motofan Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Witam,mam mały ale dokuczliwy problem z dyskiem.Otórz kupiłem sobie nowy dysk ostatnio WD 120GB 8MB Cache a starego Seagate'a U6 przełożyłem do kieszeni.W wszystko byłoby fajnie gdyby nie to że żaden program nie pokazuje mi temperatury dysku nowego,natomiast wszystkie podają mi normalnie temperaturę dysku starego z kieszeni.Używam programów SpeedFan i Dtemp w najnowszych wersjach.Zaznaczam że program SpeedFan normalnie wykrywa mi czujniki nowego dysku,ale temperatury nie pokazuje.W biosie oczywiście opcja SMART włączona ale nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego.Co robić? Czym to może być spowodowane i jak to obejść? Proszę o pomoc użytkowników tego forum.Z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RamKiller Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Czesc Wyproboj HDDHEALTH, z moim WD 800JB dziala ok. Znajdziesz go tu : http://www.panterasoft.com/ pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 I niestety,w zakładce Health nie ma takiego wpisu w ogóle jak Temperature,jak dam na drugi dysk to jest taki wpis.O co chodzi kurczę??????Po ID C2 powinno być Temperature a jest tylko w starym dysku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 W zakładce extended info też nie ma a wdrugim dysku pokazuje wszystko :(.Kumpel ma ten sam dysk co ja i też nie pokazuje mu temperatury.O co może chodzić??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...