Skocz do zawartości
Link_mc

Hercules 9800 Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki malutki problem moje pamięci kręcą cie teraz na 370 ale po 3-4 godzinach artefakty wyskakuja:( jak zwieksze napiecie na karcie to będzie lepiej??

i jakie raidiatorki kupić na pamięci (lepsze od boxowych) myśle o tych http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4f43...a5f464c4f572d53 ale one chyba slabsze od tych boxowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: nie oplaca sie modowac karty bo i tak dobrze sie kreci, czyli pamiatki nie sa undervolted

:arrow: sprobuj zmienic chlodzenie GPU (ono przewaznie przeszkadza w kreceniu pamiatek, podgrzewa PCB czy jakos tak) na Arctic'a lub cooler prockowy

:arrow: zobacz czy radiatorki sa gorace, moze probowac je schlodzic jakims wiatrakiem 92x92 z boku karty...np zestaw FB123

powodzenia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu uważacie, że AtiTool to syf? Jak dla mnie jest ok. Wiem na ile moja grafa idzie max, tyle daje w trybie 3D i jak włączam jakaś giere to automatycznie przełącza się na to taktowanie i żadnych śmieci na ekranie nie mam. Wiec nie rozumie co jest z nim nie tak? Jedyna wada to autowykrywanie. Jak go nacisne to od razu mam krzaki i trzeba reset zrobić! Ale to taka mała wada. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

umnie ati tool wykryl ze moje pamieci moga 370 bez artfaktow i wiecej :)

gdzie po 344 przy standardowym chlodzeniu to max :)

program lamerski i nie dopracowany najprosciej sprawdzic karte podkrecajac co krok i grac grac i grac ;)

a nie tak jakies udziwnienia ati toole srole...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o tym powiedziałem ale to nie jest żadna wada. Świetne w nim jest to, że sam przełącza taktowanie w 3D coś jak w FXach. Wiec jak poznasz już możliwości swojego sprzętu to w czym problem ustawić takie właśnie wartości do 3D?? Chyba, że jesteś leniwy! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie wiem czy zaleta jest to ze kiedy wykryje mi max overclock 370 dla pamieci i w ati tool nie ma artefaktow a w innych grach sa - zeczywiscie duza zaleta.

taktowanie dla 3D a co to za roznica musi byc stabilne i 0 artefaktow i zadnych zakladek i dupereli siedzacych w tray nie chce :)

jak poznam swoje mozliwosci sprzetu to przerobie bios w karcie.

----

Do Link_mc - nie podniecaj sie tak wodnym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi