATI za obraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 ale wałek ja bym sie na pewno nie wymieniał nawet jak by sioe na 300 300 kreciała w tym programiku msi jak chcesz nie duzo dopłacić a mieć odczuwalnie szybsza grafe t osobie kup 4ti 4200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 no to wszystko wiadomo ; dzieki wam nie cafłem sie do tyłu bo gosc nie chce sprawdzic innym programem bo: "Witam Tak jak pisałem pomyliłem się bo się spieszyłem a jak się czegoś nie używa na co dzień to można się w nazwie pomylić a testowałem właśnie w 3D Marku 2001 SE nawet w pełnej wersji w rozdzielczości 1024x768 / 16 bit reszta ustawienia domyślne programu tylko rozdzielczość dobierałem do mojego monitora bo mam 17" Jak już pisałem zależy mi na czasie a nie na tym żeby kogoś oszukać normalnie to bym jej nie sprawdzał na żadne podkręcanie ale chciałem żeby wiadomo było czy się daje kręcić jeśli chodzi o fabryczny program to niczym się nie różni od power stripa bo wynik z nieco ponad 8 tyś skoczył do góry to chyba jednak działa ten program jak myślisz ? a co do tego co powiadają niektórzy to patrzył bym na to bardzo uważnie i nie ufnie miałem płytę ECSa i durona 700MHz na tej płycie chodził na 850 oczywiście tylko sprawdzałem nie pracowałem, jeden dzień tak pracował cały czas pomiar temperatury itd. i wyszła nowa płyta gł .Solteka ta która wydawała komunikaty o błędach słownie poprzez głośnik systemowy zamiast piszczenia no i ta płyta miała taki program w biosie do podkręcania procków skusiłem się na tę płytę i co ? na dzień dobry temperatura procka skoczyła mi z 36stopni na 48 ale to jeszcze nie wszystko użyłem tego programu RED SZTORM to ten oryginalny w biosie i ten sam procesor co był na ECSie KT7VZA czyli duron 700MHz i .... podkręcił mi go na 800MHz i się już nie obudził dopiero reset biosa i wstał więc spróbowałem ręcznie go podkręcić dał się podkręcić na 730MHz i to wszystko przy wzroście temperatury na 52 stopnie tak więc z tym podkręcaniem to różnie bywa dlatego nie podkręcam żadnego sprzętu a raczej staram się jak mam płytę obecnie MSI to staram się jak najwięcej elementów dopasować tej samej firmy i najlepiej rekomendowanych Ale droższa wcale nie znaczy lepsza Nie chcę nikogo do niczego zmuszać ani namawiać proszę tylko o jednoznaczną odpowiedź czy kupujesz i czy w poniedziałek wpływają pieniądze to wszystko jeśli nie masz pewności to poprostu zrezygnuj nie blokuj sprzedaży tak będzie najlepiej ja użyłem fabrycznego narzędzia bo gdyby się coś z karta stało to serwis musi przyjąć reklamacje są logi w komputerze jako dowód a jeśli zaczął bym się bawić programami typu power strip to nikt nie ma obowiązku uznania roszczeń reklamacyjnych a wtedy byłbym w plecy o ponad 500zł bo tyle za nią zapłaciłem a tak wiem ze obojętnie jakim programem można ją podkręcić do tych wartości i napewno nic się nie stanie a dalej to jak sobie ją kupisz będziesz się bawił na własny koszt ja się na to nie dam namówić przykro mi Tak więc czekam na jasną i jednoznaczną odpowiedź bo tego typu odpowiedzi dla mnie nie są jednoznaczne już pisałeś że wpłacasz teraz piszesz coś innego i jutro jeszcze inaczej a czas leci więc teraz to co odpiszesz uznam za wiążące i tego się będę trzymał a Ty zrobisz jak zechcesz . Pozdrawiam Andrzej W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...