Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto na sile szukac firmowych pamiatek DDR (Samsung, Nanya, Kingston), jesli nie zamierzam bawic sie w extremalny o/c ?

Nie twierdze, ze nigdy nie przetaktuje kompa, ale na pewno nie beda to osiagi zbytnio wyzylowane...

Czy warto wiec dorzucac kilkadziesiat zlotych do firmowych pamieci?

Zamierzam kupic nastepujacy config:

Athlon 1.8+ XP

MSI KT3 Ultra

MSI GeForce3 Ti200 128MB +DVI-out

256 MB DDR266

TDK Cyclone 32/10/40

ATX - (jesli dostane taka) - Enlight Fine II

Czy dobrym wiatrakiem do tego bylby TT Volcano 6cu+ ? (jak wspomnialem nie bedzie extremalnego O/c, ale zalezy mi na komforcie psychicznym - niskiej temperaturze ;))

Z gory thx za wszelkie porady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz znowu się zacznie no ale cóż :)

pamięci jak karty graficzne różnią się wydajnąścia więc każda jest inna :)

cooler to ja polecam V7+ lub Titan D5TB:

Titan - tani i wydajny

V7+ -sporo droższy ale regulacja obrotów,możliwość ustawienia niższych (ciższych) obrotów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie co DDR to zależy na jakie trafisz ja mam jedną kość Kingstona i jedną Elixira obie działają na tych samych ustawieniach bez problemu różnią się tylko tym że Kingston jest 7ns a Elixir 15ns. W wszystko lata spox :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie, gdzie bede kupowal kompa niestety "nie rozrozniaja" firm pamieci ;/ - czyli sa same nonamey ;(

Wiec przede wszystkim zwrocic uwage na czas dostepu pamieci?

A Volcano 7+ jest ciut za drogi ;( Spytam sie o Titana D5TB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Titan D5TB, to tani o dobry wybór, zwłaszcza, że nie zamierzasz podkręcać (przynajmniej w najbliższym czasie) kompa. Volcano 6Cu+, tak jak wszystkie coolery z tej kategorii cenowej (GlobalWin WBK38, Fop38, Cooler Master) mają mniej więcej te samą wydajność, i podczas gdy sa troche lepsze od Titana, są również o wiele głośniejsze. Tak więc dla komfortu psychicznego bierz Titana, a o pare stopni wyższą temperaturę wynagrodzisz sobie niższą ceną i ciszą, a jak cie najdzie ochota, to kupisz lepszy cooler, za grube pieniądze.

Z pamięciami na pewno nie będzie problemu, każde dobre, a szczególnie jeżeli nie do ekstremalnego podkręcania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...