wizjonerek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Dokładnie tak jak w temacie .tzn teraz mam Morgana 1,1 kreconego na fsb 112 czyli 1250mhz chłodzony Titanem(pasta też titanowata :( w obudowie 2 colerki 8x8 śmigają na 5V . przy starcie temperatura ok 35 po wczytaniu winy Xp prof. ok 47 i tak sie utrzymuje .jak ogladam Tv to 47 jak pusiłem burna to 48 ?? przecież to dziwne za mała róznica ? czyjnik jest dobry bo jak miałem 800 na podan 1107mhz to dochodziło do 56. coler zmontowany poprawnie na gpu tez coler od grafy poprzeróbkach(made in MY :D ) dodam ze to temeratura jak w pokoju miałem 33 obudowa otwarta ,jak ją zamkne to 49. ma ktoś jakieś pomysły :?: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Dokładnie tak jak w temacie .tzn teraz mam Morgana 1,1 kreconego na fsb 112 czyli 1250mhz chłodzony Titanem(pasta też titanowata :( w obudowie 2 colerki 8x8 śmigają na 5V . przy starcie temperatura ok 35 po wczytaniu winy Xp prof. ok 47 i tak sie utrzymuje .jak ogladam Tv to 47 jak pusiłem burna to 48 ?? przecież to dziwne za mała róznica ? czyjnik jest dobry bo jak miałem 800 na podan 1107mhz to dochodziło do 56. coler zmontowany poprawnie na gpu tez coler od grafy poprzeróbkach(made in MY :D ) dodam ze to temeratura jak w pokoju miałem 33 obudowa otwarta ,jak ją zamkne to 49. ma ktoś jakieś pomysły :?: 8O Umie na przy zamkniętej obudowie i TV 43,5 C a full 49 (w upały) a 45-7 normalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Dokładnie tak jak w temacie .tzn teraz mam Morgana 1,1 kreconego na fsb 112 czyli 1250mhz chłodzony Titanem(pasta też titanowata :( w obudowie 2 colerki 8x8 śmigają na 5V . przy starcie temperatura ok 35 po wczytaniu winy Xp prof. ok 47 i tak sie utrzymuje .jak ogladam Tv to 47 jak pusiłem burna to 48 ?? przecież to dziwne za mała róznica ? czyjnik jest dobry bo jak miałem 800 na podan 1107mhz to dochodziło do 56. coler zmontowany poprawnie na gpu tez coler od grafy poprzeróbkach(made in MY :D ) dodam ze to temeratura jak w pokoju miałem 33 obudowa otwarta ,jak ją zamkne to 49. ma ktoś jakieś pomysły :?: 8O Umie na przy zamkniętej obudowie i TV 43,5 C a full 49 (w upały) a 45-7 normalnie u mnie full oznacza burna bo na grach nie sprawdzałęm bo niegram (niestety a może stety :wink: ) No to własnie mnie by nie dziwiło jak by u mnie na tv czyli idle też by było ze 44 :roll: .zapomniałem dodać ze mam SoftCpu 7.1.2 z włączonym hlt. a róznica 1 stopień?? już sprawdzałem wszystko .rozebrałem wszystkie tajle(przy okazji wyciszyłem obudowe :D i mod zasilacza(dodatkowy cooler na spodzie 8x8 5V) i echo reakcji :evil: miał ktoś taki durny przypadek. mam chepobioska może to od niego po po wgraniu w sofcie musiałem zmienić numery czytników temeratur.(doby biosek). czekam na posty .pozdrówka AHA zapomniałem niby Xp ma już w funkcje chłodzenia . ale soft mi wskazuje temperaturki i dlatego go mam. piszcie bo nie wiem co to z tym zrobić ? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 ja tez tak miałem i zrobiłem tak ze posmarowałem czujnik temp pod prockiem pastą tak zeby sie do procka przykleił i pomogłoteraz mam duze szybkie zniany tempry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 ja tez tak miałem i zrobiłem tak ze posmarowałem czujnik temp pod prockiem pastą tak zeby sie do procka przykleił i pomogłoteraz mam duze szybkie zniany tempryhmm Tasior to jest pomysł. czyunik odgiałem najblizej jak sie dało aby byl proca ale o posmarowaniu zapomniałem :oops: sprawdze jak wróce do chaty i napisze jaki efekt . szukałem na postach ale nie znalazłem takiego przypadku. macie jeszcze jakieś pomysły co z tym zrobić i jaka może być tego przyczyna :?: Dzieki Forumowiczom którzy odpowiedzieli i odpowiedzą na posty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 temp jak na titana to jest ok ja na tb 1,33 mam temp do 49 w burn i przy upalach (ale mam zlozone boki z obudowy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 temp jak na titana to jest ok ja na tb 1,33 mam temp do 49 w burn i przy upalach (ale mam zlozone boki z obudowy) Lukas666 temeratura znośna mówisz no ja też mam do 48-9 na burnie a zwłaszcza ze procek na 112 śmiga i także obudowa w jednym kawałku. tylko jakim cudem są tak małe zmiany temeratury. owszem sprawdzałem online i w tej chwili procek jak sie obudził miał 44 ?? no ale co to za bezwładnośc 8 godzin 8O . jestem w pracy wiec nie jestem wstanie dotknac radiatora co by potwierdzić odczyt :)) sam zaczynam sie zastanawiac co mi to 49 przeszakadza hmmm a gdyby tak chociaż było 45 w stessssie :))) to bym był szczęsliwy :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 ja tez tak miałem i zrobiłem tak ze posmarowałem czujnik temp pod prockiem pastą tak zeby sie do procka przykleił i pomogłoteraz mam duze szybkie zniany tempry A nie bałeś się ,żę ci zwarcie zrobi ta pasta jak zleci na styki pod czujnikiem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...