Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Kilka dni temu wysiadl mi komputer tzn siadla plyta glowna MSI k7t 266 pro2 ru.Objawialo sie to tym ze najpierw sie Windows zawieszal.Wiec zformatowalem dysk i go chcialem odinstalowac to wychodzily rozne dziwne bledy.Wymienilem ta plyte na asusa a7v333.Zainstalowalem WIndowsa i wszystko bylo dobrze przez jeden dzien.Zato na drugi Windows zaczal sie wieszac na nowo.Zainstalowalem program testujacy ktory pokazal zamiast 12,83v jak w biosie pokazywal 13 z kawalkiem. Koniec koncow po dwoch dniach windows siadl calkiem i znowy nie moglem go zaistalowac bo znowu wyskauja dziwne bledy przy instalacji. typu blad podczas ladownia DPMI.Moze ktos wie co jest nie tak.Moze powinienem oprocz plyty zmienic takze zasilacz (zasilacz byl sandartowo z obudowa i podobno ma 300W).Jeli tak to jaka firma robi dobre zasilacze A moze to cos innego.Czy przy 72 stopniach na XP 1800+ mogl sie uszkodzic procesor????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 a moze ty masz niestabilny zasilacz co?, zjaral ci plyte i teraz ci pali wlasnie druga, polecam enermaxy, drogie ale sprawdzone, i raz do konca zycia to jest zakup (no prawie :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 czy zasilacz pod Pentium IV bedzie chodzil z AMD tzn czy moge kupic zasilacz z dodatkowym wejsciem pod Pentium IV Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 czy zasilacz pod Pentium IV bedzie chodzil z AMD tzn czy moge kupic zasilacz z dodatkowym wejsciem pod Pentium IV tak spokojnie, zasilacze pod p4 maja zwykle wieksze amperaze na niktorych napieciach, wiec sa lepsze do oc na przyklad i sa przez niektorych bardziej cenione w zwiazku z tym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Kup zasilacz co ma i wtyczke dla P4 i normalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 :arrow: rowniez polecam nowy zasilacz, najlepiej pod P4 i jesli masz kase to przyszlosciowo 350W lub 400W, a jezeli nie masz to 300W. wszystko zalezy od tego, co masz pod 'maska'. a jakie masz chlodzenie, moze tez bys zmienil? widze ze masz 72 stopni na 1800+, a ja na 1800+@2000+ temp. 50-54 stopnie w upalne dni (taki jak wczoaj), a normalnie nie przekracza 45 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Sprawdź tez pamieci, ja cos takiego miałem iż cały czas podczas instalacji mi błedy wyskakiwały i w koncu doszedłem iż to wina jednej pamiątki. A początow wszywcy nawet nie brali tego pod uwagę... Sprawdx np. Norton utilitisem ale starsza wersja np. 2000 bo nie jestem pewien czy nowsze posiadaja ta funkcje jak test będzi OK to i tak nie znaczy że pamiatka jest w porządku. Wsadz też inna pamiatke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 najlepiej jak wyjmiesz kości oprócz jednej i na niej sprawdzaj stabilność (a potem na każdej następnej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 No i trzeba zjechać troche z temp. proca 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 No i trzeba zjechać troche z temp. proca 8) Zdecydowania w dół z temperaturą bo to oprócz zasilacza też może być przyczyną zwisów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...