Skocz do zawartości
Gość

Graficzne anomalie (krzaczki ?) w appsach uzyw. akcelki

Rekomendowane odpowiedzi

bedac wscieklym kopnalem z calej sily w komputer od tamtej pory w grach korzystajacych z akceleracji mam totalnie schrzaniona grafike .

wszedzie pelno krzaczkow , przeklamania textur itp ..... niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia co to jest wiec moge sie jedynie domyslac ..... czy jest to wina karty czy moze portu agp moze cos sie poluzowalo . o tyle jest to dziwne bo w golym windoswie moge pracowac bez zadnych problemow dopiero kiedy wlaczam np 3d marka to ...... lepiej nie mowic :evil: mam gf 2 gts asusa czy raczej mialem ?! :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym radził rozkręcić wszystko i złożyć o nowa. A jak jesteś leniwy to najpierw odkręć grafikę i włóż od nowa.

Ps. Dlaczego nie możesz otworzyć komputera?

Ps.2 Wściekłość (:P) lepiej wyładowywać na klawiaturze. Tam przynajmniej można pozbierać przyciski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]

Miałem taki problem i wynikał ze złego napięcia na AGP. Często można to ustawić w BIOSie jako AGP Drivig Strength

Ale wartości w BIOSie od kopnięcia chyba się nie zmianiają?

heh właśnie... za szybko przeczytałem posta :)

Kopnij jeszcze raz to się może poprawi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem tylko wydaje mi sie ze hmmmm........ mam MSI Bxmaster 6163 i jezeli chodzi o AGP to boszzzzzzzz sam sie zastanawiam dlaczego ale nie ma tam zadnych opcji w biosie no moze aprocz agp aperture size ...... moze jednak nastapilo jakies spiecie w tej kosci biosu i jakas wartosc sie przestawila [naciagana teoria !!!] wiec moze jedynym wyjsciem jest aktualizacja biosu ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że od tego kopnięcia wysunęła się lekko grafa, nie ma teraz najlepszego styku z pinami zasilającymi (może jakiś kurz się obsypał na gniazdo) i efektem jest niestabilne zasilanie grafy, która w grach potrzebuje znacząco więcej prądu niż w 2D. U mnie źródło awarii było inne, ale efekt taki sam ( dokładnie!!! )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok wiec zabieram sie do rozkrecania kompa czysszczenia portu i wielu innych czynnosci majacych na celu zapobieganie mojej frustracji za kilka godzin oglosze rezultarty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...