Tasior Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 tak mi sie przypomniało za kiedyś ktoś pytał chyba czym czyścić miedziane radiatory no i mam wypróbowany sposób : nalezy umieścić taki radiator w słabym roztworze wodnym kwsu siarkowego (najlepiej w elektrolicie z jakiegoś akumulatora z zamochodu :P :P :P . Czyściłem tak mój blok wodny i wygląda zaj.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 widze ze to nie interesuje wazzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 tak mi sie przypomniało za kiedyś ktoś pytał chyba czym czyścić miedziane radiatory no i mam wypróbowany sposób : nalezy umieścić taki radiator w słabym roztworze wodnym kwsu siarkowego (najlepiej w elektrolicie z jakiegoś akumulatora z zamochodu :P :P :P . Czyściłem tak mój blok wodny i wygląda zaj.... Faktycznie dziala... Wyczyscil sobie kuzynek moj radiator od Spire miedziany... Lsni jak zloto... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 hehe no widzicie ja nie pisze głupot !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 hehe no widzicie ja nie pisze głupot !!!!zazwyczaj hie hie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 ja se blok wyczyshcze, thx :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 takim kwasem to się dobrze ręce myje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 A zamiast kwasu z akumulatora można też użyć kwasu do trwienia płytek drukowanych???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zamist H2SO4, mozna uzyc kwasku cytrynowego, wycisnietego swiezo, lub syntetyka. Jest duzo lagodniejszy i nie niszczy tak powierzchni, a czysci suuper. Z mocniejszych to wezcie azotowy, ten dopiero czysci, (serio) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 a mozna tym wyczyscic inne radiatorki? tzn nie z miedzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Dobry kwas wszystko wyczyści :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 miedz - keczupem podobno dobrze idzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 to z keczupem to moj pomysl!! :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 bo kethup jest kwaśny... co do kwasu do trawienia płytek to tez idzie ale nie tak fajnie a co do innych rasiatorów nie z miedzi to lepiej nie bo jak wsadziłem kawałek aluminium do kwasu to sie porobiły jakieś frędzle koło niego i nie wyglądał juz tak fajnie najlepiej tylko do miedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2002 Hehe, dobry kwas nie jest zly. Bede pamietal jezeli bede mial cos miedzianego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...