mateusz04 Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 oto moj sprzet: soltek SL-NV400-64, athlon 2000, baracuda 120 GB 8mb cache 7200, 512/333 v-data, radeon 9600 256 mb zasilacz 300W komputer nie chce sie uruchomic po przestawieniu fsb ze 133 na 166 i zmianie napiecia o 0.025V(chodzil przez 5 min). Zawiesil sie w biosie wiec go zresetowalem i juz sie nie uruchomil. Jak go wlaczam to chodzi tylko cooler od procka i czarny ekran na monitorze, nie slychac zadnych odglosow z dysku ani z niczego. resetowale bios zworka ale nic to nie dalo.Procesor nie jest zabrazowiny ani nie smierdzi. Prosze o jakakolwiek pomoc, ewentualnie co moglo sie spalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubus Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 wez obadaj u kumpla czy dziala procek jak nie dziala to widocznie musial sie spalic idz go oddaj na gwarancji :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 kasuj zworka 5 minut. jak by proc sie spalil to komputer by nie odpalil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tawariszcz_gonciarsky Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 kasuj zworka 5 minut. jak by proc sie spalil to komputer by nie odpalil. AFAIR odpali nawet bez procka, więc proponuję zabranie skrzynki do znajomej (ostatecznie może być znajomy) i poszukiwanie winowajcy metodą radzieckiego uczonego Macajewa ...ale jeśli to sprzęt, to na 95% proc właśnie btw. nie wiem, czy to na wszystkich soltekach działa, ale spróbuj odpaliś system z wciśnietym INSERTem ...na moim FRN2-L działą cuda =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 jak wlozylem spalonego procka to nie odpalil ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 inexperienced overclocker fsb odrazu z 133 na 166 hmm jak mnoznik pozostal ten sam to proc poszedl, a co do odpalania toretycznie bezproca/przy uszkodzonym komp powinien sie wlaczac ale speker bedzie wyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Jeżeli płyta nie wyje, to albo rzeczywiście proc, ale ja bym stawiał na płytę. takie symptomy pojawiają się przy uszkodzeniu mobo, a zwłaszcza jej biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brat Pit Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 "inexperienced overclocker fsb odrazu z 133 na 166 hmm jak mnoznik pozostal ten sam to proc poszedl" ?? w sklepie mi puscili przez pomylke Thortona 2000 na 166 a teraz nagle sie okazalo ze do d... ale pracowal dlugo ale wydawalo mi sie ze ten model powinien bez problemu sobie dawac rade? w koncu to "obciety" barton a te wszystkie ida na 166 tak czy p... glupoty? No nic teraz czekam na nowego Thortona, szkoda tylko ze jakiegos losowego bo ten co padl byl XMPW 0324 :( kupiony z mysla ze jak zabraknie mocy to... i teraz pytanie - i tak wiecej jak 166*12.5 nie mialem go zamiaru krecic jakie sa szanse ze dowolny thorton 2000 da rade pracowac na takich ustawieniach ? pzdr :) Brat Pit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuxx Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 oto moj sprzet: soltek SL-NV400-64, athlon 2000, baracuda 120 GB 8mb cache 7200, 512/333 v-data, radeon 9600 256 mb zasilacz 300W komputer nie chce sie uruchomic po przestawieniu fsb ze 133 na 166 i zmianie napiecia o 0.025V(chodzil przez 5 min). Zawiesil sie w biosie wiec go zresetowalem i juz sie nie uruchomil. Jak go wlaczam to chodzi tylko cooler od procka i czarny ekran na monitorze, nie slychac zadnych odglosow z dysku ani z niczego. resetowale bios zworka ale nic to nie dalo.Procesor nie jest zabrazowiny ani nie smierdzi. Prosze o jakakolwiek pomoc, ewentualnie co moglo sie spalic. Ja mam to samo z Epoxem i podejrzewam ze bios poszedl papa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memorando Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 mojemu kumplowi tak samo walnęla mobo po ustawieniu nominalnych wartości biosa safe and e i kupa epox się wykrzaczył 8krai z athlonkiem 2000 a bartona 2500 wyciągnąłem na max fsb 224 mnożnik 11 z vcore 1,65 ale nieodpalila winda ale wstala mobo tylko że winda odmowila więc...?co proponujecie?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...