MadMax Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Czy warto na sile szukac firmowych pamiatek DDR (Samsung, Nanya, Kingston), jesli nie zamierzam bawic sie w extremalny o/c ? Nie twierdze, ze nigdy nie przetaktuje kompa, ale na pewno nie beda to osiagi zbytnio wyzylowane... Czy warto wiec dorzucac kilkadziesiat zlotych do firmowych pamieci? Zamierzam kupic nastepujacy config: Athlon 1.8+ XP MSI KT3 Ultra MSI GeForce3 Ti200 128MB +DVI-out 256 MB DDR266 TDK Cyclone 32/10/40 ATX - (jesli dostane taka) - Enlight Fine II Czy dobrym wiatrakiem do tego bylby TT Volcano 6cu+ ? (jak wspomnialem nie bedzie extremalnego O/c, ale zalezy mi na komforcie psychicznym - niskiej temperaturze ;)) Z gory thx za wszelkie porady... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 zaraz znowu się zacznie no ale cóż :) pamięci jak karty graficzne różnią się wydajnąścia więc każda jest inna :) cooler to ja polecam V7+ lub Titan D5TB: Titan - tani i wydajny V7+ -sporo droższy ale regulacja obrotów,możliwość ustawienia niższych (ciższych) obrotów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 W sumie co DDR to zależy na jakie trafisz ja mam jedną kość Kingstona i jedną Elixira obie działają na tych samych ustawieniach bez problemu różnią się tylko tym że Kingston jest 7ns a Elixir 15ns. W wszystko lata spox :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMax Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 W sklepie, gdzie bede kupowal kompa niestety "nie rozrozniaja" firm pamieci ;/ - czyli sa same nonamey ;( Wiec przede wszystkim zwrocic uwage na czas dostepu pamieci? A Volcano 7+ jest ciut za drogi ;( Spytam sie o Titana D5TB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Titan D5TB, to tani o dobry wybór, zwłaszcza, że nie zamierzasz podkręcać (przynajmniej w najbliższym czasie) kompa. Volcano 6Cu+, tak jak wszystkie coolery z tej kategorii cenowej (GlobalWin WBK38, Fop38, Cooler Master) mają mniej więcej te samą wydajność, i podczas gdy sa troche lepsze od Titana, są również o wiele głośniejsze. Tak więc dla komfortu psychicznego bierz Titana, a o pare stopni wyższą temperaturę wynagrodzisz sobie niższą ceną i ciszą, a jak cie najdzie ochota, to kupisz lepszy cooler, za grube pieniądze. Z pamięciami na pewno nie będzie problemu, każde dobre, a szczególnie jeżeli nie do ekstremalnego podkręcania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...