Skocz do zawartości
MarkPL

Problem z konfoguracją sieci-ClarkConnect (bazuje na RedHat)

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj walczyłem chyba ze 6 godzin i nic nie wskurałem :(

Problem wygląda tak:

Mam postawiony serwer na ClarkConnect ( taka przerobka RedHat )

I do tego serwera jest podłaczony czytnik karty ( ta od Cyfry ) i program ktory uruchamia ja.

No wiec w sieci wewnetrznej tuner satelitarny moze bez problemu sie do niej podłaczyc - natomiast po przekierowaniu portu ( czyli port 678 na IP serwera -czyli 192.168.1.1 ) nikt z zewnątrz niemoze sie dołaczyc :(

Wspomnę że jak tą samą karte podłacze do tunera - czyli ten tuner pracuje jako klient sieci ( czyli ma swoje wewnątrzesieciowe IP ) a jednoczesnie jest takze "serwerem" karty to wszystko działa bezbłednie.

Nadmienie tez ze przy opcji jak karta jest podłaczona w innym serwerku sprzezonym z tym głownym to bez problemu dziala nawet forrwarding portow z publicznego portu 36 na wewnetrzny 678 ( i tak samo chciałbym zeby było koncowo rozwiązane

Cała siec ma w sumie 3 userow:

1. Ja

2. Dwóch podłaczonych bezprzewodowo

- wszystko rozdzielone przez switcha

Dlaczego tak jakby nie dzialalo przekierowanie z zewnatrz na IP serwera :( ??

Wpisywalem identycznie jak w opcji z tunerem ( tylko zamist IP tunera - 192.168.1.40 wpisywałem IP serwera - 192.168.1.1 )

Macie jakiś pomysł - ? bo mi już ręce opdają :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi