postal1 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Mam problem z tą myszka... mianowicie - wariuje... wiem ze pewnie juz nie raz ktos wałkował ten temat ale nie wiem co mam z nią zrobic... Zachowuje sie bardzo dziwnie ! Nie jest to wina podkładki imo poniewaz poprzedni optyk (logitech) działał spox ! poza tym gdyby to była wina podkładki to myszka ma standardowe objawy - nagle przeskakuje w któryś róg ekranu (lub w grach fpp - centruje widok do góry i zaczyna sie kręcić wokół własnej osi) tutaj natomiast myszka zachowuje sie jak pijana... przy szybkich ruchach zaczyna sie gubić, wariować itd... To z pewnością nie wina podłoża bo testowałem ją na samym blacie, na białej kartce i oczywiście na podkładce (fellowes - optic designed ;) ) Sterowniki tez chyba nie ale pewności nie mam (IntelliPoint 5)... Z tego co czytałem na forum to wiekszość użytkowników jest zadowolona wiec podejrzewam, że to bardziej sprawa sprzętu... Jak w takim momencie dokonać diagnozy ? Jak sprawdzić że to powiedzmy wina sensora bądź diody.. ?? Dodam że myszke kupiłem używaną a sprzedawca zapewniał, żę mycha jest ok (allegro), a szkoda mi jej oddawać bo po pierwsze nie chce mi sie z tym robić problemów a po drugie mam nadzieje że ją zrobie :) dzieki za pomoc z góry - mam nadzieje że jakoś mi pomożecie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JEdi Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Czy ruszales cos w IP5 ? Np zwiekszales tam sensa lub wlaczales akceleracje ? Jesli tak to masz odpowiedz ;D Wylacz i nie powinno byc problemow ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 all standard - nic nie motałem.. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki58 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Sprobuj bez sterow. Ja mam podlaczona przez USB, win sam wykryl, zero problemow :D Ze sterami dzialala mi do D....... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Sprobuj bez sterow. Ja mam podlaczona przez USB, win sam wykryl, zero problemow :D Ze sterami dzialala mi do D....... :wink: Dokladnie :D Ja lece bez sterow referencyjnych od poczatku jak ja zakupilem i jest git :wink: - 0 problemow. Jednak i tak ja wymieniam na cos bezprzewodowego bo ostatnio strasznie mnie kabel denerwuje i przeszkadza podczas pracy (czyt. grania :twisted: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 luki58, turzol - mowicie o myszce z tematu tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki58 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Ano jak najbardziej, chyba ze nie mowimy Microsoft Intelli Mouse Optical PS2/USB http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1946 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 tak tak to właśnie ta :D mam nadzieje, że wasze porady pomogą, jeśli nie to padaka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki58 Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Oczekujemy info o wynikach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Stery do inteli to nie to co stery mouseware do logietchow = SZIT MAKS :| Jezeli myszka warjuje ci a masz ja podlaczona do USB to znaczy ze masz albo waniety port albo sprubuj zainstalowac nowsze stery do USB . . . Jezeli masz pod ps2 to zmien na USB :wink: Wiem cos o tym bo jestem PRO :) :) :) :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 no wiec niestety - myszka zwalona... sprzedałem za 30pln kolesiowi ktoremu to nie przeszkadzalo :) tylko 20 w plecy ale coz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...