Skocz do zawartości
adnet

Dzwiękówka za 70-80zł. Pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

Jutro śmigam na giełdę (Kraków) i byćmoże zakupie dzwiękówkę.

Coś za 70zł, ale żeby było przyzwoitej jakości (pewnie jakaś urzywka). Co polecalibyście?

Czy może lepiej poczekać na kaskę i kupić Live 5.1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro śmigam na giełdę (Kraków) i byćmoże zakupie dzwiękówkę.

Coś za 70zł, ale żeby było przyzwoitej jakości (pewnie jakaś urzywka). Co polecalibyście?

Czy może lepiej poczekać na kaskę i kupić Live 5.1?

jezeli lubisz pogiercowac, to czekaj na kase! :)

- nie ma to jak giercowanie w gre z pozycjonowaniem dzwieku(+ glosniki). W taktycznych gierach twoje szanse wzrastaja, gdy mozesz 'wyczuc' dzwiekiem czy ktos jest za rogiem czy raczej biegnie od tylca ;) - mi to bardzo pomaga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to zależy czy masz już głośniki 5.1 jeżeli nie masz to polecam zwykłego live!!! może 4.1. Lepiej kup przez allegro bo raczej na balickiej nic ciekawego nie kupisz chyba że trafi sie jakaś okazja a z okazjami to wiesz jak jest :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli lubisz pogiercowac, to czekaj na kase! :)

- nie ma to jak giercowanie w gre z pozycjonowaniem dzwieku(+ glosniki). W taktycznych gierach twoje szanse wzrastaja, gdy mozesz 'wyczuc' dzwiekiem czy ktos jest za rogiem czy raczej biegnie od tylca ;) - mi to bardzo pomaga

Granie z dźwiękiem z głośników to średni pomysł np. w Counter Strike, tutaj muszą być słuchawki (najlepiej z mikrofonem:) i kawałek Vortexa do dźwięku 3D.

W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro śmigam na giełdę (Kraków) i byćmoże zakupie dzwiękówkę...

ale nie napisales do czego !!!

jak do grania, MP3, DivX to szkoda kasy na system 5.1 - wez SB Live! Value (czasem zwana 1024) lub ewentualnie jakiegos Vortexa 2

BTW jak nie masz pozadnych drewnianych kolumn np z "wiezy" to nie kupuj jakiegos taniego plastikowego badziewia, lepiej kupic firmowe sluchawki np Technics, zeby tylko mialy "gabke" na palaku bo inaczej po kilku godzinach boli baniak - znam z autopsji :x - ja np mam takie i sa zdecydowanie lepsze niz jakies plastikowe glosniki za podobna cene - jak widac na zdjeciu maja 1 wade, twardy palak [niestety] :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW jak nie masz pozadnych drewnianych kolumn np z "wiezy" to nie kupuj jakiegos taniego plastikowego badziewia, lepiej kupic firmowe sluchawki np Technics, zeby tylko mialy "gabke" na palaku bo inaczej po kilku godzinach boli baniak - znam z autopsji  :x  - ja np mam takie i sa zdecydowanie lepsze niz jakies plastikowe glosniki za podobna cene - jak widac na zdjeciu maja 1 wade, twardy palak [niestety]  :(

To ja juz bym wolal Seenheiser'a od tego Twojego Technics'a. Jeden kumpel ma Technics'a a drugi Seenheisera (jeden z najtanszych modeli)

i te Seenheisery to byly najlepsze sluchawki jakie kiedykolwiek mialem na uszach :) Zero bolu glowy po dlugich godzinach (czego nie moge powiedziec np. o swoich badziewiach Philips'a), i zarabiscie leza na uszach, bo maja profil raczej owalny niz okragly. Pozatym ta jakosc dzwieku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja juz bym wolal Seenheiser'a od tego Twojego Technics'a. Jeden kumpel ma Technics'a a drugi Seenheisera (jeden z najtanszych modeli)...

pewnie HD 202 lub HD 437 bo tylko te mozna dorwac w granicach 100zl inne modele juz ponad 200zl nie wspominajac o HD 600 za okragly 1000zl 8O (to nie pomylka)

jak ja kupowalem to moglem wybierac z Technics, Sony i jeszcze czegos - najlepsze wrazenie zrobily na mnie te ktore kupilem - niestety testow nie przeprowadzalem godzinami i nie wiedzialem ze palak bez gabki po kilku godzinach nie jest wygodny :( natomiast "na uszach" leza doskonale bo tez sa owalne (z niewygodnym palakiem tez sobie poradzilem doczepilem gabke)

BTW normalnie komp jest podlaczony do wiezy Sony (na marginesie badziewnej) ale grunt ze sa drewniane kolumny ktore stoja na szafach od regalu (regal daje zajebiste wzmocnienie basow - lepsze nawet niz subwoofer) a sluchawki uzywam noca zeby sie rodzinka nie czepiala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie HD 202 lub HD 437 bo tylko te mozna dorwac w granicach 100zl inne modele juz ponad 200zl nie wspominajac o HD 600 za okragly 1000zl  8O  (to nie pomylka)

Nie pamietam dobrze, ale chyba HD 210. A ten 1000 to i tak nic, ten kumpel od tych sluchawek pokazywal mi katalog Seenheisera i najciekawsze model kosztowal o ile pamietam ok. 30tys zl :) Robiony tylko na zamowienie :D

BTW normalnie komp jest podlaczony do wiezy Sony (na marginesie badziewnej) ale grunt ze sa drewniane kolumny ktore stoja na szafach od regalu (regal daje zajebiste wzmocnienie basow - lepsze nawet niz subwoofer) a sluchawki uzywam noca zeby sie rodzinka nie czepiala  :)

Zupelnie jak u mnie, tez nienajwyzszych lotow wieza Sony (choc duzo lepsza niz jakies komputerowe pierdzialki) + drewniane kolumny na drewnianym biurku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja juz bym wolal Seenheiser'a od tego Twojego Technics'a. Jeden kumpel ma Technics'a a drugi Seenheisera (jeden z najtanszych modeli)

i te Seenheisery to byly najlepsze sluchawki jakie kiedykolwiek mialem na uszach

Pisze sie Sennheiser :) mam HD570

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...