Skocz do zawartości
benek

Philips 109B50 - nowa 19" ???

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedl Philips 109B50. Widzialem go z 15 minut wiecej czasu nie mialem. Jakosc obrazu odbiega od P40 dosc wyraznie, ale czego sie w koncu spodziewac za ta cene? Nie jest to zly monitorek, nie znam sie za bardzo na tym, ale pierwsze wrazenie calkiem spox. Geometrie trzeba bylo dostrajac troche, kolorki nie sa takie fajne jak na P40. Denerwuje mnie tylko efekty mory (czy cosik takiego :D - takie jakgdyby paski w srodku obrazu), mozna cos z tym zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam już tego Neca FE991 SB i aż się zdziwiłem jak spojrzałem na tabliczkę informacyjną z tyłu monita :P bo zaraz wpadło mi w oczy że wyprodukowany January 2004 i do tego legalnie odnotowane TCO'03

a gdzieś też słyszałem że już nie produkują tych Neców na diamondtronie, skoro tak to chyba to jeden z ostatnich egzemplarzy :roll:

ogólnie monit jest wyrąbisty, cool jest ten programik NaViSet od ustawień, w końcu spod winszajsa można spokojnie sobie obsługiwać wszystkie jego możliwości.

Jak przeglądam tapetki na pełnym ekranie w 1280x1024 z tej strony http://games.zoek.nl/ i w opcji Super Bright mode 1 to taki Flatron nie ma żadnych szans, kolory są soczyste, geometria wzorowa, obraz idelny bez żadnych odchyłek przy krawędziach, zresztą z geometrią ogólnie perfekt :twisted:

z początku nie mogłem się przyzwyczaić do tej przestrzeni, w końcu to przesiadka z 15 :D, a teraz jak tak patrze na 17-ki to przypominają mi moja 15-ke :twisted:

update: Benek a ty masz już ten monit też? jeśli tak to jak się sprawuje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll:

no ja tez mam tego NECa ale jakos mi nie lezy :(

geometria i kolory sa OK ale mam problem z przyzwyczajeniem sie do "dawania po oczach" przy tekstach - nie moge ustawic tak jak lubie miec ustawione - bawilem sie kolorami, jasnoscia, ostroscia i zbieznoscia kolorow i nic :(

kurcze moj stary Philips 107 MP Briliance bije na glowe tego NECa a przerobilem kilka szt. FE991SB i 109P40 :(

moze sie przyzwyczaje a jak nie to bede wymienial na jakiegos LCD

:!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś kupiłem Nec'a Fe991 SB powiem wam jedno obraz ZYLETA i geometria wspaniala 8O.

Mój tez ma date produkcji January 2004 oraz dołączyli kartke że zdał TCO '03 :)

Polecam wypasik monit (Nie ma porównania według mnie do LG :twisted: ) Oraz to wspaniałe sterowanie z winshita :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi