wilczek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Musze wyciszyć praktycznie maksymalnie kompa. Zastanawiem się czy można założyć na Celerona 533A tylko radiator (mam takiego miedzianego Spire) i czy to wystarczy :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Nat- Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Oj nie... Po niedlugim czasie proc Ci sie moze zjarac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Też tak coś myśle ale wolałem się upewnić czy by coś takiego nie wypaliło. Zamiast tego głośnego 60x60 wsadze jakiś 80x80 i dam na niższe napięcie. Jak lepiej zamontować wentyl 80x80 na radiator 60x60 -tak aby był na środku i wystawał z każdej strony (przyklejony np. kropelką) - czy może przykręcić na jedną śrube i żeby wystawał z 2 stron :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 wogule bez to nie ale jak na celka to wystarczy jak zapuścisz na niego jakiegos wichra tak z 80x80 na 5 v wtedy jest wogule niesłyszalny ja zapuściłem kiedyś mojego celka 400 bez wentla i chodził ok pół godziny a pózniej sie wieszał więc lepiej na niego czymś dmuchaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 własnie znalazłem jakiś stary wentyl 80x80 (jaki on brudny :( ) i po podłączeniu go do kompa nawet na 12 V jest taki cichy że go nie słychać (ale słabo wieje) zobacze co się da z nim zrobić kurde to ma jakieś znaczenie jak go zamontować czy jak będzie wygodniej :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Fajnie wyczyściłem go, nasmarowałm i działa jakby lepiej Tylko teraz jak go zamontować :?: z czego najlepiej zrobić taki mały tunalik/przejściówke z 80x80 na 60x60 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 jakbys dal nizsze napiecie i nie podkrecal to moglby pracowac, ale musiala by byc dobra konwekcja wokol raidatora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Przejściówka 60x60 na 80x80 to najlepsze wyjscie. Jeżeli sam nie robisz, to najlepiej kupić. Jest taka na 4maxcool. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Na takim celeronie podkręconym do 752mhz przy 1,7V miałem 53 stopnie. Chłodziłem go samym radiatorem od wulkana 7. W obudowie miałem 3 wentylatory 80X80X25 o wydajności 37 CFM, a między radiatorem i procesorem Arctic Silver III. taką temperaturę miałem po wygrzewaniu procesora przez pół godziny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 co ty chcesz balerona usmazyc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 A ja powiem tak...mialem takiego samego procka i mialem na nim sam radiator, a procek byl podkrecony do 666MHz i temp. nie przekraczala 55*C po 1godzince grania w Q3 :) :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO55 Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 A ja powiem tak...mialem takiego samego procka i mialem na nim sam radiator, a procek byl podkrecony do 666MHz i temp. nie przekraczala 55*C po 1godzince grania w Q3 :) :roll:Krecio: czasami o tym decyduje rodzaj obudowy, radiator, ułożenie przewodów i jeszcze kilka rzeczy. O niczym nie napisałeś jak to osiągnąłeś. Twoja informacja pewnie nie mówi, że wcześniej wsadziłeś bryłę suchego lodu, jak on zniknął to skończyłeś testy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...