Skocz do zawartości
wilczek

Celeron 533A bez wentylatora ??

Rekomendowane odpowiedzi

Też tak coś myśle ale wolałem się upewnić czy by coś takiego nie wypaliło.

Zamiast tego głośnego 60x60 wsadze jakiś 80x80 i dam na niższe napięcie.

Jak lepiej zamontować wentyl 80x80 na radiator 60x60

-tak aby był na środku i wystawał z każdej strony (przyklejony np. kropelką)

- czy może przykręcić na jedną śrube i żeby wystawał z 2 stron :?: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wogule bez to nie ale jak na celka to wystarczy jak zapuścisz na niego jakiegos wichra tak z 80x80 na 5 v wtedy jest wogule niesłyszalny

ja zapuściłem kiedyś mojego celka 400 bez wentla i chodził ok pół godziny a pózniej sie wieszał więc lepiej na niego czymś dmuchaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie znalazłem jakiś stary wentyl 80x80 (jaki on brudny :( ) i po podłączeniu go do kompa nawet na 12 V jest taki cichy że go nie słychać (ale słabo wieje) zobacze co się da z nim zrobić

kurde to ma jakieś znaczenie jak go zamontować czy jak będzie wygodniej :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takim celeronie podkręconym do 752mhz przy 1,7V miałem 53 stopnie. Chłodziłem go samym radiatorem od wulkana 7. W obudowie miałem 3 wentylatory 80X80X25 o wydajności 37 CFM, a między radiatorem i procesorem Arctic Silver III. taką temperaturę miałem po wygrzewaniu procesora przez pół godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem tak...mialem takiego samego procka i mialem na nim sam radiator, a procek byl podkrecony do 666MHz i temp. nie przekraczala 55*C po 1godzince grania w Q3 :) :roll:

Krecio: czasami o tym decyduje rodzaj obudowy, radiator, ułożenie przewodów i jeszcze kilka rzeczy. O niczym nie napisałeś jak to osiągnąłeś. Twoja informacja pewnie nie mówi, że wcześniej wsadziłeś bryłę suchego lodu, jak on zniknął to skończyłeś testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...