Skocz do zawartości
swiety

Komputronik OSZUŚCI !! uwaga na karty ATI 9700

Rekomendowane odpowiedzi

Testowanie sprzętu nie wchodzi raczej w grę - przecież to spory sklep - ile by musieli zatrudniać ludzi żeby przetestować każdą kartę, proca, śrubkę czy kabelek ! Tym bardziej że zwykle włożenie choćby karty i wrzucenie sterów wcale nie daje ŻADNEJ pewności że na kompie klienta nie będzie ona sprawiała żadnych problemów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o kurde, ja tez mam kartę z komputronika, raz grałem w call of duty czy jakoś tam i zaczeło mi się na ekranie rozjeżdzać wszystko. później jak włączałem to nie zauważyłem tego.

jestem troche nie na czasie ostatnio więc mógłby mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić czy potoki są uszkodzone??

wielkie dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapewnoe masz sterowniki catalyst 3.9 lub starsze bez patcha. ati jakos niespecjalnie lubi te gre w tych wersjach sterownikow. polecam update do 3.10 lub 4.1 i wsio powinno grac. inna mozliwosc - zbyt mocna podkrecona grafa

hmmm mam catalyst 4.1 a grafa nie podkręcona wcale,

może coś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej boli w przypadku awari/uszkodzonej/zepsutej/cokolwiek grafy to ze... nie ma sie grafy :D Jak koles pisze ze przez miesiac nie mial grafy to lol :lol: mam nadzieje ze mial jakas zapasowa bo miesiac bez kompa to tego.. "rasizm" :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój stary qpuje prawie wszystko u nich w hurcie no i grafiki nigdy jeszcze nie przyszły zwalone! Na przestrzeni kilq lat zdarzyło się tylko kilkanaście płyt głównych (głównie Epoxy na NF2, w tym mój "delikates" - aż pięć razy!), ale to syćko. Muszę przyznać że do3mują terminów, często wymieniają sprzęt na inny, poserwisowy (nie zdarzyło się żeby zamieniony sprzęt był gorszy, tzn. np. mobo z Via266 na mobo z NF1+dodatki+lepsza firma, czy cd-rw x40 na x52, czy tak jak w moim przypadku z Epox 8RDA na 8RDA+).

Poza tamtym sławnym skandalikiem z Radeonami9500@9700, które to - jak podawali w opisie produktu - miały być przerobione elektronicznie, a były zmodowane softowo, jestem z nich zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm swiety .. moze problem lezy po stronie hardwaru twojego ?

sam kupilem to samo co ty w komputroniku i dziala bez zastrzezen .. dostalem karte ( w czwartek zamowilem w poniedzialek dostalem :)) i jestem bardzo zadowolony :))

niestety zyjemy w polsce i wiekszosc serwisow , sklepow robi z nas destruktorow sprzetu .. i robia wszystko zeby nie usatysfakcjonowac ( trudne slowo ) klienta... wspolczuje ci stary .. ja niedawno pozeganlem sie z 9500 128dvi :(( kiedys przyszlo mi sie palowac z serwisem AGE komp we wrocku .. praktycznie miesiac mialem bez kompa bo MOBo bylo uszkodzone i po 3 wymianie zaproponoali mi zwrot kasy ..

powodzenia w wyjasnianiu sprawy !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co z tymi potokami? jak stwierdzić czy są uszkodzone?

Zapuść 3DMarka2k3 i test Mother Nature. Jak zauważysz kratownice z trójkątów to grafa ma uszkodzone potoki. Jak jakieś przekłamania w grafice, zanikanie tekstur itp to przekręcone/uszkodzone pamięci.

Myślę, że pomigłem.

Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co z tymi potokami? jak stwierdzić czy są uszkodzone?

Zapuść 3DMarka2k3 i test Mother Nature. Jak zauważysz kratownice z trójkątów to grafa ma uszkodzone potoki. Jak jakieś przekłamania w grafice, zanikanie tekstur itp to przekręcone/uszkodzone pamięci.

Myślę, że pomigłem.

Pozdrawiam :wink:

no teraz już wiem. dzięki. potoki mam spoko dziś przyjżę się teksturom:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO ot i ja wtrace kilka slow ;)

Ostatnio bardzo duzo sie mowi o wo ych kartach, o ich transporcie, z jakimi dodatkami przyszly itd... Moj R9700 przyjechal do mnie jakis tydzien temu w idealnie zapakowanym pudelku z mnostwem dodatkow (kable, istrukcja.....) i jak narazie lata pieknie juz skrecony na 9700Pro ;)

A co do tej uszkodzonej grafy to radzil bym do nich zadzwonic, umowic sie z nimi i podjechac osobiscie do jakiegos sklepu, wkonu filii w Polsce troche juz maja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi