R4VeN_pl Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 No więc właśnie.Od pewnego czasu tak lukam na speedfana i co widzę? Otóż widzę spadek napięcia +5V.Dotychczas było zawsze 4,8 , w stresie 4,75.Teraz mam 4,6 a w stresie 4,5V.I to już nie jest fajnie.Dodam jeszcze , że na -12V było zawsze 12,1/12,2 , a teraz się zrobiło 12,4/12,6. Ta linia w sumie jest nie ważna, podaję ze względu na ułatwienie znalezienia przyczyny.Linia +12V natomiast dawniej 12,2/12,3 spadła na ok 12,1/12,0 , więc ok. Dodam, że sprzęt jak w podpisie, tylko proc na 1,75V od roku w sumie, + pare wiatraczków w budzie.Chodzi 24h, 18h na 100% proc (seti). Proszę mi tylko nie pisać o miernikach i o błędach software'owych odczytów, bo bios identycznie pokazuje, a miernika kupować mi się nie chce, a nikt z kumpli nie ma. Thx za all info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 po pierwsze to nie ten dział. po drugie zasiłka ci nie wyrabia bo 300 W na twoją konfiguracje to za mało. skąd wiesz, że bios tak samo pokazuje co wcześniej ? wróżysz z fusów? czy jak? ( przecież mogły się czujniki z deka rozkalibrować) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 po pierwsze to nie ten dział. po drugie zasiłka ci nie wyrabia bo 300 W na twoją konfiguracje to za mało. skąd wiesz, że bios tak samo pokazuje co wcześniej ? wróżysz z fusów? czy jak? ( przecież mogły się czujniki z deka rozkalibrować) Nie wiedziałem w jaki diał to wrzucić, więc wrzuciłem tu.Proszę o przekierowanie i zabieram się stąd, tylko niech mi ktos powie gdzie. Co do wyrabiania zasiłki - wyrabiała bez problemu rok czasu prawie, czemu nagle ma nie wyrabiać? Zapomniałem wspomnieć, ze dorzuciłem parę dni temu tunerek TV, ale nie sądzę, żeby aż taki wpływ mógł mieć. Odkręciłem teraz wszystko i jest już lepiej 4,75/4,7V, ale też nie rewelacja. Mam nadzieje, że to te czujniki sie rozkalibrowały, tak by było najlepiej :DD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 po pierwsze to nie ten dział. po drugie zasiłka ci nie wyrabia bo 300 W na twoją konfiguracje to za mało. skąd wiesz, że bios tak samo pokazuje co wcześniej ? wróżysz z fusów? czy jak? ( przecież mogły się czujniki z deka rozkalibrować) Nie wiedziałem w jaki dział to wrzucić, więc wrzuciłem tu.Proszę o przekierowanie i zabieram się stąd, tylko niech mi ktos powie gdzie. Co do wyrabiania zasiłki - wyrabiała bez problemu rok czasu prawie, czemu nagle ma nie wyrabiać? Zapomniałem wspomnieć, ze dorzuciłem parę dni temu tunerek TV, ale nie sądzę, żeby aż taki wpływ mógł mieć. Odkręciłem teraz wszystko i jest już lepiej 4,75/4,7V, ale też nie rewelacja. Mam nadzieje, że to te czujniki sie rozkalibrowały, tak by było najlepiej :DD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 policz sobie ile ci ten sprzet pobiera pradu - na moje szybkie wyliczenia wychodzi ponad 300 w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...