SpiderMAN Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Mam TTC-D5TB(3) i troche kasy... Radiatorek jest ok, ale po wymianie procka jest troszeczke za cieplo 47-53C. Zastanawiam sie nad zakupem nowego wentylatora 3 pin of course, co byscie sugerowali. Ja przejzalem oferte na stronie http://www.plycon.com I najbardziej spodobal mi sie ThermalTake Smart Fan. chcialbym wiedziec co wy sugerujecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ale to bedize glosne, huhu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ale to bedize glosne, huhu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 o widze ze koledze nie przeszkadza halas :wink: najlepiej kup: - tornado80 - tornado92 + jakas przejsciowka PS zamow jeszcze takie nauszniki ochronne jak maja goscie od cyklinowania podlogi lub ci od mlotow pneumatycznych i nie zapomnij przykrecic kompa do podlogi coby nie odfrunal :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 o widze ze koledze nie przeszkadza halas :wink: najlepiej kup: - tornado80 - tornado92 + jakas przejsciowka PS zamow jeszcze takie nauszniki ochronne jak maja goscie od cyklinowania podlogi lub ci od mlotow pneumatycznych i nie zapomnij przykrecic kompa do podlogi coby nie odfrunal :lol: :lol: :lol: HEHE Bardzo zabawne... I tak 120mm wiatrak z boku go zagluszy... teraz wiatrak na TITANku juz halasuje calkiem calkiem..., ale jak zapodam 120 to juz go nie slychac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 hmmm, loobish halas, co? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 HEHE Bardzo zabawne... I tak 120mm wiatrak z boku go zagluszy... teraz wiatrak na TITANku juz halasuje calkiem calkiem..., ale jak zapodam 120 to juz go nie slychac.zdejmij z Titana grilla i ewentualnie daj jakies podkladki miedzy radiator a wentylator - moze tez trzeba "przesmarowac" lozysko w wentylatorze :idea: co do temp. to przy obecnych upalach na chlodzeniu powietrzem niewiele uda sie ja zmniejszyc a przynajmniej nie bedzie to tanie BTW temp. mierzona byla przy full obciazeniu czy w spoczynku ? a co do mojej wczesniejszej rady to mozesz jeszcze zrobic taki bajer (jak masz miejsce w obudowie) - robisz przejsciowke w ksztalcie Y - dol przykrecasz do radiatora a do gornych ramon 2 wentylatory - moga byc nawet te TORNADO80 i dopiero "zamiatasz" - caly kurz z pokoju znajdzie sie szybko na radiatorze - nie bedziesz musial odkurzac pokoju :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ja bym wzial Vantec Tornado Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 HEHE Bardzo zabawne... I tak 120mm wiatrak z boku go zagluszy... teraz wiatrak na TITANku juz halasuje calkiem calkiem..., ale jak zapodam 120 to juz go nie slychac. zdejmij z Titana grilla i ewentualnie daj jakies podkladki miedzy radiator a wentylator - moze tez trzeba "przesmarowac" lozysko w wentylatorze :idea: co do temp. to przy obecnych upalach na chlodzeniu powietrzem niewiele uda sie ja zmniejszyc a przynajmniej nie bedzie to tanie BTW temp. mierzona byla przy full obciazeniu czy w spoczynku ? a co do mojej wczesniejszej rady to mozesz jeszcze zrobic taki bajer (jak masz miejsce w obudowie) - robisz przejsciowke w ksztalcie Y - dol przykrecasz do radiatora a do gornych ramon 2 wentylatory - moga byc nawet te TORNADO80 i dopiero "zamiatasz" - caly kurz z pokoju znajdzie sie szybko na radiatorze - nie bedziesz musial odkurzac pokoju :lol: :lol: :lol: Przy spoczynku bylo 47C, a full load 53C... w sumie temperaturki nie tragiczne, ale ja chce mojego XP-ka z serii AGOIA troche pogonic. Sam wiesz takie marnotrawstwo mocy... :( A tak powaznie, to ThermalTake SmartFan 80mm juz zamowilem... Kumpel mi go teraz w sierpniu przywiezie ze stanow... Opyla sie za 11,99 $, a u nas najtaniej ile widzialem to 70 zl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Przy spoczynku bylo 47C, a full load 53C... w sumie temperaturki nie tragiczne, ale ja chce mojego XP-ka z serii AGOIA troche pogonic. Sam wiesz takie marnotrawstwo mocy... :( ...chyba wiecej bys zyskal na zmianie plyty glownej i pamieci na DDR - a do pelni szczescia (przy O/C) potrzebne raczej chlodzenie woda :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...