birdman Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 A jaką masz wersję birdman tego programu :) :?:mam wersje 3.03.2.2b jak ktos jeszcze szuka informacji to w tym wielkim topicu bylo troche (hehe); jednak ja ustawialem wszystko tak jak napisalem; no moze zapomnialem o firwallu ale to chyba kazdy wie... no i nie wiem dlaczego wam nie dziala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 A czy ZoneAlarm standardowo blokuje port 5517, czy coś w ogóle blokuje :?: . Czy Widowsowy XPekowy firewall też może to blokować :?: . Nie brałem firewalla, jako początku problemu :P PS Problemem był firewall, wyłączyłem go i działa, ale teraz pytanie. Jak przepuszczać połączenie przy włączonym firewall'u :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 odblokowac port :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 A może wiesz jak to się robi w ZoneAlarm :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 nie mialem stycznosci z tym programem (uzywam freesco) wiec nie pomoge ci... poszukaj w manualu/helpie cos na temat portow i fw - jakos sie dogrzebierz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 A może wiesz jak to się robi w ZoneAlarm :?:to ja tu sie zastanawiam o co chodzi, kombinuje, a ty firewalla nie odblokowales :? ustaw zonealarma zeby sie pytal ciebie co zrobic z danym polaczeniem, i gdy wyskoczy seti to ustaw zeby pamietal to i pozwol mu sie laczyc; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Pod latarnią najciemniej :lol: W Queue Setting zmieniłem pobieranie WU dla kolejki. Teraz mam min: 80, max: 90. Jak chcę zmienić na min: 100, max: 110 i naciskam OK, wchodzę zobaczyć czy się zmieniło, a tu zonk - wyzerowało się. Czy ten program ma ograniczenie dla pobierania WU :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Pod latarnią najciemniej :lol: W Queue Setting zmieniłem pobieranie WU dla kolejki. Teraz mam min: 80, max: 90. Jak chcę zmienić na min: 100, max: 110 i naciskam OK, wchodzę zobaczyć czy się zmieniło, a tu zonk - wyzerowało się. Czy ten program ma ograniczenie dla pobierania WU :?: nie mam pojecia :lol: u mnie pracowal z ustawieniami jak na screenach; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Następne pytanko: Jak ktoś ma zmienny IP (Neostrada) to czy mogę wyśledzić ile koleś obliczył WU na przeciągu np. 3 tygodnii :?: , bo coś mi się wydaje, że coraz to więcej osób się do mnie podłącza :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 Następne pytanko: Jak ktoś ma zmienny IP (Neostrada) to czy mogę wyśledzić ile koleś obliczył WU na przeciągu np. 3 tygodnii :?: , bo coś mi się wydaje, że coraz to więcej osób się do mnie podłącza :P no jasne ze mozesz :] to jest glowna zaleta tego programu; a jak chcesz wiedziec jak to zrobic, to przeczytaj pierwszy post w tym temacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mam taki oto problemik: Podłączyłem do siebie jednego kolesia, oprócz mnie, zostaliśmy przydzieleni do tej samej kolejki, chociaż mamy inne porty, ja mam 5518 on ma 5520. Czy jest możliwość rozdzielenia nas do innych kolejek :?: Ja zostanę przy swojej on dostanię nową :wink: Czy mogę na wstepie, przed połączeniem, przydzielić już komuś port :?: , tzn. koleś sobie ustawi dany port, np. 6000, a ja będę wiedział, że to on. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mam taki oto problemik: Podłączyłem do siebie jednego kolesia, oprócz mnie, zostaliśmy przydzieleni do tej samej kolejki, chociaż mamy inne porty, ja mam 5518 on ma 5520. Czy jest możliwość rozdzielenia nas do innych kolejek :?: Ja zostanę przy swojej on dostanię nową :wink: Czy mogę na wstepie, przed połączeniem, przydzielić już komuś port :?: , tzn. koleś sobie ustawi dany port, np. 6000, a ja będę wiedział, że to on. z tego co zaobserwowalem to jest jedna kolejka dla jednego konta w seti; tak wiec raczej nie da sie zrobic drugiej; co do portow to nie udalo mi sie tego zrobic; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 co na lina zamiast seti quqe ? bo nie widzielem tego w wersji na lina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 Mam taki oto problemik: Podłączyłem do siebie jednego kolesia, oprócz mnie, zostaliśmy przydzieleni do tej samej kolejki, chociaż mamy inne porty, ja mam 5518 on ma 5520. Czy jest możliwość rozdzielenia nas do innych kolejek :?: Ja zostanę przy swojej on dostanię nową :wink: Czy mogę na wstepie, przed połączeniem, przydzielić już komuś port :?: , tzn. koleś sobie ustawi dany port, np. 6000, a ja będę wiedział, że to on. z tego co zaobserwowalem to jest jedna kolejka dla jednego konta w seti; tak wiec raczej nie da sie zrobic drugiej; co do portow to nie udalo mi sie tego zrobic;Czyli [gluteus maximus].... dochodzi do tego ograniczenie do 99WU pobranych.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 18 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2004 co na lina zamiast seti quqe ? bo nie widzielem tego w wersji na linatego wlasnie nie wiem (ale nie szukalem); jakbys cos znalazl to daj znac; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...