Rendar Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Witam! Od kilku dni gdy przeglądam strony internetowe, a na nich galerie obrazów, to nagle wszystko staje a na ekranie pojawiają się kolorowe kwadraciki, nic nie można zrobić, po chwili windows informuje ze odzyskał działanie po awarii urządzenia, ale trzeba wyłączyć komputer. Dopiero po restarcie wszystko wraca do normy, by po jakimś czasie znowu pojawiło się to samo. W rejestrze zdarzeń jest info „ Typ zdarzenia: Błąd Źródło zdarzenia: nv Kategoria zdarzenia: Brak Identyfikator zdarzenia: 108 Data: 2004-01-30 Godzina: 21:13:21 Użytkownik: Brak Komputer: KOMP Opis: Sterownik nv4_disp dla display urządzenia DeviceVideo0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie. Sprawdź, czy u dostawcy sprzętu są dostępne aktualizacje sterowników. Czy karta pada i nadaje się do serwisu? Jeszcze ma rok gwarancji. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 pamiec ci siada w karcie graficznej. Masz ja moze podkrecona ? jesli nie to raczej masz problem. Jesli tak to zmniejsz pamieci czestotliwosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Jesli problem jest ze strony sprzetu a nie sterów a masz gwarancje to lec do sklepu i ja oddaj. Przed tem przeinstaluj sterowniki.. albo idz do jakiegos kumpla i sprawdz czy u niego dzieje sie to samo.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Niestety miałem to samo na Radku9200. Pamięci przekręciłem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 Karta niepodkręcona, działa w kompie od 1,5 roku. Instalowałem nowe stery, ale to samo. Dziś chciałem odpalć gierę Medal of Honor i po załadowaniu na ekranie znowu malutkie kolorowe kwadraciki i konieczny restart. Można czymś kartę przetestować? Pierwszy raz dwa dni temu coś takiego miałem raz, potem wczoraj kilka razy i dziś przy gierce. Jak jest jakiś program do przetestowania, to dajcie namiar. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 3D mark 2001, 3D mark 2003, PC Mark 2002/2004 ... Moze zmien AGP aperture size [ czy cos podobnego ] z 64MB na 128, cos pokombinuj z tym. U kumpla tak sie dzialo, zmienilem z 64 na 128 i chula ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 31 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2004 3D mark 2001, 3D mark 2003, PC Mark 2002/2004 ... Moze zmien AGP aperture size [ czy cos podobnego ] z 64MB na 128, cos pokombinuj z tym. U kumpla tak sie dzialo, zmienilem z 64 na 128 i chula ... Kolega może mieć racje sprawdz to jest w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...