Skocz do zawartości
kiaadWC

problem [częsty zwis] HELP

Rekomendowane odpowiedzi

witam

konfig:

procek: 1700+ 0.13 /ustawiony na domyślnych ustwiniach ;)/

mobo: Epox 8RDA+ rev. 1.1

ram: 1 x 512 DDR400 TwimMOS (dzała narazie jako DDR266 synchronicznie zprockiem (2,5-2-2-6 -> bios Optimal))

karta graficzna była R200 LE ...a obecnie z powodu awarii S3 ViGRE PCI (podejrzewam tą karte o to...)

zasilacz: Megabajt- MGB-350ATXP4 (niedługo będzie inny CHIEFTEC 360)

mam taki problem po paru miunutach..czasem nawet 1 h i troszeczke /pstryk/ obraz nie znika..wygląda tak jakby patrzył na "zamrożony obraz" i nie można myszką ruszać, ani klawiatura..ani nic :( tylko "twardy" reset pomaga ...

[w trakcie pisania tego textu komp. zwis mi trzy razy :( ]

może pare gorszy złożyć i kupić jakś leciwą karte (ala GF 2 MX..) co ?? i wywalić tego S3 ViGRE ...bo kurcze niewiem co się dzieje ....przez założeniem tejkarty było wszystko ok ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ee nie sądze że twimmosy są do nieczego :(

mi dzałjaś tak jak imały dzałć tzn FSB 200 synch z porckiem i jest ok wiecej nie trzab bo po co ? 8)

ale z powodu restartów ..mi sie zdaje ze to ta gafika ..czy jest jakiś progarm <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> by wyłąpał co jest nie tak ??

+

nie moge załadowac sp1 ...bo w trakcie nie go mi sie zacina (czasem tak bywa.... odpewnego czasu ) i trzba restartować..no i traba na nowo winsa.. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie moge załadowac sp1 ...bo w trakcie nie go mi sie zacina (czasem tak bywa.... odpewnego czasu ) i trzba restartować..no i traba na nowo winsa.. :(

Też tak miałem, zmieniłem twiny i jak ręką odjął. Weź ram od kumpla inny i sprawdź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak miałem, zmieniłem twiny i jak ręką odjął. Weź ram od kumpla inny i sprawdź.
a kato by chał moje twiny ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100 % to jest virge

sam przez pewien czas musialem pracowac na virge niedawno i mialem to samo zwis po minucie, 10 , 5, po 30 itd, nie bylo zadnej reguly

wydaje mi sie ze ta karta obsluguje starsza specyfikacje PCI

i moze zawieszac system gdy dziala z nowszymi kartami pci ktore wykorzystuja bus mastering

bedziesz mial nowa grafe to bedzie wszystko ok

zwiechy byly na 8rda jak i na 8rda3+...

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100 % to jest virge

sam przez pewien czas musialem pracowac na virge niedawno i mialem to samo zwis po minucie, 10 , 5,  po 30 itd, nie bylo zadnej reguly

wydaje mi sie ze ta karta obsluguje starsza specyfikacje PCI

i moze zawieszac system gdy dziala z nowszymi kartami pci ktore wykorzystuja bus mastering

bedziesz mial nowa grafe to bedzie wszystko ok 

zwiechy byly na 8rda jak i na 8rda3+...

pozdr

ala karta jest sprawna tylko..nie dzał stabilni e na nowych płytach tak ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odkryłem coś fajnego (może to lamerskie...)

ale w zakładce z"zawansowane" -->> przesunołem max do lewej strony (sówaczek odpowiedzalny za przyspieszenie w grafice itp.)

o coś niesomowitego 8O od 3 h jak skała dzała :twisted:

S3 ViGRE :twisted: pogromca 2D

ciekawe jka długo bęzie dzzło to ...bo czase jka zaczło sie zwieszczeć to co 5 minut...a t czasem dopiero po 2 h .... także nie miwem co otym sądzić .... :roll:

zapuściłem BURN-in (tak programik ....do cup) + mp3 cały czas z WMP 8 ...+ nawet Sandre...i winwsik przemieli to ...(muzyka szrpła coprawda..) i sięnie zawiesił ... :P

może jakby poniekąt rozwiązany porblem co ??

to sieokaże w praniu ..jak sie choćby raz zawisi to dam znać ...a narazie WWW + e-mial + inne rzeczy górą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi