kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 witam konfig: procek: 1700+ 0.13 /ustawiony na domyślnych ustwiniach ;)/ mobo: Epox 8RDA+ rev. 1.1 ram: 1 x 512 DDR400 TwimMOS (dzała narazie jako DDR266 synchronicznie zprockiem (2,5-2-2-6 -> bios Optimal)) karta graficzna była R200 LE ...a obecnie z powodu awarii S3 ViGRE PCI (podejrzewam tą karte o to...) zasilacz: Megabajt- MGB-350ATXP4 (niedługo będzie inny CHIEFTEC 360) mam taki problem po paru miunutach..czasem nawet 1 h i troszeczke /pstryk/ obraz nie znika..wygląda tak jakby patrzył na "zamrożony obraz" i nie można myszką ruszać, ani klawiatura..ani nic :( tylko "twardy" reset pomaga ... [w trakcie pisania tego textu komp. zwis mi trzy razy :( ] może pare gorszy złożyć i kupić jakś leciwą karte (ala GF 2 MX..) co ?? i wywalić tego S3 ViGRE ...bo kurcze niewiem co się dzieje ....przez założeniem tejkarty było wszystko ok ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 aha zapomnaił bym os. Windows XP prof (bez sp1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 zapodaj se servis paka1 i sprawdź mem testem pamięci może twin mos ci pada?, może spróbuj z innymi sterami do garfy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 skąd mam mieć "mem testem "??? + z sterami to sobie jaja robisz co ?? :wink: na super hiper S3 Vigre nie ma nowcy strów od X lat ;) cud że to dzała ;) ale niestbilnie pod XP ... :( ciekawe czemu .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Memtest86 -->> moze być do testów ramu ... ??? czy może jakiś inny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 jasne że może, sam co jakiś czas sprawdzam nim moje gajle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja praktycznie moge powiedzieć że pewne jest iż masz pamięci do [gluteus maximus]. Sam miałem twinmosy i z epoxem ciezko im było (sprawdzałem 4 sztuki). O Twinmosach było sporo więc sobie poszukaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 ee nie sądze że twimmosy są do nieczego :( mi dzałjaś tak jak imały dzałć tzn FSB 200 synch z porckiem i jest ok wiecej nie trzab bo po co ? 8) ale z powodu restartów ..mi sie zdaje ze to ta gafika ..czy jest jakiś progarm <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span> by wyłąpał co jest nie tak ?? + nie moge załadowac sp1 ...bo w trakcie nie go mi sie zacina (czasem tak bywa.... odpewnego czasu ) i trzba restartować..no i traba na nowo winsa.. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 nie moge załadowac sp1 ...bo w trakcie nie go mi sie zacina (czasem tak bywa.... odpewnego czasu ) i trzba restartować..no i traba na nowo winsa.. :(Też tak miałem, zmieniłem twiny i jak ręką odjął. Weź ram od kumpla inny i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 eee to się zaczeło kiedy zminłem rgqafike z READONA na jakiegoś S3 ViGRE !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 nie moge załadowac sp1 ...bo w trakcie nie go mi sie zacina (czasem tak bywa.... odpewnego czasu ) i trzba restartować..no i traba na nowo winsa.. :(Też tak miałem, zmieniłem twiny i jak ręką odjął. Weź ram od kumpla inny i sprawdź.a kato by chał moje twiny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 100 % to jest virge sam przez pewien czas musialem pracowac na virge niedawno i mialem to samo zwis po minucie, 10 , 5, po 30 itd, nie bylo zadnej reguly wydaje mi sie ze ta karta obsluguje starsza specyfikacje PCI i moze zawieszac system gdy dziala z nowszymi kartami pci ktore wykorzystuja bus mastering bedziesz mial nowa grafe to bedzie wszystko ok zwiechy byly na 8rda jak i na 8rda3+... pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 wielkie dzięi rozwiałes moje wątpliwoci... bo myśłem że to wina o/c mojego procak i ramu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 100 % to jest virge sam przez pewien czas musialem pracowac na virge niedawno i mialem to samo zwis po minucie, 10 , 5, po 30 itd, nie bylo zadnej reguly wydaje mi sie ze ta karta obsluguje starsza specyfikacje PCI i moze zawieszac system gdy dziala z nowszymi kartami pci ktore wykorzystuja bus mastering bedziesz mial nowa grafe to bedzie wszystko ok zwiechy byly na 8rda jak i na 8rda3+... pozdr ala karta jest sprawna tylko..nie dzał stabilni e na nowych płytach tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 tak, cos w tym rodzaju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiaadWC Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 odkryłem coś fajnego (może to lamerskie...) ale w zakładce z"zawansowane" -->> przesunołem max do lewej strony (sówaczek odpowiedzalny za przyspieszenie w grafice itp.) o coś niesomowitego 8O od 3 h jak skała dzała :twisted: S3 ViGRE :twisted: pogromca 2D ciekawe jka długo bęzie dzzło to ...bo czase jka zaczło sie zwieszczeć to co 5 minut...a t czasem dopiero po 2 h .... także nie miwem co otym sądzić .... :roll: zapuściłem BURN-in (tak programik ....do cup) + mp3 cały czas z WMP 8 ...+ nawet Sandre...i winwsik przemieli to ...(muzyka szrpła coprawda..) i sięnie zawiesił ... :P może jakby poniekąt rozwiązany porblem co ?? to sieokaże w praniu ..jak sie choćby raz zawisi to dam znać ...a narazie WWW + e-mial + inne rzeczy górą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...