Aquarium Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Testowanie sprzętu nie wchodzi raczej w grę - przecież to spory sklep - ile by musieli zatrudniać ludzi żeby przetestować każdą kartę, proca, śrubkę czy kabelek ! Tym bardziej że zwykle włożenie choćby karty i wrzucenie sterów wcale nie daje ŻADNEJ pewności że na kompie klienta nie będzie ona sprawiała żadnych problemów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 o kurde, ja tez mam kartę z komputronika, raz grałem w call of duty czy jakoś tam i zaczeło mi się na ekranie rozjeżdzać wszystko. później jak włączałem to nie zauważyłem tego. jestem troche nie na czasie ostatnio więc mógłby mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić czy potoki są uszkodzone?? wielkie dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek_pl Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 zapewnoe masz sterowniki catalyst 3.9 lub starsze bez patcha. ati jakos niespecjalnie lubi te gre w tych wersjach sterownikow. polecam update do 3.10 lub 4.1 i wsio powinno grac. inna mozliwosc - zbyt mocna podkrecona grafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 zapewnoe masz sterowniki catalyst 3.9 lub starsze bez patcha. ati jakos niespecjalnie lubi te gre w tych wersjach sterownikow. polecam update do 3.10 lub 4.1 i wsio powinno grac. inna mozliwosc - zbyt mocna podkrecona grafa hmmm mam catalyst 4.1 a grafa nie podkręcona wcale, może coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 i co z tymi potokami? jak stwierdzić czy są uszkodzone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Najbardziej boli w przypadku awari/uszkodzonej/zepsutej/cokolwiek grafy to ze... nie ma sie grafy :D Jak koles pisze ze przez miesiac nie mial grafy to lol :lol: mam nadzieje ze mial jakas zapasowa bo miesiac bez kompa to tego.. "rasizm" :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgadza się :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgadza się :Pno dobra a co z moimi pytaniami?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 Mój stary qpuje prawie wszystko u nich w hurcie no i grafiki nigdy jeszcze nie przyszły zwalone! Na przestrzeni kilq lat zdarzyło się tylko kilkanaście płyt głównych (głównie Epoxy na NF2, w tym mój "delikates" - aż pięć razy!), ale to syćko. Muszę przyznać że do3mują terminów, często wymieniają sprzęt na inny, poserwisowy (nie zdarzyło się żeby zamieniony sprzęt był gorszy, tzn. np. mobo z Via266 na mobo z NF1+dodatki+lepsza firma, czy cd-rw x40 na x52, czy tak jak w moim przypadku z Epox 8RDA na 8RDA+). Poza tamtym sławnym skandalikiem z Radeonami9500@9700, które to - jak podawali w opisie produktu - miały być przerobione elektronicznie, a były zmodowane softowo, jestem z nich zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubiii Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 hmm swiety .. moze problem lezy po stronie hardwaru twojego ? sam kupilem to samo co ty w komputroniku i dziala bez zastrzezen .. dostalem karte ( w czwartek zamowilem w poniedzialek dostalem :)) i jestem bardzo zadowolony :)) niestety zyjemy w polsce i wiekszosc serwisow , sklepow robi z nas destruktorow sprzetu .. i robia wszystko zeby nie usatysfakcjonowac ( trudne slowo ) klienta... wspolczuje ci stary .. ja niedawno pozeganlem sie z 9500 128dvi :(( kiedys przyszlo mi sie palowac z serwisem AGE komp we wrocku .. praktycznie miesiac mialem bez kompa bo MOBo bylo uszkodzone i po 3 wymianie zaproponoali mi zwrot kasy .. powodzenia w wyjasnianiu sprawy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 i co z tymi potokami? jak stwierdzić czy są uszkodzone? Zapuść 3DMarka2k3 i test Mother Nature. Jak zauważysz kratownice z trójkątów to grafa ma uszkodzone potoki. Jak jakieś przekłamania w grafice, zanikanie tekstur itp to przekręcone/uszkodzone pamięci. Myślę, że pomigłem. Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 i co z tymi potokami? jak stwierdzić czy są uszkodzone? Zapuść 3DMarka2k3 i test Mother Nature. Jak zauważysz kratownice z trójkątów to grafa ma uszkodzone potoki. Jak jakieś przekłamania w grafice, zanikanie tekstur itp to przekręcone/uszkodzone pamięci. Myślę, że pomigłem. Pozdrawiam :wink: no teraz już wiem. dzięki. potoki mam spoko dziś przyjżę się teksturom:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku2 Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 NO ot i ja wtrace kilka slow ;) Ostatnio bardzo duzo sie mowi o wo ych kartach, o ich transporcie, z jakimi dodatkami przyszly itd... Moj R9700 przyjechal do mnie jakis tydzien temu w idealnie zapakowanym pudelku z mnostwem dodatkow (kable, istrukcja.....) i jak narazie lata pieknie juz skrecony na 9700Pro ;) A co do tej uszkodzonej grafy to radzil bym do nich zadzwonic, umowic sie z nimi i podjechac osobiscie do jakiegos sklepu, wkonu filii w Polsce troche juz maja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 ja też trochę OT :oops: ale mam pytanie, czy trzeba odinstalować catalyst-y żeby zainstalować omegi i które drivery są najlepsze? prosze nie krzyczeć pewnie to gdzieś jest ale nie mam czasu szukać :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M3Sj4sH Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Hmm mysle, ze sa lepsze. Omegi dostaly certyfikat ATI ze sa najlepszymi przerobkami oryginalnych sterownikow. Lepiej przed ich zainstalowaniem, wywal stare catalysty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mevius Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 jestem hmm jak by to nazwać dość mocno powiązany z pewną firmą komputerową i praktycznie wszystkie towary w hurcie są z komputronika. Nigdy problemów nie było! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...