Skocz do zawartości
Radek_Wawa

Moje WC ...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no chłodzonko 1 klasa tylko z tą pomką troche zawaliłeś ja bym na towim miejcu kupił ATMANA 2000l/h bo jest tańszy i lebszy, a co do reszty to do niczego bym się nie przyszepił ale widać że sporo kasy w to włożyłeś.

Mam jescze jedno pytanko ten rezerwuar z wodą to akwarium czy pojemnik z plexy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pieklo,

to jest pojemnik szklany zrobiony pod wymiar wyciecia w biurku ...

a co do pompy ... to chcialem miec niezawodna i stad wybor PH ( nie twierdze ze inne sa zawodne ale ta to -jak to ktos kiedys napisal- " kalasznikow " wsrod pompek ( u brata w akwarium kilka latek taka chodzila i wszystko OK , to mnie przekonalo , u mnie komp chodzi 24/7 )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajne rozwiazanie z ta obudowa :D ale tak po mojemu to troche kozacko wyglada, mogl bys jakos to zaslonic albo cos... Ja daje 9/10 za prace wlasna :) Z tego co widze to podkreciles 2000+ na 3200+ ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek_Wawa

- co do pompy - dobry wybór imo, tylko zlikwiduj te dynksy na wlocie - tylko zmniejszają przepływ

(patrz np. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60839 )

a już na pewno tą część z żółtym regulatoerm - i tak masz na MAX :D

- co to za zawory/złączki (te zielone) na wężach ? nie ciekną ?

- proponowałbym wstawić jednak drzwiczki, wyciąć w nich otwór na CD/FDD, no i zamontować same napędy jakoś

- chłodnice szeregowo, ale jeszcze inaczej niż kiedykolwiek bym kombinował :P ... hmmm może jednak równolegle i dopiero na CPU ?

ogólnie - faaajne biurko :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CthulpiSS

to biurko ma drzwi zaraz to poprawie na stronie ... dlatego obok zasilacza jest wentylator zeby przy zamknietych drzwiach wymuszal przeplyw powietrza ...

te zielone cos to zlaczki ktore umozliwiaja w miare szybkie rozpiecie ukladu ...

rozne opcje polaczen tego ukladu testowalem, i takie wydaje mi sie najrozsadniejsze ... moze nie jest to ukierunkowane na najnizsza temp procka ale wystarcza mi w zupelnosci.

dzieki wielkie za wszelkie uwagi, czekam na dalsze , pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te zielone cos to zlaczki ktore umozliwiaja w miare szybkie rozpiecie ukladu ...

taak wiem :D - pytam jeno CÓŻ to za złączki ?

sam testowałem jedne ogrodowe, czytałem o próbach z innymi tego typu - ale ciekły - odrobinę, ale zawsze

masz najwyraźniej jakieś dobre - jakież to :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CthulpiSS

tak, tak zle spojrzalem, ... sorry, to sa zwykle szybkozlaczki skrecane do weza ogrodowego, ... kupilem je w Castoramie po 3 zl/szt

oczywiscie je sprawdzilem wczesniej i nie ciekna, przy zakladaniu weza na nie jest dosc duzy opor, a nakretek nawet nie trzeba do konca nakrecac ( przy testowaniu ukladu nie zakladalem ich wcale ... !!! ) i wszystko szczelne na 110%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szwistak

hehe, z tego co teraz widac teraz u Mate'a na stronie to chyba tak ...

jest sens czekac na N3 ? ja bym chyba teraz bral Spidera ... ( troszke na znak protestu ... bo jestem zniesmaczony tym co Mate i Popix zrobili ... ( prosze nie wszczynac larum na te slowa ... to jest napisane wylacznie do szwistaka ... ))

ps. biurko jest juz zamkniete ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukas20

niewiem ktore zlaczki ogladales w Castoramie, ale te maja srednice wewnetrzna 9mm czyli nie jest tak zle ...

a co do napedow i dyskow ... nie jestem esteta ... chodzilo mi wylacznie o CISZE ...i udalo sie to osiagnac w 100%...

dzieki za slowa krytyki ... pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no wypas sprawa :) tez chcialbym takie cosik zrobić tylko wtedy potrzebowalbym jeszcze jednego kompa ;] bo czesto musze kompa przenosic, czasami zdarzy sie lan party ;) a jakos nie widzi mi sie przewożenie biurka :)

a ja mam takie pytanko lamerskie ;)

jaki to program porownuje procki tak jak na ostatnim screenie na stronce?:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest sens czekac na N3 ? ja bym chyba teraz bral Spidera ...        ( troszke na znak protestu ... bo jestem zniesmaczony tym co Mate i Popix zrobili ... ( prosze nie wszczynac larum na te slowa ... to jest napisane wylacznie do szwistaka ... ))

Jakos nie jestem za tym zeby brac Spidera moze poczekam to na N3 zbiore a jak nie to DD Maze tylko :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi