Nozgul Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 WItam serdecznie, wyglada na to ze monitor mi siada, bo tam gdzie powinien byc bialy kolor jest zolty :cry: zna moze ktos jakis program do ustawiania kolorow w Windozie, to bym sobie wyregulowal. dzieki za pomoc pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 WItam serdecznie, wyglada na to ze monitor mi siada, bo tam gdzie powinien byc bialy kolor jest zolty :cry: zna moze ktos jakis program do ustawiania kolorow w Windozie, to bym sobie wyregulowal...1. sprawdz kabel bo moze byl zaginany i jakis przewod zostal uszkodzony - pozycz od kogos inny na probe 2. zobacz czy nie sa powyginane bolce we wtyczkach od kabla i sprawdz czy wtyczki dobrze przykrecone do grafiki i do monitora 3. odpal NOKIA MONITOR TEST i sobie poustawiaj - nadmiar zoltego - zwieksz nasycenie tego koloru ("w monitorze" a nie w Wingrozie) 4. moga byc jakies zaklucenia wewnatrz monitora powodujace oslabienie niebieskiego koloru (zimny lut, itp.) wtedy przyda sie jakis znajomy elektronik znajacy sie na monitorach lub czeka Ciebie wizyta w serwisie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozgul Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Wielkie dzieki!!!!, rozkrecilem monitor znalazlem potencjometry odpowiedzianlne za kazda z barw, podkrecilem minimalne niebieska, i juz jest wszystko wporzo, odrazu widac ze "BENEK" jest profesjonalista i zna sie na zeczy, jestem ci dluzny Pifko ;P. p.s. Zna moze ktos program dzieki ktoremu mozna zwiekszyc nasycenie barw? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Wielkie dzieki!!!!, rozkrecilem monitor znalazlem potencjometry odpowiedzianlne za kazda z barw, podkrecilem minimalne niebieska, i juz jest wszystko wporzo, odrazu widac ze "BENEK" jest profesjonalista i zna sie na zeczy, jestem ci dluzny Pifko ;P. p.s. Zna moze ktos program dzieki ktoremu mozna zwiekszyc nasycenie barw? widze ze podszedles do zagadnienia od razu hardcore'owo, a nie dalo rady w menu monitora tego zrobic, masz przeciez OSD i tam mozna bylo najpierw pogrzebac - mam nadzieje ze zdajesz sobie sprawe z niebezpieczenstwa jakie na Ciebie czychalo - wysokie napiecie wewnatrz monitora ktore utzrzymuje sie jakis czas po odlaczeniu monitora od sieci 8O - to napiecie potrafi nawet zabic 8O a co do programu to przeciez jest taka opcja w sterownikach kazdej karty graficznej (przynajmniej ja tylko z takimi mialem do czynienia) - nawet w Detonatorach (wlasciwosci ekranu -> ustawienia -> zaawansowane -> "nazwa karty" -> additional properties -> color correction -> wybierasz dany kolor i "sie bawisz") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...